Το ΚΕΑΤ συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΚΕΑΤ

Κέντρον Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο υλοποιείται από το Μη κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Συνολικά 367 διαφορετικές σχολικές μονάδες, 2.000 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, 38.400 μαθητές και 1.600 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και άλλοι κοινωνικοί εταίροι, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η κατανόηση των εννοιών και της σημασίας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς και της στενής σύνδεσης τους με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, αφετέρου η καλλιέργεια στάσεων στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και της συνειδητής ανάληψης πρωτοβουλιών, ώστε οι μαθητές να «νοιάζονται και να δρουν».

Η ομάδα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" του ΚΕΑΤ σχεδίασε και υλοποίησε, εφαρμόζοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη, επίσκεψη στο Μερόπειο Ίδρυμα Καλλιθέας. Εκεί, μας υποδέχτηκαν με πολλή χαρά, τόσο η Πρόεδρος Δ.Σ. κα. Έλλη Θανόγιαννη, η Κοινωνική Λειτουργός κα. Ελένη Μπόφου, το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά κυρίως οι υπέροχες κυρίες που φιλοξενούνται στο χώρο, και για τις οποίες προορίζονταν η συγκεκριμένη δράση.

Οι μαθητές του ΚΕΑΤ έπαιξαν μαζί με τις κυρίες στους ειδικά διαμορφωμένους φορητούς υπολογιστές, προσβάσιμα παιχνίδια μνήμης (της πλατφόρμας Memor-i η οποία έχει αναπτυχθεί από την ΑΜΚΕ SciFy), ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν όλοι μαζί.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές προσέφεραν στις φιλοξενούμενες κυρίες του Μερόπειου Ιδρύματος κέικ και μακαρονόπιτα, τα οποία προετοίμασαν οι ίδιοι στο πλαίσιο του μαθήματος Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, προκειμένου να τις ευχαριστήσουν για την όμορφη υποδοχή.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης δράσης, είναι η σύνδεση δύο ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού και η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν χρόνο μαζί, με αμφίδρομα οφέλη. Τα μηνύματα που εισέπραξαν τόσο οι μαθητές, όσο και οι ηλικιωμένες κυρίες, ήταν η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση, καθώς και ο σημαντικός ρόλος του "νοιάζομαι και δρω" ως στάση ζωής. Οι μαθητές του ΚΕΑΤ απόλαυσαν πραγματικά την επίσκεψη, και χάρηκαν ιδιαίτερα που με αφορμή τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαν την δυνατότητα να κάνουν τις ηλικιωμένες κυρίες να αισθανθούν και πάλι παιδιά!


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!