Ημερίδα: ''Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες'' 13/10/2018 'Ιδρυμα Ευγενίδου - NEWSEAE.GR

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ 13.10.2018

Η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία, διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τίτλο: «Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Εξατομικευμένη Τεχνολογικά Υποστηριζόμενη Μάθηση για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «American Spaces» της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το εν λόγω έργο, ακολουθώντας τις εκπαιδευτικές πρακτικές που προτείνονται από το ευρωπαϊκό έργο INTELed (Innovative Training via Embodied Learning & multi-sensory techniques for inclusive Education), έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή μιας εξατομικευμένης τεχνικής μάθησης για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η οποία βασίζεται στην χρήση εφαρμογών φυσικής αλληλεπίδρασης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος θα γίνουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που εξειδικεύονται στα προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Βασικός προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο ψυχολόγος Dr. Robert Pasternack, former Assistant Secretary of Education at US Department of Education, ο οποίος θα παρουσιάσει καλές πρακτικές από τις Η.Π.Α. σχετικά με τη χρήση των προγραμμάτων εξατομικευμένης μάθησης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στόχος των ομιλιών είναι να παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές για την εξατομικευμένη μάθηση στην ειδική αγωγή.

Η πρώιμη παρέμβαση, η αξιολόγηση και θεραπεία, αλλά και οι δυνατότητες εφαρμογής του προγραμματος εξατομικευμένης μάθησης στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο σχετικά με τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών φυσικής αλληλεπίδρασης για την επίτευξη εξατομικευμένων στόχων εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στόχος είναι να κατανοήσετε την έννοια της φυσικής αλληλεπίδρασης και να ανακαλύψετε τις δυνατότητες σχεδίασης διαδραστικών παιχνιδιών, αξιοποιώντας το ίδιο σας το σώμα! Συγκεκριμένα, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Kinect και στη συνέχεια να γίνετε και οι ίδιοι σχεδιαστές ενός παιχνιδιού φυσικής αλληλεπίδρασης.

Στα πλαίσια του βιωματικού εργαστηρίου, θα λάβετε οδηγίες και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό που θα σας βοηθήσει να υλοποιήσετε την δραστηριότητα με την υποστήριξη εξειδικευμένων εκπαιδευτών.

Εγγραφή

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά εδώ έως τις 12 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 1

 

Τόπος, ώρες και Αίθουσες Διεξαγωγής της Ημερίδας:

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)

Ημερομηνία: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
Ώρες: 09:30 – 17:00
Αίθουσες: Αμφιθέατρο, Αίθουσα Διαλέξεων, Περιστύλιο 1ου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!