Πρώτο Βραβείο στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου! | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

1ο ΕΠΑΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ 14 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΑΘΗΝΑΣ 20191ο ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου

Μέσα σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού και συγκίνησης, έγινε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο The Μall Athens, στο Μαρούσι, η απονομή των τριών Πρώτων Βραβείων από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης 2019 της Αθήνας, ΣΕΝ/JA Greece.

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Ποντοπόρεια-Pontoporeia» - ΗΕLLENIC CARGO SAFETY του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου.

Η «Εικονική Επιχείρηση» των μαθητών και των μαθητριών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου παρουσίασε δύο καινοτόμα προϊόντα που εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια των φορτίων κατά τη μεταφορά τους στα εμπορικά πλοία: Το Intelligence Balance (IB), ένα μηχανισμό που διατηρεί σε επίπεδη θέση το container, δηλαδή το φορτίο δε γέρνει δεξιά και αριστερά όταν έχει θαλασσοταραχή, αλλά παραμένει ευθυγραμμισμένο.  Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύστημα, που τοποθετείται σαν δεύτερος πάτος, στο container. H ομάδα δημιούργησε και το Intelligent WatcherW), που παρακολουθεί το βάρος του container και στέλνει αμέσως ειδοποίηση, εάν υπάρξει κάποια μεταβολή.

Με την νίκη του αυτή το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ασπροπύργου γράφει ιστορία στη μαθητική επιχειρηματικότητα, καθώς πέρυσι είχε κερδίσει το 3ο βραβείο στην αντίστοιχη εμπορική έκθεση της Αθήνας, με την «επιχείρηση» «Όμηρος – Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» και το 3ο Πανελλαδικό βραβείο του 2018.

Υπεύθυνοι καθηγητές  Γεωργία Γιωτοπούλου και Γιώργος Βολοβότσης. Τα κύρια «στελέχη» της επιχείρησης είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης (Γενικός Διευθυντής), ο Δημήτρης Ψωμάς (Διευθυντής Μάρκετινγκ), ο Γιώργος Ευαγγελάτος (Διευθυντής Οικονομικών) και ο Δημήτρης Μασκαλίδης (Διευθυντής Παραγωγής).

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση «New Generation Bank -NGB» από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, που δημιούργησε την πρώτη σχολική τράπεζα.  Κύριο προϊόν της «Τράπεζας της Νέας Γενιάς»,  είναι μία προπληρωμένη κάρτα για το σχολικό κυλικείο. Εκτυπώνεται σε 3D-Printer και λειτουργεί με Bar-Code σε συνδυασμό με τεχνολογία NFC. Η ενημέρωση-φόρτιση-χρέωση της κάρτας γίνεται μέσω μιας Android Εφαρμογής για SmartPhone που παίζει το ρόλο Τερματικού POS.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Όλγα Σταυρουλοπούλου. Εθελόντρια-σύμβουλος: Χριστίνα Ταβλά - Εθνική Τράπεζα

 To 3ο βραβείο κατέκτησε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Ἐρᾶν music Α.Ε.» από το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς, που προσφέρει οn-line μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων. Οι μαθητές δίνουν τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους να αγκαλιάσουν την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μαθαίνοντας ένα παραδοσιακό μουσικό όργανο με οδηγό τη διαδικτυακή τους πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης. Μέσω του κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού μεταφέρουν βήμα-βήμα τις γνώσεις έμπειρων μουσικο-διδασκάλων σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους και φέρνουν κοντά όσους αγαπούν με πάθος (Ἐράω- Ἐρᾶν) την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δήμητρα Σουλτάτη. Εθελοντής-σύμβουλος Σταύρος ΣούραςOlisoft.

Το επόμενο διάστημα όλες οι 160 μαθητικές «επιχειρήσεις» που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece.

Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe, που θα γίνει 2-5 Ιουλίου 2019 στην πόλη Lille της Γαλλίας.

Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης συγχαίρουν θερμά τα τρία σχολεία που πρώτευσαν στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2019 της Αθήνας!


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!