Πλήρωση 302 Κενών Τακτικών Θέσεων ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ (Ψυχολόγων, Διοικητικού Οικονομικού, Πληροφορικής κλπ) στην Ε.Υ.Π. | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΥΠ

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Πλήρωση με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Ε.Υ.Π.
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε
1. Την πλήρωση με μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων, τριακοσίων δύο (302) κενών οργανικών θέσεων που εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./252/οικ.32311/11-09-2018/σχετ. ΕΜΠ 227/18/3-10-2018 ΟΡΘΗ
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της αριθμ.33/2006 ΠΥΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την Ε.Υ.Π., κατά Κλάδο, όπως παρακάτω:

α. Οκτώ (8) θέσεων του Κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

β. Πενήντα τεσσάρων (54) θέσεων του Κλάδου ΠΕ2 Επιτελών Πληροφοριών με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

γ. Εξήντα (60) θέσεων του Κλάδου ΠΕ3 Πληροφορικής με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

δ. Πενήντα έξι (56) θέσεων του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

ε. Δύο (2) θέσεων του Κλάδου ΠΕ9 Ψυχολόγων με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

στ. Είκοσι (20) θέσεων του Κλάδου ΤΕ3 Πληροφορικής με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»
ζ. Δύο (2) θέσεων του Κλάδου ΤΕ4 Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών- Γραφίστες με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

η. Τριών (3) θέσεων του Κλάδου ΤΕ6 Μηχανικών Ειδικότητας Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

θ. Εξήντα μίας (61) θέσεων του Κλάδου ΔΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

ι. Τριών (3) θέσεων του Κλάδου ΔΕ9 Οδηγών με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»

ια. Τριάντα τριών (33) θέσεων του Κλάδου ΔΕ11 Φυλάκων - Νυκτοφυλάκων με εισαγωγικό βαθμό τον «Δ»
Οι ως άνω θέσεις θα καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών της Μονάδων.

Γενικά προσόντα διορισμού:

Οι υποψήφιοι πρέπει :
α. Να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη :
(1) 1984 έως και 1998 οι υποψήφιοι των Κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
(2) 1989 έως και 1998 οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
β. Να είναι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες.
Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχουν παρέλθει πέντε (5) τουλάχιστον έτη από την απόκτησή της, πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης.
Για τους ανωτέρω πολίτες απαιτείται γνώση της Ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την
άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (ν.4027/2011, άρθρο 9), που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: α)
ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ.151 80 Αθήνα, τηλ. 210-3443384 και 210-3442322 και β) Καραμαούνα 1 Πλ.Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ.2313331540 των κατωτέρω επιπέδων τα οποία αντιστοιχίζονται με επίπεδα του Συμβουλίου της Ευρώπης:
ΕΠΙΠΕΔΟ/Β2 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.): Για την Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.). ΕΠΙΠΕΔΟ/Γ1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.): Για την Κατηγορία Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.).
Επίσης αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54006, τηλ. 2310/997571-72-76) το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από
άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας. Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.δ. 3832/1958 όπως ισχύει.
γ. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
δ. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο διορισμού, ήτοι:

(1) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία ή δωροληψία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, ανυποταξία, λιποταξία, οποιοδήποτε έγκλημα κατά του πολιτεύματος, κατά της χώρας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, παραβάσεις του νόμου περί δίωξης οργανωμένου εγκλήματος (ν. 2929/2001) καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

(2) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατά άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43 ν.4139/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης δ.(1) , έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί .
(3) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.
(4) Να μην έχουν λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.
(5) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του Δημόσιου Τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου εκτός αν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
ε. Οι άνδρες κατά τον χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοια υποχρέωση και έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες.
Για τους εν λόγω πολίτες απαιτείται Βεβαίωση ότι δεν προβλέπεται στην χώρα τους τέτοια υποχρέωση.
στ. Να κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα/ιδιότητες (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας) όπως και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά αναγνώρισης και ισοτιμίας /αντιστοιχίας των πτυχίων τους - εφόσον τα τελευταία αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
Επισήμανση: Η μη απόδειξη της συνδρομής των αναφερομένων στις γ, δ και ε παραγράφους συνεπάγεται την αυτόματη διαγραφή των υποψηφίων από τον Πίνακα Διοριστέων και την κλήση ισάριθμων υποψηφίων βάσει εγγραφής τους από τον Πίνακα Επιλαχόντων.

3. Ειδικά προσόντα διορισμού:
Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής κατά Κατηγορία και Κλάδο:
Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
α. Για τις οκτώ ( 8) θέσεις του Κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού:
(1) Πτυχίο ή δίπλωμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Δημόσιας Διοίκησης ή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Νομικής ή Οικονομικής Επιστήμης ή Οικονομικών Επιστημών ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή Πολιτικής Επιστήμης ή Πολιτικών Επιστημών ή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
(2) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, αποκτηθέντα μετά τον βασικό τίτλο σπουδών, ο οποίος να καλύπτει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:
Δημόσιο Δίκαιο
Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική
Δημόσια Διοίκηση
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Δίκαιο και Οικονομικά
Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική με ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Δημόσια Ελεγκτική Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική με ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Εφαρμοσμένη Λογιστική και
Ελεγκτική Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων
(3) Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες:
Γαλλική , Γερμανική γλώσσα σε άριστο επίπεδο.
Οι ανωτέρω γλώσσες μοριοδοτούνται εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης.
(4) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
β. Για τις πενήντα τέσσερις (54) θέσεις του Κλάδου ΠΕ2 Επιτελών Πληροφοριών:
(1) Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
(2) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών , ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, αποκτηθέντα μετά τον βασικό τίτλο σπουδών, ο οποίος να καλύπτει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:
Διεθνές Δίκαιο
Διεθνείς Σχέσεις
Διεθνής Πολιτική Οικονομία
Γεωπολιτική Ανάλυση , Γεωστρατηγική Σύνθεση
Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας
Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων
Μεσογειακές Σπουδές
Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση
Πολιτική και Οικονομία της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οικονομία
Ενέργεια: Στρατηγική , Δίκαιο και Οικονομία
Τουρκολογία
(3) Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες :
Γαλλική, Γερμανική σε άριστο επίπεδο
Αραβική, Ρωσική, Κινεζική, Τουρκική, σε πολύ καλό επίπεδο
Οι ανωτέρω γλώσσες μοριοδοτούνται εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης .
(4) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
γ. Για τις εξήντα ( 60) θέσεις του Κλάδου ΠΕ3 Πληροφορικής:
(1) Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ ή Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Μηχανικού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικού Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
(2) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, αποκτηθέντα μετά τον βασικό τίτλο σπουδών, ο οποίος να καλύπτει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:
Πληροφοριακά Συστήματα
Επικοινωνίες και Δίκτυα
Διοίκηση Έργων Πληροφορικής
Επιστήμη Υπολογιστών
Ανάπτυξη Λογισμικού-Εφαρμογών
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων
(3) Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
δ. Για τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών οι οποίες αναλύονται, ως ακολούθως:
- Αγγλικής πέντε (5)
- Γαλλικής τέσσερις (4)
- Γερμανικής τρεις (3)
- Ισπανικής δύο (2)
- Ιταλικής δύο (2)
- Αραβικής πέντε (5)
- Βουλγαρικής τρεις (3)
- Εβραϊκής δύο (2)
- Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) τέσσερις (4)
- Ρωσικής τρεις (3)
- Τουρκικής είκοσι τρεις (23)
(1) Για τις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική και ιταλική πτυχίο τμήματος ξένων γλωσσών, μετάφρασης και διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου ή πτυχίο τμήματος ξένης γλώσσας και φιλολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
(2) Για τις λοιπές γλώσσες, πτυχίο ή δίπλωμα Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής και άριστη γνώση της ξένης γλώσσας ή επαγγελματική απασχόληση ή παραμονή για λόγους σπουδών ή διδακτική απασχόληση σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην αλλοδαπή στην οποία ομιλείται η αντίστοιχη γλώσσα
(3) Μοριοδοτούμενες γλώσσες :
- Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική και Ιταλική σε άριστο επίπεδο
- Αραβική, Βουλγαρική, Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) , Κινεζική, Ρωσική, Τουρκική σε πολύ καλό επίπεδο.
Οι ανωτέρω γλώσσες μοριοδοτούνται εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης .
(4) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
(5) Η επαγγελματική απασχόληση, η διδακτική απασχόληση ή η παραμονή για λόγους σπουδών πρέπει να έχει διάρκεια δύο (2) τουλάχιστον ημερολογιακών ή ακαδημαϊκών ετών αντίστοιχα η οποία θα αποδεικνύεται:
(α) Επαγγελματική και διδακτική απασχόληση:
1/ Για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα :
- Με Βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
- Με Βεβαίωση εργοδότη από την οποία θα προκύπτει η χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης.
2/ Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
- Με βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης
- Με μια τουλάχιστον σχετική σύμβαση ή δελτία παροχής υπηρεσιών, που να καλύπτουν ενδεικτικώς τη χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης.
3/ Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς του κράτους η ασφάλιση των εργαζομένων για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας είναι μη υποχρεωτική:
- Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται η χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερομένου.
- Βεβαίωση της αρμόδιας αρχής του κράτους στο οποίο απασχολήθηκε ότι η ασφάλιση για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, κατά τη νομοθεσία του κράτους τούτου.
(β) Παραμονή για λόγους σπουδών στην αλλοδαπή:
- Με Βεβαίωση του αρμόδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος ή φορέα από την οποία θα προκύπτει ο χρόνος σπουδών στην αλλοδαπή.
Τα δικαιολογητικά του υποψηφίου ο οποίος επικαλείται επαγγελματική ή διδακτική απασχόληση ή παραμονή για λόγους σπουδών στο εξωτερικό , θα συνοδεύονται εκτός από ευκρινή  φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο και από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4250/2014, άρθρο 1 ΦΕΚ 74/26-3-2014.

ε. Για τις δύο ( 2) θέσεις του κλάδου ΠΕ9 Ψυχολόγων :
(1) Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
(2) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, αποκτηθέντα μετά τον βασικό τίτλο σπουδών, ο οποίος να καλύπτει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:
Οργανωσιακή Εργασιακή Ψυχολογία
Εφαρμοσμένη Γνωστική Ψυχολογία
Συμβουλευτική Ψυχολογία
Κοινωνική Ψυχολογία
(3) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου
(4) Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
Μοριοδοτούμενη ξένη γλώσσα:
Γαλλική σε άριστο επίπεδο.
Η ανωτέρω γλώσσα μοριοδοτείται εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου του  αιτούμενου επιπέδου γνώσης
(5) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
(6) Τριετή εμπειρία στο αντικείμενο μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών, με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και τη λήψη της άδειας επαγγέλματος Ψυχολόγου.
(α) Η άδεια να είναι σε ισχύ τόσο κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης όσο και κατά το χρόνο διορισμού, πρέπει δε να αποδεικνύεται πότε ακριβώς την απέκτησε ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να προσμετρηθεί το κριτήριο της εμπειρίας από τη λήψη αυτής.
(β) Η εμπειρία στην ημεδαπή αποδεικνύεται:
1/ Για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα:
- Με Βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική
διάρκεια της ασφάλισης.
- Με Βεβαίωση εργοδότη από την οποία θα προκύπτει η χρονική διάρκεια και το είδος της
εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν εναλλακτικά , αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα , από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.
2/ Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
- Με βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική
διάρκεια της ασφάλισης.
- Με μια τουλάχιστον σχετική σύμβαση ή με δελτία παροχής υπηρεσιών, που να καλύπτουν
ενδεικτικώς τη χρονική διάρκεια και το είδος της εξειδικευμένης εμπειρίας.
3/ Η εμπειρία στην αλλοδαπή αποδεικνύεται:
Για εμπειρία που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή ο υποψήφιος προσκομίζει:
α/ Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς του κράτους η ασφάλιση των εργαζομένων για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή συγκεκριμένη θέση εργασίας είναι υποχρεωτική :
- Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται η χρονική
διάρκεια και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερομένου.
- Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού οργανισμού , είτε πρόκειται για αμιγώς κρατική ή αμιγώς ιδιωτική ή μεικτή ασφάλιση, για τη χρονική διάρκεια της ασφάλισης του ενδιαφερομένου.
β/ Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς του κράτους η ασφάλιση των εργαζομένων για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας είναι μη υποχρεωτική:
- Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται η χρονική
διάρκεια και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερομένου .
- Βεβαίωση της αρμόδιας αρχής του κράτους στο οποίο απασχολήθηκε ότι η ασφάλιση για
το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, κατά τη
νομοθεσία του κράτους τούτου.
4/ Όταν ο χρόνος εμπειρίας έχει διανυθεί σε υπηρεσίες δημοσίου χαρακτήρα της αλλοδαπής μπορεί να αποδεικνύεται και με βεβαίωση του αντίστοιχου δημόσιου φορέα.
Τα δικαιολογητικά του υποψηφίου, ο οποίος επικαλείται εμπειρία που αποκτήθηκε στο εξωτερικό συνοδεύονται εκτός από ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο και από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4250/2014, άρθρο 1 ΦΕΚ 74/26-3-2014.
5/ Στρατιωτική θητεία
Ως χρόνος εμπειρίας αναγνωρίζεται και η απασχόληση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής
θητείας. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών πρέπει να αναφέρει το είδος και τη χρονική διάρκεια
της απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή η σχετική ειδικότητα πρέπει να έχει αποκτηθεί πριν την
κατάταξη του υποψηφίου, ενώ στην περίπτωση που η ειδικότητα αποκτάται κατά τη διάρκεια της
θητείας, η σχετική εμπειρία αναγνωρίζεται από την απόκτησή της και μετά.
6/ Προγράμματα STAGE
Ως χρόνος εμπειρίας θεωρείται και η συμμετοχή στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE του Ο.Α.Ε.Δ. (παρ.8 άρθρο 24 του ν.3200/2003). Η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τον ΟΑΕΔ - Τοπική Υπηρεσία Προγραμμάτων STAGE (Λεωφ.Τατοϊου 125 και Λύρα 140, Κηφισιά) από την οποία πρέπει να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια του προγράμματος.
Ως χρόνος εμπειρίας θεωρείται επίσης και η απασχόληση με Σύμβαση Έργου, σε φορείς του
Δημοσίου.
Ως φορείς του Δημοσίου νοούνται: Οι Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, τα Ν.Π.Ι.Δ. του δημοσίου τομέα της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, όπως ισχύει.
7/ Δικαστική Απόφαση
Η εμπειρία αποδεικνύεται και με τυχόν δικαστική απόφαση, από την οποία να προκύπτει το είδος της παρασχεθείσας εργασίας και η χρονική διάρκεια της παροχής της.
8/ Επισημάνσεις σχετικά με την εμπειρία:
- Ο χρόνος εμπειρίας που δηλώνει ο κάθε υποψήφιος πρέπει να συμφωνεί με τον χρόνο που προκύπτει από την βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα. Χρόνος εμπειρίας που περιέχεται στην Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου και δεν καλύπτεται από ασφαλιστικές εισφορές και το αντίθετο δεν λαμβάνεται υπόψη και ο υποψήφιος αποκλείεται από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία.
- Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), οι μήνες εμπειρίας υπολογίζονται αν διαιρεθεί το σύνολο των πραγματοποιηθεισών ημερών ασφάλισης δια του 25.
- Για τους ασφαλισμένους σε ασφαλιστικά ταμεία πλην του ΙΚΑ π.χ Ο.Α.Ε.Ε. όταν δεν προκύπτουν σαφώς από τα σχετικά πιστοποιητικά οι μήνες εμπειρίας, μετατρέπονται οι ημέρες
του συνόλου των χρονικών διαστημάτων της εμπειρίας σε μήνες διαιρώντας δια του 30 και
λαμβάνοντας το ακέραιο μέρος του αριθμού που προκύπτει.

στ. Για τις είκοσι ( 20) θέσεις του Κλάδου ΤΕ3 Πληροφορικής :
(1) Πτυχίο ή δίπλωμα Τμήματος Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ ή Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων ή Επιχειρησιακής Πληροφορικής ή Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕ Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
(2) Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

ζ. Για τις δύο ( 2) θέσεις του Κλάδου ΤΕ4 Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών - Γραφίστες :
(1) Πτυχίο ή δίπλωμα Γραφιστικής ή Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
(2) Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
(3) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.

η. Για τις τρεις (3) θέσεις του Κλάδου ΤΕ6 Μηχανικών οι οποίες αναλύονται ως ακολούθως:
(1) Ειδικότητα Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού θέση μία (1) (α) Πτυχίο ή δίπλωμα Τμήματος Ηλεκτρολογίας ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ ή Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας ΤΕ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας .
(β) Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Υπομηχανικού Ηλεκτρολόγου Α΄ Τάξεως ή Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου – Μηχανικού Α΄ Τάξης.
(γ) Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας .
(δ) Γνώση χειρισμού Η/Υ, στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.

(2) Ειδικότητα Τεχνολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού θέσεις δύο (2):
(α) Πτυχίο ή δίπλωμα Τμήματος Μηχανολογίας ή Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ ή Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ με κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Τ.Ε.Ι. ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας .
(β) Βεβαίωση εγγραφής στο Βιβλίο των πτυχιούχων Ανωτέρων Τεχνικών Σχολών ειδικότητας Μηχανολόγου.
(γ) Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας .
(δ) Γνώση χειρισμού Η/Υ, στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.

θ. Για τις εξήντα μία (61) θέσεις του Κλάδου ΔΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων - Ακροατών οι οποίες αναλύονται, κατά θέσεις , ως ακολούθως:
- Αλβανικής εννέα (9)
- Αραβικής δέκα τέσσερις (14)
- Εβραϊκής δύο (2)
- Κινεζικής τέσσερις (4)
- Ρωσικής δύο (2)
- Τουρκικής είκοσι οκτώ (28)
- Φαρσί δύο (2)
(1) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) ή Απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
(2) Άριστη γνώση της ξένης γλώσσας ή επαγγελματική απασχόληση ή παραμονή για λόγους σπουδών στην αλλοδαπή στην οποία ομιλείται η αντίστοιχη γλώσσα.
(3) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένου,
υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
(4) Η επαγγελματική απασχόληση καθώς και η διδακτική απασχόληση ή η παραμονή για λόγους σπουδών πρέπει να έχει διάρκεια δύο (2) τουλάχιστον ημερολογιακών ή ακαδημαϊκών ετών αντίστοιχα και θα αποδεικνύεται :
(α) Για την επαγγελματική και διδακτική απασχόληση:
1/ Για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα :
- Με Βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
- Με Βεβαίωση εργοδότη από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης.
2/ Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
- Με βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης
- Μια τουλάχιστον σχετική σύμβαση ή δελτία παροχής υπηρεσιών, που να καλύπτουν ενδεικτικώς τη χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης.
3/ Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς του κράτους η ασφάλιση των εργαζομένων για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας είναι μη υποχρεωτική:
- Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται η χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερομένου.
- Βεβαίωση της αρμόδιας αρχής του κράτους στο οποίο απασχολήθηκε ότι η ασφάλιση για
το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, κατά τη
νομοθεσία του κράτους τούτου.
(β) Για την παραμονή για λόγους σπουδών στην αλλοδαπή:
- Με Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα από τη οποία θα προκύπτει ο χρόνος σπουδών στην αλλοδαπή.
Τα δικαιολογητικά του υποψηφίου, ο οποίος επικαλείται εμπειρία που αποκτήθηκε στο εξωτερικό, θα συνοδεύονται εκτός από ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο και από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4250/2014, άρθρο 1 ΦΕΚ 74/26-3-2014.
ι. Για τις τρεις (3) θέσεις του Κλάδου ΔΕ9 Οδηγών :
(1) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ειδικοτήτων Α΄ Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Β΄ Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών ή πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε. ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Απολυτήριο τίτλο Επαγγελματικού Λυκείου ειδικότητας Τεχνικού Οχημάτων ή ειδικότητας Μηχανικής Αυτοκινήτων του Τομέα Μηχανολογίας ή ειδικότητας Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτων του Τομέα Οχημάτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. του ν. 1346/1983 ή ν. 3475/2006 ειδικότητας Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή Τεχνίτη Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ΣΕΚ ή Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ή ν. 3475/2006 ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής Ι.Ε.Κ. ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
(2) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Δ΄ ή D΄ κατηγορίας [π.δ. 51/2012 (Α΄ 101)].
(3) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας μεταφοράς επιβατών, για την κατοχή του οποίου απαιτείται:
είτε η κατοχή Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού, το οποίο να είναι σε ισχύ και το οποίο εκδίδεται από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας στην περιοχή της οποίας βρίσκεται η κατοικία του ενδιαφερομένου είτε η καταχώρηση επί του εντύπου της άδειας οδήγησης του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα στην κατηγορία που κατέχει ο υποψήφιος και απαιτείται από την προκήρυξη.
(4) Κάρτα ψηφιακού ταχογράφου οδηγού η οποία να είναι σε ισχύ και η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
(5) Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
(6) Διετή εμπειρία μετά τη λήψη της επαγγελματικής άδειας, σε οδήγηση επιβατικών οχημάτων που μπορούν να μεταφέρουν πλέον των εννέα (9) επιβατών συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού που θα αποδεικνύεται:
1/ Στην ημεδαπή :
α/ Για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα:
- Με Βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
- Με Βεβαίωση εργοδότη από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια και το είδος της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.
β/ Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
- Με βεβαίωση του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
- Με μία τουλάχιστον σχετική σύμβαση ή με δελτία παροχής υπηρεσιών, που να καλύπτουν
ενδεικτικώς τη χρονική διάρκεια και το είδος της εξειδικευμένης εμπειρίας.
2/ Στην αλλοδαπή :
α/ Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς του κράτους η ασφάλιση των εργαζομένων για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή συγκεκριμένη θέση εργασίας είναι υποχρεωτική :
- Με Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται η
χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερομένου.
- Με Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού οργανισμού, είτε πρόκειται για αμιγώς κρατική ή αμιγώς ιδιωτική ή μεικτή ασφάλιση , για τη χρονική διάρκεια της ασφάλισης του ενδιαφερομένου.
β/ Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς του κράτους η ασφάλιση των εργαζομένων για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας είναι μη υποχρεωτική:
- Με Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται η χρονική διάρκεια και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερομένου .
- Με Βεβαίωση της αρμόδιας αρχής του κράτους στο οποίο απασχολήθηκε ότι η ασφάλιση για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, κατά τη νομοθεσία του κράτους τούτου.
3/ Όταν ο χρόνος εμπειρίας έχει διανυθεί σε υπηρεσίες δημοσίου χαρακτήρα της αλλοδαπής μπορεί να αποδεικνύεται και με βεβαίωση του αντίστοιχουφορέα.
Τα δικαιολογητικά του υποψηφίου, ο οποίος επικαλείται εμπειρία που αποκτήθηκε στο εξωτερικό συνοδεύονται εκτός από ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο και από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4250/2014, άρθρο 1 ΦΕΚ 74/26-3-2014.
(δ) Στρατιωτική θητεία
Ως χρόνος εμπειρίας αναγνωρίζεται και η απασχόληση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών πρέπει να αναφέρει το είδος και τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή η σχετική ειδικότητα πρέπει να έχει αποκτηθεί πριν την
κατάταξη του υποψηφίου, ενώ στην περίπτωση που η ειδικότητα αποκτάται κατά τη διάρκεια της
θητείας, η σχετική εμπειρία αναγνωρίζεται από την απόκτησή της και μετά.
(ε) Προγράμματα STAGE
Ως χρόνος εμπειρίας θεωρείται και η συμμετοχή στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE του Ο.Α.Ε.Δ. (παρ.8 άρθρο 24 του ν.3200/2003). Η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τον ΟΑΕΔ- Τοπική Υπηρεσία Προγραμμάτων STAGE (Λεωφ.Τατοϊου 125 και Λύρα 140, Κηφισιά) από την οποία πρέπει να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια του προγράμματος.
Ως χρόνος εμπειρίας θεωρείται επίσης και η απασχόληση με Σύμβαση Έργου, σε φορείς του
Δημοσίου.
Ως φορείς του Δημοσίου νοούνται: Οι Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Ο.Τ.Α. πρώτου
και δεύτερου βαθμού, τα Ν.Π.Ι.Δ. του δημοσίου τομέα της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του
ν.2190/1994, όπως ισχύει.
(στ) Δικαστική Απόφαση
Η εμπειρία αποδεικνύεται και με τυχόν δικαστική απόφαση, από την οποία να προκύπτει το είδος της παρασχεθείσας εργασίας και η χρονική διάρκεια της παροχής της.
(ζ) Επισημάνσεις σχετικά με την εμπειρία:
- Ο χρόνος εμπειρίας που δηλώνει ο κάθε υποψήφιος πρέπει να συμφωνεί με τον χρόνο που προκύπτει από την βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα. Χρόνος εμπειρίας που περιέχεται στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου και δεν καλύπτεται από ασφαλιστικές εισφορές και το αντίθετο δεν λαμβάνεται υπόψη και ο υποψήφιος αποκλείεται από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία.
- Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), οι μήνες εμπειρίας υπολογίζονται αν διαιρεθεί το σύνολο των πραγματοποιηθεισών ημερών ασφάλισης δια του 25.
- Για τους ασφαλισμένους σε ασφαλιστικά ταμεία πλην του ΙΚΑ π.χ Ο.Α.Ε.Ε. όταν δεν προκύπτουν σαφώς από τα σχετικά πιστοποιητικά οι μήνες εμπειρίας, μετατρέπονται οι ημέρες
του συνόλου των χρονικών διαστημάτων της εμπειρίας σε μήνες διαιρώντας δια του 30 και λαμβάνοντας το ακέραιο μέρος του αριθμού που προκύπτει.
- Τονίζεται ότι όπου από την προκήρυξη ζητείται εξειδικευμένη εμπειρία, τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, πρέπει από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά να προκύπτει η εξειδικευμένη, κατά περίπτωση εμπειρία.
ια. Για τις τριάντα τρεις (33) θέσεις του Κλάδου ΔΕ11 Φυλάκων – Νυκτοφυλάκων :
(1) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) ή Απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
(2) Μέτρια γνώση της αγγλικής γλώσσας.
(3) Υπηρέτηση στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικότητα Υποβρύχιου Καταστροφέα, Καταδρομέα, Αλεξιπτωτιστή, Πεζοναύτη έως και την απόλυση τους από αυτές ή στην Προεδρική Φρουρά. Για την εν λόγω υπηρέτηση απαιτείται Βεβαίωση των αρμόδιων υπηρεσιών στην οποία θα εμφαίνεται το χρονικό διάστημα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν την εκτυπωμένη μορφή της με ηλεκτρονικό τρόπο συμπληρωμένης Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης. Το υπόδειγμα της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, θα βρίσκεται ανηρτημένο , από 19/2 στο διαδίκτυο (INTERNET) στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Π. www.nis.gr, στον υπερσύνδεσμο της ιστοσελίδας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(www.yptp.gr):
http://www.mopocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6661&Itemid= 0&lang= και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΔΗΜΟΣΙΟγραφικά» η οποία βρίσκεται στο Δικτυακό Τόπο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της
εφημερίδας «ΔΗΜΟΣΙΟγραφικά» είναι: http://www.ydmed.gov.gr/?cat=79
H Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση θα φέρει πρωτότυπη υπογραφή και θα έχει συνημμένα τα παρακάτω δικαιολογητικά:
(1) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας των κρισίμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών που αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) .
(2) Φωτοαντίγραφο εκτυπωμένου ηλεκτρονικού παράβολου τριών (3) ευρώ με τα στοιχεία του υποψηφίου. Για την αναγραφή του (μοναδικού) κωδικού παραβόλου / πληρωμής στο σχετικό πεδίο της αίτησης συμμετοχής τους, οι υποψήφιοι πρέπει πριν την υποβολή της αίτησής τους να προβούν στην υποβολή αιτήματος χορήγησης ηλεκτρονικού παραβόλου στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ.(www.gsis.gr), στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-παράβολο επιλέγοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
- στο πεδίο Φορέας Δημοσίου: Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
- στο πεδίο Κατηγορία Παραβόλου : Υποβολή αίτησης συμμετοχής
- στο πεδίο Τύπος Παραβόλου : Συμμετοχή σε διαδικασία διαγωνισμού
Κατά την επιλογή του Τύπου Παραβόλου θα εμφανισθεί αυτόματα το ποσό των τριών (3) ευρώ.
Ακολούθως, ο υποψήφιος θα πρέπει να προβεί στην πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη και ο υποψήφιος αποκλείεται από την διαγωνιστική διαδικασία.
(3) Για τους πολιτογραφηθέντες, πράξη πολιτογράφησης αρμόδιας αρχής, πιστοποιητικό ελληνομάθειας αντιστοίχου επιπέδου για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.
(4) Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών (Διδακτορικό, Μεταπτυχιακό, Πτυχίο Α.Ε.Ι . ή Τ.Ε.Ι. ή Απολυτήριο Λυκείου), φωτοαντίγραφα πτυχίων ξένων γλωσσών καθώς και φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων και πιστοποιητικών γνώσης Η/Υ.
(5) Προκειμένου για τίτλους σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλοδαπής, πράξη αναγνώρισης του ΔΙΚΑΤΣΑ ή Πιστοποιητικό Αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία ή και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών.
(6) Προκειμένου για τίτλους σπουδών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αλλοδαπής, πράξη αναγνώρισης από το Ι.Τ.Ε. για την ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών.
(7) Προκειμένου για τίτλους σπουδών Δευτεροβάθμιας μη τεχνικής ή μη επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλοδαπής, βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και για τίτλους σπουδών τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλοδαπής πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της επιτροπής Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ο.Ε.Ε.Κ ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)
(8) Φωτοαντίγραφο της απαιτούμενης άδειας άσκησης επαγγέλματος/ άδειας οδήγησης/Βεβαίωσης εγγραφής στο Βιβλίο των Πτυχιούχων Ανωτέρων Τεχνικών Σχολών
ειδικότητας Μηχανολόγου / Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας / Κάρτας Ψηφιακού
Ταχογράφου Οδηγού .
(9) Βεβαίωση Ασφαλιστικού Φορέα / Βεβαίωση Εργοδότη / Βεβαίωση Αρμόδιου Φορέα για το χρόνο παραμονής στην αλλοδαπή για σπουδές ή για επαγγελματική ή διδακτική απασχόληση.
(10) Βεβαίωση υπηρέτησης στις Ειδικές Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά.
(11) Βεβαίωση ισχύος της άδειας οδήγησης που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή καθώς επίσης και Βεβαίωση αντιστοιχίας της με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης της ημεδαπής.
β. Επισημάνσεις:
Kάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση/αιτήσεις για Κλάδο/Κλάδους μίας μόνο Κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ της παρούσας προκήρυξης. Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων, για Κλάδους διαφορετικών Κατηγοριών συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
Σε περίπτωση που υποψήφιος υποβάλλει αιτήσεις για διαφορετικούς Κλάδους της αυτής Κατηγορίας ή για διαφορετικές γλώσσες των ιδίων κλάδων π.χ. ΠΕ7 Αγγλικής / ΠΕ7 Γαλλικής, θα πρέπει να υποβάλλει για κάθε κλάδο ή για κάθε γλώσσα ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται κατά περίπτωση ανωτέρω, σε ξεχωριστό φάκελο σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.
- Για την συμμετοχή υποψηφίου στον διαγωνισμό είτε με μία αίτηση είτε με περισσότερες, καταβάλλεται μέχρι την λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων παράβολο τριών (3) ευρώ. Σε περιπτώσεις υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων ο υποψήφιος θα πρέπει να αναγράφει σε κάθε αίτηση τον αριθμό του ηλεκτρονικού παραβόλου και να επισυνάπτει φωτοαντίγραφο του εκτυπωμένου ηλεκτρονικού παραβόλου.
- Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.
- Τα στοιχεία που συμπληρώνονται στην αίτηση θα πρέπει να συμφωνούν με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά. Η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου.
- Εάν οι υποψήφιοι δεν επισυνάπτουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά αποκλείονται από την διαγωνιστική διαδικασία.
- Συμπλήρωση ή αντικατάσταση δικαιολογητικών καθώς επίσης και τροποποίηση ή αντικατάσταση αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

βα. Συμπλήρωση ή αντικατάσταση δικαιολογητικών

Στην περίπτωση συμπλήρωσης ή αντικατάστασης δικαιολογητικών ο υποψήφιος υποβάλλει την αρχικά υποβληθείσα εκτυπωμένη και συμπληρωμένη με ηλεκτρονικό τρόπο Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, συμπληρώνοντας και την ένδειξη Συμπλήρωση/Αντικατάσταση Δικαιολογητικών. Η εν λόγω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση θα φέρει πρωτότυπη υπογραφή και με αυτήν υποβάλλονται μόνο τα δικαιολογητικά που δεν έχουν αποσταλεί με την αρχική ή που έχουν αποσταλεί αλλά χρήζουν αντικατάστασης ή συμπλήρωσης.
ββ. Τροποποίηση ή αντικατάσταση αίτησης
Σε περίπτωση που για οιονδήποτε λόγο ο υποψήφιος θελήσει να τροποποιήσει ή να αντικαταστήσει μόνο την αρχικά υποβληθείσα αίτηση, υποβάλει εκ νέου Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση την οποία συμπληρώνει με ηλεκτρονικό τρόπο με την ένδειξη Αντικατάσταση αίτησης. Η εν λόγω αίτηση φέρει πρωτότυπη υπογραφή και ακυρώνει την αρχικώς υποβληθείσα και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη σε όλα τα πεδία.
Τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί με την αρχική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση παραμένουν σε ισχύ, εφόσον δεν χρήζουν αντικατάστασης ή συμπλήρωσης.
Αιτήσεις και δικαιολογητικά να αποσταλούν μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μέσα σε φάκελο μεγέθους Α4 στον οποίο θα αναγράφεται ο Κλάδος της επιδιωκόμενης θέσης (π.χ. ΠΕ1 ή ΤΕ3 ή ΔΕ7) στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ…
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ…..
Ταχυδρομική Θυρίδα 14389
Αθήνα Τ.Κ.11510
Ο αριθμός συστημένου των ΕΛΤΑ αποτελεί και τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών αρχίζει την 25η Φεβρουαρίου και λήγει την 12η Μαρτίου 2019 και αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.
Αιτήσεις και δικαιολογητικά που θα αποσταλούν από τους υποψηφίους εκπρόθεσμα (ήτοι θα φέρουν ημερομηνία ταχυδρομείου μεταγενέστερη της ημερομηνίας λήξης υποβολής δικαιολογητικών) δεν λαμβάνονται υπόψη και αποκλείονται οι υποψήφιοι από τις περαιτέρω διαδικασίες του διαγωνισμού.
Επίσης αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία ο υποψήφιος που δεν έχει καταβάλει το απαιτούμενο παράβολο.

 pdf pop

 

Δείτε εδώ την Αναλυτική Προκήρυξη

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕ-ΤΕ

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!