Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ''Η Νύχτα της Ευτυχίας'' 17/5/2019 Αθήνα | NEWSEAE.GR

 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το περιοδικό Mouvement, το φεστιβαλ « Longueur d’ondes » και την ομάδα Gavagai, με την υποστήριξη του Institut Français (Παρίσι), διοργανώνουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 στις 6:30 μ.μ. – 1:30 π.μ την Νύχτα της Ευτυχίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα ().

Τι είναι η ευτυχία τελικά; Ένα στιγμιαίο συναίσθημα; Μία παρατεταμένη κατάσταση;
Πώς να σκεφτούμε αυτή την έννοια το 2019, όταν το ίδιο το μέλλον της Γης και του ανθρώπινου είδους απειλούνται κι όταν οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις κάνουν επισφαλή τη σχέση μας με τον κόσμο;

Για την έκτη έκδοση της Νύχτας ιδεών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους, ποιητές, μουσικούς, φοιτητές, για να συζητήσουν για την Ευτυχία στις 17 Μαΐου 2019.

Μια νύχτα που επιτρέπει στον καθένα, εν όψει της πραγματικότητάς του, να αμφισβητήσει και να επανατοποθετήσει το θέμα της ευτυχίας: το εφήμερο της παρούσας στιγμής, μια αξέχαστη στιγμή που χάθηκε πολύ γρήγορα, πολύ νωρίς.

Μια νύχτα υπό το σήμα της μη αναστρεψιμότητας ενός συναισθήματος, ενός αισθήματος απόλυτης ευημερίας που φθάνει ξαφνικά από την καθημερινή ζωή.

Μια νύχτα αλληλεπιδράσεων με ομιλίες, αντιπαραθέσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, ραδιοφωνική δημιουργία και μια μεγάλη δοκιμασία που προτείνει αναγνώσεις κλειδιά με σκοπό την επανεξέταση της έννοιας της ευτυχίας.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα σύντομα στο https://bit.ly/2FTteLV

Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση

Μπορείτε να παρακολουθήστε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση μέσω των κοινωνικών δικτύων και αλληλεπιδράστε μαζί μας με το hashtag #NychtaEytychias


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!