ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ: 946 οι νέες Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ & ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ - Η πρόταση της Επιτροπής του ΥΠΠΕΘ | NEWSEAE.GR

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ

946 οι νέες Οργανικές Θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - Η πρόταση της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας - Δείτε το σύνολο των Οργανικών Θέσεων

21/11/2018
 Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας 
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της και παρέδωσε στο Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. την πρόταση της, αναφορικά με την επεξεργασία των θεμάτων που σχετίζονται με τη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. από μέλη των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Παιδείας, μέλη της οποίας ήσαν οι Πολυχρόνης Σπηλιόπουλος, Μαρία Λούμου, Ιωάννης Τζιαντζούλης, Δημήτριος Παπαευθυμίου και Βασίλειος Βούγιας.

Η ομάδα εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας, όπως και τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών, καθώς και τις 955 υπάρχουσες οργανικές θέσεις των Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.,πρότεινε στο  Υπουργείο Παιδείας την αύξηση των Οργανικών Θέσεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. κατά 946.

Έτσι σύμφωνα με την πρόταση, ο αριθμός των Οργανικών Θέσεων υπερδιπλασιάζεται στο γενικό σύνολο φτάνοντας τις 1.901, με διασπορά σε όλη την Επικράτεια και επιπροσθέτως κατεβλήθη προσπάθεια και μικρότερες σε δυναμικότητα μαθητών Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας να υποστηριχθούν με οργανικότητα θέσεων.

Δείτε την κατανομή ανά ειδικότητα

 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

Επίσης σε αυτήν την πρόταση λήφθηκαν υπόψη ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών, οι ειδικές συνθήκες συγκεκριμένων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, καθώς και η δυνατότητα υποστήριξης μαθητών Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ακόμη και σε περιοχές της χώρας με μικρό σχετικά αριθμό φοιτούντων μαθητών. Έγινε δε προσπάθεια, όπου ήταν δυνατό να υπάρξουν διαφοροποιήσεις  στην πρόταση, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε βαθμίδα.

Σημαντική πρόταση της Ομάδας Εργασίας επίσης είναι να προβλεφθεί, όπου έγινε μεταφορά οργανικής θέσης λόγω κατάργησης της σχολικής μονάδας, η αντίστοιχη μετακίνηση των φυσικών προσώπων που κατείχαν οργανική θέση στα εν λόγω σχολεία.

Αυτονόητο είναι ότι υπάρχουν αυξομειώσεις στον αριθμό των φοιτούντων μαθητών στις σχολικές μονάδες. Ωστόσο ο στόχος της πρότασης δεν ήταν να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., αλλάνα δημιουργηθεί μια σταθερή βάση σημαντικού αριθμού Οργανικών Θέσεων, καθώς υπάρχουν πολλές σχολικές μονάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν οργανική θέση Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Εν τέλει πιστεύουμε πως η εν λόγω Πρόταση ικανοποιεί διαχρονικά αιτήματα των κλάδων μας, σχετικά με την κάλυψη των κενών στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και συμβάλλει καθοριστικά στην  εύρυθμη λειτουργία τους, στοχεύοντας στην ποιοτική  αναβάθμιση του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Από τούδε και στο εξής το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αξιοποιήσει την Πρόταση της Ομάδας Εργασίας,συστήνοντας αυτές τις Οργανικές Θέσεις, εκκινώντας τάχιστα τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Κι εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως επισημάναμε με κάθε τρόπο στους αρμοδίους, πως αυτές οι νέες Οργανικές Θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα πρέπει να δοθούν ως Οργανικά κενά στις Μεταθέσεις μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και για να συμβεί αυτό πρέπει να μετατεθούν οι φετινές Μεταθέσεις για αργότερα, ούτως ώστε να προλάβει να γίνει η σύσταση των νέων Οργανικών θέσεων.

 ΘΕΣΕΙΣ

Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου 

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!