10ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ψυχοσωματικής P. Marty 11-12/5/2019 Αθήνα | NEWSEAE.GR

10ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ψυχοσωματικής P. Marty 11 12.05.2019 ΑΘΗΝΑ

Η Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία - IPSO P. Marty οργανώνει το 10ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ψυχοσωματικής P. Marty στην Αθήνα 11 και 12 Μαΐου 2019 με τίτλο: ''Η ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΝΕΣΤΩΣΑ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ''.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48-116 35 Αθήνα).

Εισαγωγή στο Συμπόσιο

Οι εξαιρετικά διορατικές παρατηρήσεις του Freud για την επίδραση του κοινωνικού στην ψυχοπαθολογία, επέτρεψαν να ανοίξει ένα θεμελιώδες πεδίο σκέψης και διερεύνησης. Οι αρχικές γραμμές σκέψης του Freud γύρω από αυτό το θέμα, είναι παρούσες ήδη στα πρώτα έργα των ψυχοσωματιστών, οι οποίοι παρατήρησαν την δράση της καταστροφικότητας τόσο κατά την ψυχική αποδιοργάνωση που σηματοδοτεί την εμφάνιση σωματοποιήσεων ή αυτοκαταστροφικών τάσεων, όσο και στις περιπτώσεις έκφρασης βίαιων συμπεριφορών ή ακόμα στην εγκληματικότητα.

Στην σημερινή εποχή, μέσα σε έναν κόσμο τον οποίο οι κοινωνιολόγοι περιγράφουν ως ολοένα περισσότερο χαοτικό, θα θεωρούσαμε σημαντικό για την κατανόηση αυτών των καταστροφικών κινήσεων, να διασταυρώσουμε και να συνδέσουμε την ανάλυση γύρω από την καταστροφικότητα στο επίπεδο της κοινωνίας με την ψυχοσωματική προσέγγιση. Αυτή η προσπάθεια διαλόγου ευρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του Συμποσίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

PROGRAMMA


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!