Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 10 Οκτωβρίου | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 10 Οκτωβρίου

Στην πρόληψη της αυτοκτονίας εστιάζει φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, με στόχο τη μείωση του ποσοστού των αυτοκτονιών και την άρση του στιγματισμού της ψυχικής πάθησης και της απόπειρας για αυτοκτονία ή και της ίδιας της αυτοκτονίας που δυστυχώς για 25 χώρες του ΟΗΕ αποτελεί ακόμα ποινικό αδίκημα. Το έντονο στίγμα που ακολουθεί τον μελλοντικό αυτόχειρα αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς.

Η πρόληψη των αυτοκτονιών είναι εφικτή και επιβεβλημένη δεδομένου ότι στο σύγχρονο σύνθετο κόσμο βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αυτοκτονούν κάθε χρόνο, γεγονός που καθιστά την αυτοκτονία κύρια αιτία θανάτου σε άτομα 15 έως 19 ετών. Οι εθνικές υγειονομικές αρχές και οι παράγοντες του τομέα της ψυχικής υγείας οφείλουν να θεσπίσουν δράσεις στα σχολεία και όχι μόνον για την προώθηση της ψυχικής υγείας του κοινού και την αποτροπή αυτοκτονικών ενεργειών.

Διότι, όπως πολύ ορθά υποστήριζε ο Ιπποκράτης "Κάλλιον εστί προλαμβάνειν ή θεραπεύειν"


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!