Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή του EN.E.E.ΓΥ.-Λ. Ιωαννίνων 30/4/2018 - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ IΟΑΝΝΙΝΑ 30.4.2018

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, ώρα 9:30 μ.μ., στο Καμπέρειο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στα σεμινάρια/εργαστήρια του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ», δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως ''Μόνο όλοι μαζί μπορούμε''.

Συμμετέχουν τα σχολεία: Νηπιαγωγείο Κληματιάς, Δημοτικό Σχολείο Κληματιάς, Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιωαννίνων - EN.E.E.ΓΥ.-Λ. Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Ελεούσας, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων,  ΓΕΛ Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος», Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, 9ο  ΓΕΛ Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, 2ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων

207 μαθητές και 30 εκπαιδευτικοί, Αγγέλη Ελένη, Αδάμου Δόξα, Πουλίζος Χριστόφορος, Παπαχρήστου Βασιλική, Τσιλιγιάννη Γεωργία, Τοπολιάτη Μαρία, Ελευθεριάδου Λασκαρίνα, Πατλιά Σπυριδούλα, Χειλάκη Αγγελική, Καμποσιώρη Μαρίνα, Στεριάδη Πολυξένη, Ζωρδούμη Μαρίνα, Παπακώστα Τερέζα, Τσανέλη Παναγιώτα, Τσίτος Ευθύμιος, Γούση Δήμητρα, Κονετάς Δημήτρης, Κυριακού Φωτεινή, Ρίζου Ελένη, Καλύβα Ελένη, Μήτρακα Βασιλική, Γκίζα Βάσω, Μάντζιου Μαρία, Σκαργιώτης Γεώργιος, Δάρας Αλέξης, Νάκα Κατερίνα, Θεμελή Βασιλική, Μάνθου Χρύσα, Φαρμάκη Φερενίκη, Παπακώστα Αμαλία, ενώνουν δημιουργικά τις φωνές τους με κοινό στόχο να δώσουν φωνή στους συνομήλικούς τους, που αναγκάστηκαν να στερηθούν την παιδική τους ηλικία.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!