''CURVE'' Δωρεάν Ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκε το τρίτο δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά αλλά και ενήλικες, το Curve (ή Καμπύλη) στο πλαίσιο του έργου LEAP (Listen-LEArn-Play). Το τελευταίο παιχνίδι αυτής της σειράς, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και συνδυάζει τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ώστε να μεταφέρει τυπικές οπτικές εκπαιδευτικές διαδικασίες στον ακουστικό χώρο.

Το Curve, συνδυάζει τη μουσική, τις νότες του πενταγράμμου με τις μαθηματικές συναρτήσεις. Όπως και στην Τρίλιζα, τα παιδιά κάνουν χρήση των βασικών πλήκτρων του H/Y μιας και πρέπει να “ακούσουν” τη γραφική παράσταση μίας συνάρτησης εκφρασμένη με νότες και στη συνέχεια πρέπει να την επαναλάβουν πριν τα προλάβει το χρονόμετρο. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούν αίσθηση της γραφικής παράστασης με τη βοήθεια του ήχου.
Κατεβάστε εδώ το παιχνίδι

Το έργο LEAP αναπτύσσει μία σειρά δωρεάν ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τυφλά και μερικώς βλέποντα άτομα, και είναι μία συνεργασία της SciFY και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο κώδικας και τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν διατίθενται ως ανοιχτό λογισμικό, ελεύθερα και δωρεάν, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή τους και ή εξέλιξή τους από οποιονδήποτε.

Μπορείτε να βρείτε και τα τρία παιχνίδια, στην ιστοσελίδα του έργου: http://www.gamesfortheblind.org/

Αναλυτικές πληροφορίες για τα παιχνίδια, υπάρχουν διαθέσιμες στον ιστοχώρο: www.scify.gr


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!