28o Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας 23 - 25 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

28ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στις 23 – 25 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Grand Hyatt Athens (πρώην Athens Ledra, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115), το 28ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με θέμα: ''Νεότερα τεχνολογικά επιτεύγματα στην υπηρεσία της Θεραπευτικής Άσκησης. Τηλε-Φυσικοθεραπεία''.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο να συνδυάσει τα Νεότερα Τεχνολογικά Επιτεύγματα και την Τηλε-Φυσικοθεραπεία, με το κατ΄εξοχήν αντικείμενο θεραπευτικής παρέμβασης του Φυσικοθεραπευτή, την Θεραπευτική Άσκηση.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 28ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλες & φίλοι,

Είναι γνωστό ότι η παγκόσμια τεχνολογική ανάπτυξη έχει ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας, προσέγγισης, αλληλεπίδρασης μεταξύ κρατών, κοινωνιών, επαγγελματικών κλάδων, επιστημονικών ομάδων αλλά και μεταξύ προσώπων.
Από αυτούς τους νέους δρόμους επικοινωνίας δεν παραλείπεται η επικοινωνία θεράποντος-ασθενούς.

Στις μέρες μας η πληροφορία ταξιδεύει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες επηρεάζοντας πλέον σε μεγάλο βαθμό τους τρόπους προσέγγισης του ασθενούς, τόσο που να θεωρείται αναπόφευκτη η επίδρασή της στον χώρο δραστηριοποίησης του σύγχρονου Φυσικοθεραπευτή.

Ο Φυσικοθεραπευτής μπορεί και οφείλει πλέον να εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνογνωσία για να εξυπηρετεί τις ανάγκες δια βίου μάθησης εμπλουτίζοντας τις γνώσης και δεξιότητες, την θεραπευτική του αποτελεσματικότητα, την ελκυστικότητα των θεραπευτικών του εφαρμογών αλλά και, γιατί όχι, την παρακολούθηση της εξέλιξης του ασθενούς καθώς και την απαιτούμενη παρέμβαση σε αυτήν.

Επιπλέον, η ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτη από τον σύγχρονο φυσικοθεραπευτή, ιδιαιτέρως ότι σχετίζεται και μπορεί να κάνει αποδοτικότερη την κορωνίδα των φυσικοθεραπευτικών πράξεων, την «θεραπευτική άσκηση». Αυτή λοιπόν η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να δώσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην θεραπευτική προσέγγιση του ασθενούς τα οποία οφείλουμε να συνεκτιμήσουμε κατά τον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης αναβαθμισμένων υπηρεσιών Φυσικοθεραπείας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 28ο Συνέδριο προσπαθεί να ενισχύσει την έννοια «Προηγμένος Φυσικοθεραπευτής», με την προσθήκη στα χαρακτηριστικά του της χρήσης της τεχνολογίας ως εργαλείο της θεραπευτικής άσκησης, προς επίτευξη της πολυπόθητης βέλτιστης εξέλιξης του ασθενούς.

Έτσι το Συνέδριο οραματίζεται να ενισχύσει την ήδη καταξιωμένη θέση του Φυσικοθεραπευτή στην βελτίωση της υγείας, ευεξίας και τελικά αναβαθμισμένης ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας, παροτρύνοντάς τον στην χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών προς την κατεύθυνση της πληρέστερης αξιολόγησης και της επίτευξης αποτελεσματικής θεραπευτικής παρέμβασης.

Η πληθώρα των αξιόλογων συναδέλφων που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου και που θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του, αποτελεί την εγγύηση για την πραγματοποίηση του παραπάνω οράματος.

Σας καλώ λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου μας με Θέμα: «Νεότερα τεχνολογικά επιτεύγματα στην υπηρεσία της Θεραπευτικής Άσκησης. Τηλε-Φυσικοθεραπεία», ένα Συνέδριο για το οποίο κόπιασαν, αλλά και στο οποίο συμμετέχουν πολλοί και αξιόλογοι συνάδελφοι.

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής 28ου Συνεδρίου
Δρ Σάββας Σπανός
Καθηγητής Εφαρμογών

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της αποκατάστασης
• Συστήματα και εφαρμογές στην υπηρεσία του Φυσικοθεραπευτή και κατ’ επέκταση
του ασθενούς
• Αξιοποίηση τηλεματικών εφαρμογών στην Φυσικοθεραπεία. ΤηλεΦυσικοθεραπεία
2. Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία
3. Καρδιαγγειακή Φυσικοθεραπεία
4. Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία
5. Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία
6. Νευρολογική Φυσικοθεραπεία
7. Ειδικά θέματα
• Φυσική δραστηριότητα προσαρμοσμένη στην αναπηρία
• Φυσικοθεραπεία στον αθλητή
• Φυσικοθεραπεία στην 3η ηλικία
• Φυσικοθεραπεία ψυχικά πασχόντων
• Φυσικοθεραπεία παθήσεων που διαφοροποιούνται από το φύλο
8. Ειδικές θεραπευτικές προσεγγίσεις
• Ηλεκροφυσικά μέσα
• Αξιολόγηση του ασθενούς
• Διαχείριση του πόνου
• Η εμβιομηχανική στην υπηρεσία του Φυσικοθεραπευτή

Πρόγραμμα

Δικαίωμα Συμμετοχής

Βεβαίωση παρακολούθησης

H βεβαίωση παρακολούθησης θα χορηγηθεί στους συνέδρους που κατέβαλλαν το δικαίωμα συμμετοχής και παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, μετά το πέρας των εργασιών του.

Ιστοσελίδα του Συνεδρίου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!