Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου 25-29/6/2018 Πάρος - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

2η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας – OpenYourMind Camp 2018 - 25-29 Ιουνίου 2018 ‒ Παροικία Πάρου  

​Υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου

Διοργάνωση:
Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και Ευζωία Wellness Activities,

Σε συνεργασία με την European Democratic Education Association – παράρτημα Ελλάδος.

Με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική: θεωρία και πράξη» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Ν. Κυκλάδων και άλλων τοπικών φορέων (θα ανακοινωθούν σύντομα)

Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, την Πάρο, συνδυάζεται η τέχνη της ρητορικής και της επικοινωνίας  με τις καλοκαιρινές διακοπές, τη γνωριμία με τους ανθρώπους, την κουλτούρα, τον πολιτισμό της Πάρου και την καλή παρέα.

Διαμονή στο Krios Camping μέσα στο δάσος και δίπλα στο κύμα σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, στην παραλία του Μαρτσέλο.

Η κατασκήνωση έχει στο επίκεντρο τον ενεργό πολίτη και τον τρόπο με τον οποίο αντικρίζει με ανοικτό μυαλό και πνεύμα τον κόσμο που τον περιβάλλει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια ρητορικής, δημόσιας ομιλίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας, επιχειρηματολογίας, δεξιοτήτων ηγεσίας, διαχείρισης ομάδας, παραγωγής ιδεών και επίλυσης προβλήματος, δημιουργίας βίντεο, δημιουργικής γραφής, χορού, θεάτρου κ.ά. Επίσης, εξερεύνηση της φύσης, της παράδοσης και του πολιτισμού του νησιού.

Κύρια δράση θα αποτελέσει η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και ενδιαφερόντων μέσω ανοικτών δημόσιων συζητήσεων, καθώς και φιλικών αγώνων ρητορικής και εικονικής δίκης.

Στον υπόλοιπο χρόνο μια πληθώρα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων θα συμπληρώνουν το πρόγραμμα  (πάρτυ, δρώμενα, ομαδικά παιχνίδια, συναυλίες, ποικίλες παρουσιάσεις των συμμετεχόντων κ.ά.).

Η φετινή κατασκήνωση βασίζεται σε αρχές δημοκρατικής παιδείας, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους στον πρωινό κύκλο, να επιλέγουν τις δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν, να προτείνουν εργαστήρια και δράσεις που θα πραγματοποιούν οι ίδιοι και να αναζητούν στο πλαίσιο της ομάδας ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Μαθητές που έχουν τελειώσει τη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και την Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου. Η πρότερη συμμετοχή σε ρητορικούς ομίλους δεν είναι υποχρεωτική.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

60 ευρώ. Το κόστος περιλαμβάνει: βιωματικά εργαστήρια, δράσεις στο νησί με την Ε.W.A., αναλώσιμα υλικά, μετακίνηση από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη και την αναχώρηση, μετακίνηση από και προς την Παροικία μία φορά την ημέρα, αναμνηστικό μπλουζάκι και dvd. Οι μαθητές της Πάρου και οι φίλοι της Ευζωίας - Wellness Activities μπορούν, αν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν μόνο τα βιωματικά εργαστήρια με μειωμένο κόστος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η διαμονή, η διατροφή και οι μετακινήσεις το πρωί και το βράδυ αλλά έχει ληφθεί μέριμνα για καλύτερες τιμές. Αναλυτικότερα:
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ : Οι συμμετέχοντες  θα έχουν 30% έκπτωση, εφόσον το επιλεγμένο δρομολόγιο δηλωθεί στους διοργανωτές 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης από τον Πειραιά, ώστε να γίνει ομαδική κράτηση.

ΔΙΑΜΟΝΗ:
Το ημερήσιο κόστος της διαμονής είναι 10 ευρώ/άτομο σε εξοπλισμένη σκηνή – σπιτάκι δύο άτομων,  6 ευρώ/άτομο σε σκηνή του κάμπινγκ και 4 ευρώ/άτομο σε δική σας σκηνή.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
α) Γεύμα σε μπουφέ από εταιρεία catering. Το ημερήσιο κόστος είναι 3 ευρώ για πρωινό (ελληνικό) και 15 ευρώ για μεσημεριανό και βραδινό (μεσογειακή κουζίνα με κυρίως πιάτο, σαλάτα, επιδόρπιο, νερό).
β) Συμμετοχική κουζίνα – εργαστήριο μαγειρικής. Θα ενθαρρύνουμε, σε κάποιες μέρες, τη συμμετοχή όλων των ομάδων στην προετοιμασία των γευμάτων στο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων συνεργασίας και ικανότητας αυτο-οργάνωσης και αυτορρύθμισης.
γ) Θα υπάρχει έκπτωση σε εστιατόρια και καφετέριες που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Για τις μετακινήσεις έχει ζητηθεί χορηγία – οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η αίτηση συμμετοχής για μαθητές / αποφοίτους που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος, γίνεται υποχρεωτικά από τον γονέα / κηδεμόνα.
Οι απόφοιτοι της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα συνοδεύονται από γονέα / κηδεμόνα. Σε περίπτωση ομαδικής εγγραφής μπορεί να συνοδέψει ένας ενήλικος μια ομάδα 8 μαθητών το ανώτατο. Κάθε μαθητής θα ακολουθήσει ατομικά την παραπάνω διαδικασία εγγραφής. ​
Στην περίπτωση συνοδού που δεν είναι ο γονέας / κηδεμόνας, πρέπει να δηλωθεί το όνομα και ο αριθμός ταυτότητας στην υπεύθυνη δήλωση που θα αποσταλεί μετά την αίτηση εγγραφής.
Η δήλωση πρέπει να φέρει σφραγίδα για το γνήσιο της υπογραφής από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ και να προσκομισθεί την ημέρα έναρξης της κατασκήνωσης στην οργανωτική επιτροπή. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 100 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές έως τις 10 Ιουνίου 2018.

Εγγραφές, αποστολή υπεύθυνων δηλώσεων και πληροφορίες στη φόρμα εδώ στην ιστοσελίδα: https://openyourmindcamp.weebly.com/


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!