Εκδήλωση Αμυμώνης: Παραμύθι χωρίς Όρια, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη παραμυθιών για παιδιά με προβλήματα όρασης 25/6/2019 Αργυρούπολη |NEWSEAE.GR

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Η Δράση «Παραμύθι Χωρίς Όρια» αφορά στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης παραμυθιών, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης.

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 παραμύθια των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, τα οποία αφηγούνται εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους, ενώ κάποια από αυτά έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα οπτικά, υπό τις οδηγίες του προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης ώστε να γίνονται αντιληπτά από παιδιά με προβλήματα όρασης,

Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση της συμμετοχής των παιδιών με προβλήματα όρασης σε καίριες για την ανάπτυξή τους δραστηριότητες, η διευκόλυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσής τους μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης σε σχολικά πλαίσια, η προσφορά μιας ψυχαγωγικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια και η προάσπιση του βασικού δικαιώματος στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Η Δράση υλοποιείται από το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης σε συνεργασία με το Διαβάζω για τους Άλλους.

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο  και οι συγγραφείς τους παραχώρησαν ευγενικά το δικαίωμα ειδικής οπτικής προσαρμογής και ηχογράφησης των παραμυθιών και τη Δράση χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης η  βιβλιοθήκη με τα παραμύθια θα βρίσκεται διαθέσιμη δωρεάν προς χρήση στο διαδίκτυο.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 – 20.00, θα λάβει χώρα η τελική εκδήλωση Παρουσίασης Αποτελεσμάτων και Διάδοσης της Δράσης «Παραμύθι χωρίς Όρια», ηλεκτρονική βιβλιοθήκη παραμυθιών για παιδιά με προβλήματα όρασης, στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» (Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη).

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την εκδήλωση απευθυνθείτε στην κα Σοφία Παδιώτη, Υπ. Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, 6936182312, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!