Παρουσίαση βιβλίου της Δώρας Τσιλούνη-Τζίκα: «Επί σκηνής» Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο 18/5/2019, Πειραιάς | NEWSEAE.GR

 ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΤΣΙΛΟΥΝΗ 18.05.2019 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Οι Εκδόσεις Αρμός και το Βιβλιοπωλείο Παρουσία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δραματοθεραπεύτριας Δώρας Τσιλούνη-Τζίκα

Επί σκηνής
Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο

το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00, στη Στοά του Βιβλιοπωλείου Παρουσία Αγίου Κωνσταντίνου 5, Πειραιάς (Πεζόδρομος Δημοτικού Θεάτρου)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σουζάνα Παπαφάγου, κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, ομαδική οικογενειακή αναλύτρια.

Αναστάσιος Χατζόπουλος, δάσκαλος ειδικής αγωγής.

και η συγγραφέας του βιβλίου Δώρα Τσιλούνη-Τζίκα

Η Δώρα Τσιλούνη-Τζίκα είναι δραματοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη και στο ψυχόδραμα. Έχει μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιών από το University of East London και το Tavistock and Portman NHS Foundation Trust. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών. Επί σειρά ετών εργάστηκε σε ειδικά σχολεία και κέντρα ψυχικής υγείας με παιδιά και εφήβους. Για μία δεκαετία ήταν υπεύθυνη «θεατρικής ομάδας» εφήβων σε ειδικό σχολείο. Έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας παιδιών προσχολικής ηλικίας με παραμέληση και σεξουαλική κακοποίηση και έχει εργαστεί με παιδιά σχολικής ηλικίας, ομάδες φοιτητών ψυχολογίας και ενήλικες στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες δραματοθεραπείας ως εισηγήτρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα. Διαβάστε εδώ άρθρο της Δώρας Τσιλούνη.

Το βιβλίο Επί σκηνής προέκυψε από τη δεκαετή εργασία της συγγραφέως με τα παιδιά μιας «θεατρικής ομάδας». Η εργασία αυτή βασίστηκε στη σύνθεση της δραματοθεραπείας με τη θεατρική τέχνη. Αποτέλεσμά της ήταν η προετοιμασία, το στήσιμο και το ανέβασμα διασκευασμένων θεατρικών έργων από το κλασικό ρεπερτόριο – και όχι μόνο (Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Αντιγόνη, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο και άλλα).

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδαγωγούς της γενικής και της ειδικής αγωγής, δραματοθεραπευτές και υπεύθυνους ομάδων θεατρικών εργαστηρίων, προκειμένου να αξιοποιήσουν την εμπειρία της συγγραφέως. Απευθύνεται επίσης στους γονείς, ώστε από τη συμμετοχή των παιδιών τους σε τέτοιου είδους δημιουργικές διαδικασίες να γνωρίσουν τα οφέλη τους: βελτίωση έκφρασης, διευκόλυνση επικοινωνίας, κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ομαδικής συνεργασίας. Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο, εξελίσσεται σε πρόβα των δυνατοτήτων του παιδιού προτού βγει στη σκηνή της ζωής.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!