ΠΟΣΕΕΠΕΑ Απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. για το έτος 2017-2018 - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,
τηλ.: 6972056448
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

 Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ενόψει της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, δημοσιεύουμε τον απολογισμό πεπραγμένων του Δ.Σ. για το έτος 2017-2018, προς ενημέρωσή σας:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. 2017-2018

Στις  29-6-2017 συγκροτήθηκε σε σώμα για τη διετία 2017-2019, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες, αποτελούμενο από τους:

·         Δ. Παπαευθυμίου (Πρόεδρο),
·         Σ. Γεωργακάκου (Αντιπρόεδρο),
·         Ι. Κυργιόπουλο (Γ. Γραμματέα),
·         Μ. Μαργαρίτη (Ταμία),
·         Β. Αναστασιάδη (Ειδικό Γραμματέα),
·         Α. Μπαξεβάνη (Οργανωτικό Γραμματέα),
·         Α. Λασιόπουλο (Υπεύθυνο Τύπου & Δημ. Σχέσεων)

και με αναπληρωματικά μέλη:
·         Σ. Κολοβού,
·         Π. Κλωνή,
·         Σ. Κουκουβίνου,
·         Α. Μαργαρώνη,
·         Ε. Παπαϊωάννου,
·         Δ. Σίμου

Οι δράσεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
για το έτος 2017-2018

13-07-2017: Συνάντηση γνωριμίας του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. με το Δ/ντη Ε.Α.Ε.  κο Π.Κασσιανό και υποβολή προτάσεων για τις αποσπάσεις του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. σε φορείς.
        Κατάθεση επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα τις δυσλειτουργίες και αδικίες που εντοπίστηκαν αναφορικά με τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των αναπληρωτών συναδέλφων Ε.Ε.Π. από την αρμόδια επιτροπή του Ι.Ε.Π.

28-07-2017:  Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με το τέως Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., με  σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν τη  σχέση της Ομοσπονδίας με το Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

07-08-2017: Έντονη διαμαρτυρία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας για την άδικη μεταχείριση που υφίσταται ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., των οποίων η καθυστέρηση πρόσληψης την περσινή χρονιά (2016-2017) οδήγησε στο να μην τους καταβληθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. το επίδομα ανεργίας.

28-8-2017: Επιδόθηκε η επιστολή και η νομική γνωμοδότηση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής για την υπηρεσιακή αναβάθμιση του Ε.Β.Π. από ΔΕ σε ΤΕ από τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στα αρμόδια υπηρεσιακά τμήματα του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

22-09-2017: Υποβολή έγγραφου υπομνήματος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας, όπου συμπεριλήφθησαν όλα τα χρονίζοντα αιτήματα των κλάδων μας.

23-09-2017: Συνάντηση του προέδρου κου Παπαευθυμίου και της αντιπροέδρου κας Γεωργακάκου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. κ. Κικινή και τον πρόεδρο του Ι.Π.Ε.Μ. κ. Λολίτσα, με σκοπό την εύρυθμη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών και των επιστημονικών τους φορέων (Ι.Π.Ε.Μ. & Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) και τον από κοινού σχεδιασμό κινητοποιήσεων και διεκδικητικών δράσεων.

25-09-2017: Σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, αίτημα του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για διεύρυνση συνεργασίας.

28-9-2017:  Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κου Βούγια στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και τον Δ/ντη Ε.Α.Ε. κ. Κασσιανό.

05-10-2017: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού.

12-10-2017: Υποβολή προτάσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο Διευθυντή Ε.Α.Ε. κο Κασσιανό σε σχέση με τα καθηκοντολόγια των Σχολικών Νοσηλευτών και του Ε.Β.Π. στη Γενική Εκπαίδευση.

21-10-2017: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. μετά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης αποτελούμενο από τους:
·         Σ. Πίττα (Πρόεδρο),
·         Σ. Κουκουβίνου (Αντιπρόεδρο),
·         Μ. Στυλίδη (Γραμματέα),
·         Ε. Τσουκαλά (Ταμία) και
·         Μ. Μπονάτου (μέλος)

και με αναπληρωματικά μέλη:
·         Σ. Γεωργακάκου,
·         Σ. Κολοβού

23-10-2017: Πρόσκληση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων (οι οποίες ολοκληρώθηκαν στο επόμενο δίμηνο), όπου θα ετίθετο σε διαβούλευση και ψηφοφορία το θέμα του Ενιαίου Πίνακα για τους αναπληρωτές συναδέλφους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. κατόπιν σχετικής απόφασης που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ.

25-10-2017:  Συμμετοχή του προέδρου κου Παπαευθυμίου, της αντιπροέδρου κας Γεωργακάκου και της Ταμίας κας Μαργαρίτη, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υ.Π.Π.Ε.Θ για την παρουσίαση των νέων δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

03&04-11-2017: Συμμετοχή της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως μέλους του Συντονιστικού Φορέων Ειδικής Αγωγής  στη  διοργάνωση της διημερίδας με θέμα «Το συν+ στη Συνεκπαίδευση: Κατανόηση, Συμπερίληψη, Αποδοχή»

20-11-2017: Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.Π.Π.Ε.Θ. κο. Π. Κασσιανό, τον  κο Σπηλιόπουλο  (συνεργάτη του κου Κασσιανού  και την κα Λυμπεροπούλου (Προϊσταμένη του Τμήματος Β’  της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) με θέματα:

-  τις υποστηρικτικές δομές,
-  τον ενιαίο πίνακα Αναπληρωτών,
-  τη διαδικασία απόδοσης συνάφειας των μεταπτυχιακών,
-  τον προγραμματισμό του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για τις πιστώσεις  της επόμενης σχολικής χρονιάς,
-  τη διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς,
-  τη συμμετοχή του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου,
-  τη ρύθμιση για το ωράριο στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και των Σχ. Νοσηλευτών στη Γενική Αγωγή,
-  οργανικές θέσεις  και σύσταση νέων,
-  οδοιπορικά για τους εργαζόμενους στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.,
-  παιδαγωγική επάρκεια για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και επανακατάταξη στους κλάδους ΠΕ για το Ε.Ε.Π. και ΤΕ για το Ε.Β.Π.

23-11-2017: Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., της Γ. Γραμματέως του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κας Μ. Στυλίδη  και της Προέδρου του Συλλόγου Αττικής κας Γ. Μπουλμέτη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Διευθυντή Ε.Α.Ε. κο Π. Κασσιανό, το Σύμβουλο του Υπουργού κο Αθανασόπουλο Γ., την κα Χριστοπούλου Α. της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής με θέμα την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου για τον επανασχεδιασμό και την ανασυγκρότηση των υποστηρικτικών δομών.
        Οι  υποστηρικτές της πρότασης για τις δομές υποστήριξαν ότι η αναδιάρθρωση αυτή θα βελτιώσει τις υπηρεσίες και θα προβεί σε θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες επέμεναν στη  δική μας κατάθεση βελτιωτικών προτάσεων. Από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δηλώθηκε ότι  ο όγκος των αρμοδιοτήτων που χρεώνονται μέσα από το νομοσχέδιο στα Κ.Ε.Σ.Υ. θα το καταστήσουν άμεσα αναποτελεσματικό, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία μελέτη αναγκαιότητας των προτεινόμενων αλλαγών και η όλη οργάνωση  με την  επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Π.Ε.Κ.Ε.Σ., Κ.Ε.Σ.Υ. και Ε.Δ.Ε.Α.Υ.  θα το μετατρέψουν σε γραφειοκρατική δομή.
      
28-11-2017: Έντονη διαμαρτυρία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής για την με έμμεσο τρόπο αύξηση του εργασιακού ωραρίου του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., μέσα από την παράτυπη έως παράνομη παρέμβαση των Διευθυντών  των Σχολικών Μονάδων Ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης (μέχρι στιγμής μικρού αριθμού), στη διαμόρφωση του προγράμματος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, υποχρεώνοντάς τους στο ημερήσιο πρόγραμμά τους να δημιουργούν κενά, ώστε να παραμένουν στο σχολείο όλες τις ώρες λειτουργίας του.

10-12-2017: Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας και τα Πολιτικά Κόμματα, όπου εξέφραζε τη κατηγορηματική της αντίθεση στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Π.Ε.Θ. που αφορούσαν στην υποβάθμιση ή στη συγχώνευση του τμήματος της Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με το τμήμα Φυσικοθεραπείας.

11/2018 Καταγραφή και επεξεργασία των προτάσεων των Συλλόγων για τον Ενιαίο πίνακα μετά από τις Συνελεύσεις τους.

14-12-2017:  Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην 24ώρη πανελλαδική και πανεργατική απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. τη συγκριμένη ημερομηνία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

18-12-2018: Πρόσκληση των μελών Ε.Ε.Π. που εργάζονται στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. για σύσταση ομάδων εργασίας και κατάθεση προτάσεων για το σχέδιο νόμου των Δομών υποστήριξης

Τέλη Δεκέμβρη: Συλλογή των παραπάνω προτάσεων και επεξεργασία τους.

15-01-2018: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην  τρίωρη στάση που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τη Δευτέρα στις 15 Ιανουαρίου και συμμετοχή του προέδρου της κου Παπαευθυμίου στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

18-01-2018: Υποβολή επίσημου αιτήματος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για εγγραφή της στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

21-1-2018: Διαμαρτυρία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τα Δ.Σ. των   εκπαιδευτικών Συλλόγων ΠΕΑΔ, ΠΑΣΑΔ, ΣΑΝ, ΣΑΤΕΑ για τον αποκλεισμό της από το κάλεσμα για κινητοποίηση στις 23-2-2018 για τους διορισμούς και το νομοσχέδιο.

05-02-2018: Καταγγελία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α σε σχέση με την εφαρμοστική εγκύκλιο του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για την καθιέρωση του υποχρεωτικού 30ωρου στην Εκπαίδευση.

06-02-2018:  Επίσημο γραπτό αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α προς το Δ/ντη Ε.Α.Ε. κ. Κασσιανό για τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τις υποστηρικτικές δομές.

10-02-2018: Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, όπου παρέστησαν οι περισσότεροι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συλλόγων με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)   Οικονομικά και Οργανωτικά ζητήματα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
2)   Νομική εκπροσώπηση των αιτημάτων των μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. από εργατολόγο.
3)   Ενημέρωση και συζήτηση για τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.
4)   Σύσταση οργανικών θέσεων και διαμόρφωση προτάσεων για το νέο πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών των μελών του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π (διορισμοί, μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις).
5)   Συζήτηση και προτάσεις για την μοριοδότηση των κριτηρίων πρόσληψης, μονίμων και αναπληρωτών.
6)   Συζήτηση για το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και ανασύσταση  των κλάδων  ΠΕ και ΤΕ για το Ε.Ε.Π. & το Ε.Β.Π.
7)   Ενημέρωση για τις δράσεις του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. από το Δ.Σ του φορέα.
8)   Συζήτηση για την έκδοση κάρτας μέλους για τα εγγεγραμμένα μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  που θα έχει χαρακτηριστικά επαγγελματικής.
9)   Ενημέρωση για την Υ.Α. που αφορά στο καθηκοντολόγιο και το ωράριο των Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ 25) και του Ε.Β.Π. στη Γενική Εκπαίδευση.
10)       Ενημέρωση για την Υ.Α. που αφορά στο ωράριο του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
11)       Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού 30ωρου στην Εκπαίδευση.
12)       Ενημέρωση σε σχέση με τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι Σύλλογοι Αναπληρωτών Α/μιας& Β/μιας Εκπαίδευσης με μοναδικό αίτημα τη δέσμευση του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς.
13)       Ενημέρωση και συζήτηση για την πρόταση του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για τις Υποστηρικτικές Δομές στην Εκπαίδευση και διαμόρφωση της θέσης  της Ομοσπονδίας επ΄ αυτής.
14)       Προτάσεις των μελών για περαιτέρω δράσεις της Ομοσπονδίας.
                      

12-02-2018:  Αίτημα του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με στόχο την επεξεργασία και τη διαμόρφωση, στο βαθμό του δυνατού, ενιαίων θέσεων για την Ειδική και τη Γενική Εκπαίδευση.

14-02-2018: Πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας και τα Πολιτικά Κόμματα για κατάθεση τροπολογίας σε σχέση με το Ε.Β.Π. και επανακατάταξής του από ΔΕ01 σε ΤΕ01 Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και επαφές στη Βουλή του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κου Παπαευθυμίου με βουλευτές για το θέμα αυτό.

22-02-2018: Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τη διαχρονικά ισότιμη θέση και στάση της Ομοσπονδίας προς τους συναδέλφους του Ε.Β.Π.

25-02-2018: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τη συρρίκνωση σε ένα αυτοτελές τμήμα του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. βάσει του νέου οργανογράμματος του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

02-03-2018:  Συμμετοχή μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. με βασικό αίτημα τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

3-3-2018: Καταγγελία μέσω ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας προς το Υ.Π.Π.Ε.Θ για τα απαράδεκτα και σοβαρά επεισόδια με δακρυγόνα στη συγκέντρωση στις 2/3/2018.

07-03-2018:  Συμμετοχή του προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κου Παπαευθυμίου στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας μαζί με τα προεδρεία της Δ.Ο.Ε. & της Ο.Λ.Μ.Ε. μετά τη μαζική διαμαρτυρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. και τα επεισόδια που έγιναν στο Υ.Π.Π.Ε.Θ.

12-03-2018: Έκδοση από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ενός αναλυτικού οδηγού με διευκρινίσεις επί των εργασιακών και υπηρεσιακών θεμάτων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π.

13-03-2018: Συνάντηση εργασίας του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την Υφυπουργό Παιδείας και Τζούφη.

14-03-2018: Έντονη διαμαρτυρία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας και τον Δ/ντη Ε.Α.Ε. για τη μη έκδοση των καθηκοντολογίων των Σχολικών Νοσηλευτών και του Ε.Β.Π. στη Γενική Εκπαίδευση.

16-03-2018: Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για προκήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και συγκέντρωση στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. με αιτήματα:

    Την επίλυση των χρόνιων εργασιακών ζητημάτων των κλάδων μας.
    Την προάσπιση της εργασιακής αξιοπρέπειας του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. στους χώρους εργασίας του
     Τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. εδώ και τώρα.
    Την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τις υποστηρικτικές δομές που καταργεί τα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.

 17-03-2018: Πρόσκληση μέσω των Περιφερειακών Συλλόγων, του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Δ.Σ. του Συλλόγου Αττικής, σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τους κλάδους μας και κυρίως  το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των δομών.

18-03-2018: Πρόσκληση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους για την κατάθεση βελτιωτικών προτάσεων σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές.

19-03-2018: Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για αναστολή της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί για την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, λόγω ελάχιστης συμμετοχής των μελών από τους κεντρικούς Περιφερειακούς Συλλόγους.

19-3-2018: Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου  δεν πραγματοποιήθηκε. Αντ’αυτού εμφανίστηκε στο ραντεβού μας η νέα Υφυπουργός κα Μ. Τζούφη, η οποία βεβαίως μόλις είχε αναλάβει. Η συνάντηση έμεινε στο ποιοι είμαστε και στο ουσιώδες θέμα του νομοσχεδίου για τις υποστηρικτικές δομές.  Η κα Τζούφη θα μας έβλεπε σε ένα νέο ραντεβού, αφού και εκείνη ενημερωθεί για τα θέματα που ήταν σε εξέλιξη.

22-03-2018: Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη και το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κου Παναγιώτη Κασσιανό. Στη συνάντηση παρέστησαν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδρος κος Παπαευθυμίου, η αντιπρόεδρος κα Γεωργακάκου, ο γενικός γραμματέας κος Κυργιόπουλος, η ταμίας κα Μαργαρίτη και ο ειδικός γραμματέας κος Αναστασιάδης. Επίσης στη συνάντηση παρέστησαν ο αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κος Βούγιας, η πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής κα Μπουλμέτη, η προέδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης κα Βασιλάκη και η γραμματέας του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης κα Λύτινα.

23-03-2018: Έντονη διαμαρτυρία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σε σχέση με τη μη διευθέτηση και επίλυση των χρόνιων υπηρεσιακών μας θεμάτων από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής

28-03-2018: Συνάντηση – συνεργασία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Παναγιώτη Κασσιανό. Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδρος  κος Παπαευθυμίου Δημήτρης και η αντιπρόεδρος κα Γεωργακάκου Σοφία. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν και   ο Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.  κος Βούγιας Βασίλης και ο πρόεδρος του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κος Πίττας Σταμάτης. Σκοπός αυτής της συνεργασίας  ήταν να γίνουν   οι παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας επί  των άρθρων του νομοσχεδίου και να κατατεθούν προτάσεις που να το βελτιώνουν, καταστώντας το  ως ένα βαθμό πιο λειτουργικό.

29-03-2018: Αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με βασικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. για το σχολικό έτος 2018-2019.

30-03-2018: Συμμετοχή του προέδρου κου Παπαευθυμίου και της ταμία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κας Μαργαρίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των μηδενικών διορισμών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Εκπαίδευση.

17-04-2018:Εστάλη έγγραφο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας όπου ζητούσε να εφαρμόσουν την κεντρική οδηγία του Υ.Π.Π.Ε.Θ. (σελίδα 4 της Υ.Α., κεφάλαιο Α. Γενικές Οδηγίες) και να καθορίσουν όπως αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα «στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας των αιτήσεων το βέλτιστο τρόπο για την αποστολή των δικαιολογητικών» και να παρέχουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις, προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας συνάδερφός μας.

08-05-2018: Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. με τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π. κ. Κουζέλη. Στη συνάντηση παρέστησαν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδρος κος Παπαευθυμίου, ο γενικός γραμματέας κος Κυργιόπουλος και η ταμίας κα Μαργαρίτη. Από το Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. παρέστησαν ο προέδρος κ. Πίττας και η αντιπρόεδρος κα Κουκουβίνου. Στη συνάντηση εκ μέρους του Ι.Ε.Π. παρέστησαν ο πρόεδρος του Ι.Ε.Π. κος Κουζέλης, ο αντιπρόεδρος κος Χαραμής, ο πρόεδρος της  επιστημονικής επιτροπής για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών κος Κουρμπέτης, η εισηγήτρια ειδικής αγωγής στο Ι.Ε.Π. κα Γελαστοπούλου και η σύμβουλος Α’ στο αντικείμενο της ειδικής παιδαγωγικής κα Αστέρη.

09-05-2018: Κατάθεση πρότασης της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π. σε σχέση με τη λειτουργία της Επιτροπής για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.
.
09-05-2018: Προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α προς τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.  κατ’άρθρο  σε σχέση με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των υποστηρικτικών δομών στην Α/θμια & στη Β/θμια εκπαίδευση και αφορούν στο Ι.Ε.Π.

15-05-2018: Παρουσία του προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κου Παπαευθυμίου στην έκθεση για την εκπαίδευση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

16-05-2018: Αίτημα για συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με το Δ.Σ. του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

21-05-2018: Πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α προς την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υ.Π.Π.Ε.Θ. σε σχέση με την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων των συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. που εργάζονται σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

29-05-2018: Υποβολή βελτιωτικών προτάσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας, την Υφυπουργό Παιδείας, το Δ/ντη Ειδικής Αγωγής και τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων που αφορούσε στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των υποστηρικτικών δομών στην Α/θμια και στη Β/θμια Εκπαίδευση.

30-05-2018: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. διά του προέδρου της κου Παπαευθυμίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. & η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

31-05-2018: Υποβολή τροπολογιών κατ’άρθρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς τον Υπουργό Παιδείας, την Υφυπουργό Παιδείας, το Δ/ντη Ειδικής Αγωγής και τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων που αφορούσε στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των υποστηρικτικών δομών στην Α/θμια και στη Β/θμια Εκπαίδευση.

05-06-2018: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην ακρόαση των Φορέων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που αφορούσε στο νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές διά του πρόεδρου της κου Παπαευθυμίου και της αντιπροέδρου της κας Γεωργακάκου.

06-06-2018: Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σε σχέση με την απόρριψη των αιτήσεων υπεύθυνης δήλωσης των συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Β.Π. στην Π.Δ.Ε. Αττικής και σε άλλες Π.Δ.Ε.

07-06-2018: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δια του προέδρου της κου Παπαευθυμίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία προς τη Βουλή την ήμερα της ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση.

08-06-2018: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α δια του προέδρου της κου Παπαευθυμίου και του ειδικού γραμματέα της κου Αναστασιάδη  στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής στην Π.Δ.Ε. Αττικής.

09-06-2018: Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σε σχέση με τις συλλογικές ενέργειες που έγιναν αναφορικά με την απόρριψη των αιτήσεων συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Β.Π. στην Π.Δ.Ε. Αττικής και σε άλλες Π.Δ.Ε. που εντοπίστηκαν παρόμοια προβλήματα.

10-06-2018: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. διά της αντιπροέδρου της κας Γεωργακάκου στην ημερίδα της Ε.Ν.Ε.Λ.Ε.Α. για την Ειδική Αγωγή.

11-06-2018: Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και με τη Διευθύντρια και στελέχη του Α.Σ.Ε.Π. για το ζήτημα της απόρριψης των αιτήσεων των συναδέλφων αναπληρωτών Ε.Β.Π.

11-06-2018: Υποβολή διευκρινιστικού ερωτήματος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς το αυτοτελές τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για το ποιο είναι το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο του υποστηρικτικού έργου των Σχολικών Νοσηλευτών στη Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

13-06-2018: Κάλεσμα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαύθμωνος στις 14/06 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται από την 4η αξιολόγηση.

14-06-2018: Παράσταση διαμαρτυρίας του προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κου Παπαευθυμίου στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. και συνάντηση με το Δ/ντη του Υφυπουργού Παιδείας κο Κοτσυφάκη και το Δ/ντη Ε.Α.Ε. κο Κασσιανό σε σχέση με την πληροφόρηση που είχαμε ότι η εποπτεία των συναδέλφων αναπληρωτών ψυχολόγων που από φέτος ξεκίνησαν να εργάζονται στα Ε.Π.Α.Λ. έχει ανατεθεί στο Σ.Ε.Ψ.

15-06-2018: Υποβολή διευκρινιστικού ερωτήματος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. για την ανάθεση της εποπτείας των Ψυχολόγων που εργάζονται στα Ε.Π.Α.Λ. από τον Σ.Ε.Ψ., χωρίς να έχει ενημερωθεί επισήμως η Ομοσπονδία γι’αυτό το ζήτημα.

18-06-2018: Επίσημο γραπτό ερώτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α προς το Υ.Π.Π.Ε.Θ. για το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων συναδέρφων Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην Ειδική, στη Γενική Εκπαίδευση, στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και τους αποσπασμένους σε φορείς (Π.Δ.Ε., Υπουργεία, Πολιτικά Κόμματα).

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ

1.   Μετατάξεις και αποσπάσεις του Ε.Ε.Π. σε φορείς εποπτευόμενους από το Υ.Π.Π.Ε.Θ. (Πανεπιστήμια, Δ/νσεις κ.λ.π.).
2.   Αναγνώριση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως την Τρίτη Ομοσπονδία στην εκπαίδευση τόσο από το Υ.Π.Π.Ε.Θ. όσο και από τις άλλες Ομοσπονδίες, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα.
3.   Καθηκοντολόγιο Σχολικών Νοσηλευτών-ΠΕ25 και Ε.Β.Π. στη Γενική Εκπαίδευση
·         Ορισμός ωραρίου ως αντίστοιχο του διδακτικού.
·         Ορισμός του ωραρίου της γενικής ως αντίστοιχο με τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
·         Κατάργηση της παραγράφου που όριζε ότι με απόφαση του συλλόγου δύναται να επεκτείνεται το ωράριο του Ε.Ε.Π. μέχρι 30 ώρες.
4.   Νόμος για την αναδιάρθρωση των υποστηρικτικών δομών
·         Προσθήκη του άρθρου 51 για την αξιολόγηση, διάγνωση και γνωμάτευση.
·         Αποσαφήνιση της προϋπηρεσίας στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ως διδακτική.
5.   Συνεργασία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με Ε.Σ.Α.Μ.Ε.Α. για κοινές δράσεις. Δημιουργία συνεργατικού κλίματος με ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.
6.   Άμεσες παρεμβάσεις σε θέματα και προβλήματα συναδέλφων και στην περιφέρεια και σε σχέση με την απόρριψη συναδέλφων αναπληρωτών από τους πίνακες.
7.   Επίλυση της καθυστερημένης πληρωμής των συναδέρφων του Ε.Β.Π. από τα προγράμματα Π.Ε.Π. μέσα από παραστάσεις διαμαρτυρίας και επικοινωνίες με τις Αιρετές Περιφέρειες.
8.   Συσπείρωση των Περιφερειακών Συλλόγων – Μαζικές Συνελεύσεις


Επιπλέον δράσεις-ενέργειες

1.   Συνεντεύξεις του προέδρου της Ομοσπονδίας κου Παπαευθυμίου σε διαδικτυακούς  και τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

2.  Παρουσία του Προέδρου & μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π κου Βούγια κατά τη χρονιά 2017-2018 στις Γενικές Συνελεύσεις:
1) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Δυτικής Ελλάδας,
2) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας,
3) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας (όπου αποφασίστηκε η ίδρυση νέου Περιφερειακού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας),
4) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής,
5) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης,
6) του Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α. Θεσσαλίας (που ανασυστάθηκε),
7) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,
8) του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Πελοποννήσου.
9) Επίσης συνεστήθη προσωρινή διοικούσα επιτροπή στο Β. Αιγαίο και στις 13 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η Γ.Σ. για να συγκροτηθεί  σε σώμα.

3.   Υποστήριξη συναδέρφων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε  ζητήματα που αφορούσαν το ωράριο, τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τους, τα πτυχία τους κ.λ.π. και καθοδήγηση για επίλυση τους.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση να μη  δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!