Αρχική » Συλλογή ΑΘΗΝΑ: Συλλογή Δωρεάν Λογισμικού Υποστηρικτικών Τεχνολογιών για ΑμεΑ & Επαγγελματίες από το ΕΚΠΑ | NEWSEAE.GR

Συλλογή ΑΘΗΝΑ: Συλλογή Δωρεάν Λογισμικού Υποστηρικτικών Τεχνολογιών για ΑμεΑ & Επαγγελματίες από το ΕΚΠΑ | NEWSEAE.GR

ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑ

 ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑ

Η Συλλογή Δωρεάν Λογισμικού ΑΘΗΝΑ στοχεύει να ενημερώσει αλλά και να παρέχει στα Άτομα με Αναπηρία και τους επαγγελματίες λύσεις Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής που δεν έχουν κόστος (Open Source ή Freeware).

Συγκεκριμένα στη συλλογή ΑΘΗΝΑ παρουσιάζονται και προσφέρονται με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο τα βοηθήματα Υποστηρικτικών Τεχνολογιών που επιλέχθηκαν ύστερα από έρευνα στο Διαδίκτυο και δοκιμάστηκαν στο Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για κάθε Ελεύθερα Διαθέσιμο Λογισμικό δίνεται μια τυποποιημένη σύντομη περιγραφή με τις περισσότερο χρήσιμες πληροφορίες όπως: όνομα προϊόντος, έκδοση, κατασκευαστής, κατηγορία προϊόντος, σχετιζόμενες αναπηρίες, περιγραφή εφαρμογής, λειτουργικό σύστημα, διαδικασία εγκατάστασης, ρυθμίσεις, και τρόπος λήψης του λογισμικού.

Αντίστοιχες δωρεάν εφαρμογές για έξυπνα τηλέφωνα και tablets μπορείτε να βρείτε στην Συλλογή mΑΘΗΝΑ: Συλλογή Δωρεάν Λογισμικού Υποστηρικτικών Τεχνολογιών ΑμεΑ για Κινητές Συσκευές.

Η Συλλογή mΑΘΗΝΑ στοχεύει να ενημερώσει αλλά και να παρέχει στα Άτομα με Αναπηρία και τους επαγγελματίες δωρεάν λύσεις Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής για φορητές συσκευές (έξυπνα τηλέφωνα και tablets).

Η συλλογή mΑΘΗΝΑ είναι συμπληρωματική της αντίστοιχης Συλλογής Δωρεάν Λογισμικού ΑΘΗΝΑ για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες που προσφέρονται από το mΑΘΗΝΑ παρουσιάζονται με έναν οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, αφού έχουν εγκατασταθεί και δοκιμαστεί στο Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για κάθε δωρεάν λογισμικό Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, δίνονται οι εξής πληροφορίες: όνομα εφαρμογής, σχεδιαστής, έκδοση, κατηγορία(ιες) Βοηθητικών Τεχνολογιών που ανήκει, σχετική αναπηρία(ιες), περιγραφή, λειτουργικό σύστημα, διαδικασία εγκατάστασης, ρυθμίσεις, ειδικές πληροφορίες, σύνδεσμος για κατέβασμα και εικονίδιο εφαρμογής. 

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να περιηγηθείτε στον κατάλογο mΑΘΗΝΑ:


Εφαρμογές με βάση την Αναπηρία στην οποία στοχεύουν

Αυτισμός
[121] autism logo