2ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας στον Παντοκαφενέ! 2-3/6/2018 Παλαιό Φάληρο - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕΣ

Η ΚοινΣΕπ +εργάζομαι! διοργανώνει, το 2ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας το Σάββατο και Κυριακή 2 και 3 Ιουνίου2018, στον Παντοκαφενέ! στο Παλαιό Φάληρο από τις 11 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Η ΚοινΣΕπ +εργάζομαι! λειτουργεί από το 2016, το Παντοπωλείο-Καφενείο "Παντοκαφενές" στον οποίο απασχολούνται αποκλειστικά άτομα με ειδικές ανάγκες και πιο συγκεκριμένα νέοι με αυτισμό, νοητική υστέρηση και  προβλήματα ψυχικής υγείας.  Προσβλέπει με την εργασιακή τους απασχόληση στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την πλήρη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες Ομάδες πληθυσμού.

Είναι μια γιορτή της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας! Φορείς της Κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, Κοιν.Σ.Επ και Κοι.Σ.Π.Ε. συγκεντρώνονται για να εκθέσουν να δειγματίσουν, το καλό έργο που επιτελούν παρουσιάζοντας τα εκλεκτά προϊόντα, τις προσεγμένες υπηρεσίες τους και για να αναδείξουν τα κοινωνικά οφέλη μιας ανερχόμενης επιχειρηματικότητας.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα των συνεργαζόμενων φορέων στα ειδικά στημένα για το σκοπό περίπτερά τους και να γνωρίσουν έτσι από κοντά τα διπλά οφέλη της Κοινωνικής Οικονομίας.

Το 2ημερο του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και ενδιαφέρουσες κοινοποιήσεις, ομιλίες συζητήσεις για τρέχοντα ζητήματα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Τις μεσημεριανές ώρες ο χώρος θα πλαισιώνεται με μουσικό πρόγραμμα.

Ο Παντοκαφενές είναι ένα όμορφο εναλλακτικό παντοπωλείο-καφενείο που βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου επί της οδού Πικροδάφνης 42 και έχει κύριο σκοπό την ικανοποίηση των πελατών του αλλά και την ομαλή ένταξη στην αγορά εργασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες που απασχολεί.

Τα προϊόντα που διαθέτει προς πώληση είναι προϊόντα που προέρχονται κατά προτεραιότητα από άλλες κοινωνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, ΚοινΣΕπ ή ΚοιΣΠΕ.

Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕ

Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στηρίζουν 2ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας, στηρίζουν το εναλλακτικό, κοινωνικό Παντοπωλείο-καφενείο ''Παντοκαφενές'' και πάνω από όλα στηρίζουν τους εργαζόμενους του, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα δικαιώματα τους στην εργασία και την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή και ένταξη τους στην κοινωνία!

Θα είμαστε εκεί!

Παντοκαφενές
Πικροδάφνης 42 και Μετσόβου 175 63 Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 21 0988 7371

Χάρτης


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!