ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα που αφορούν σε νέες αιτήσεις του 2019 | NEWSEAE.GR

 LOGO

Από τον ΟΠΕΚΑ ανακοινώθηκε ότι σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 έως και το πρωί της Παρασκευής, 1η Μαρτίου, καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα που αφορούν σε νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις του 2019, όπως επίσης και στους δικαιούχους από Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαία που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για νέους δικαιούχους που μπαίνουν τώρα για πρώτη φορά στο σύστημα των τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ, καθώς υπέβαλλαν για πρώτη φορά αίτηση εντός του 2019 ηλεκτρονικά, όπως επίσης και για Άτομα με Αναπηρία που είχαν ενταχθεί από το 2018 στο πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαίας.

Οι ήδη δικαιούχοι Διατροφικού επιδόματος δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΑ. Επίσης, λόγω των ηλεκτρονικών διαδικασιών και διασταυρώσεων τονίζεται πως δεν απαιτείται πλέον η εμφάνιση με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας.

Οι νέοι δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης έως και τον Φεβρουάριο 2019. Οι δικαιούχοι ΑμεΑ που είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες πληρωμές θα εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!