Μ. Τζούφη: ''Αδιαπραγμάτευτο & αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση'' με αφορμή τα περιστατικά σε Κόνιτσα και Σάμο | NEWSEAE.GR

ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ 1

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι:

«Αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση», δήλωσε η Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη με αφορμή τα περιστατικά σε Κόνιτσα και Σάμο

«Είναι αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, χωρίς καμία εξαίρεση, και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε», δήλωσε κατηγορηματικά η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την επίθεση σε βάρος ανήλικων προσφύγων στην Κόνιτσα και την αποχή μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο της Σάμου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, η Υφυπουργός τόνισε ότι «η χώρα μας έχει κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια να τα παιδιά μέσα στη σχολική διαδικασία. Και αυτό θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο και κρίσιμο και θα συνεχιστεί».

Ενδεικτικά επεσήμανε ότι «12.000 παιδιά βρίσκονται μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν 113 Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), 30 Νηπιαγωγεία εντός των Κέντρων Φιλοξενίας και 1426 Τμήματα Υποδοχής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σχολιάζοντας την ανησυχία που εκφράζεται από ορισμένους γονείς, περί της υγειονομικής κάλυψης του προσφυγικού μαθητικού πληθυσμού, η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «υποχρεωτικά, όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία είναι εμβολιασμένα και αξιολογημένα από τους γιατρούς, άρα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα». Πρόσθεσε δε ότι, όταν προκύπτουν αντιδράσεις, κλιμάκια του ΥΠΠΕΘ και του ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνουν την ενημέρωση των γονέων, μέσα από εξαντλητικό διάλογο, πράγμα που έχει ήδη συμβεί και στη Σάμο.

Αναφερόμενη δε στην περίπτωση της Κόνιτσας, η Υφυπουργός σημείωσε ότι «στον τόπο υπάρχει παράδοση φιλοξενίας προσφύγων, ήδη από το 2008, καθώς και μία ακόμη μεγαλύτερη και παλιότερη παράδοση που προκύπτει από το γεγονός ότι ένα κομμάτι του πληθυσμού της ήταν πρόσφυγες».

Υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν είχαν καταγραφεί τέτοιου τύπου επιθέσεις και «αυτό είναι κάτι που προβληματίζει στην τοπική κοινωνία», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια υπερπροσπάθεια κύκλων της ακροδεξιάς να δημιουργούν επεισόδια και το χειρότερο είναι ότι τώρα αυτές οι επιθέσεις εκφράζονται εναντίον μικρών παιδιών».

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλη δημοκρατική κοινωνία πρέπει να σταθεί με κάθετο τρόπο απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.

Δείτε εδώ την τηλεφωνική συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ3


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!