Αρχική » ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Κήρυξη στάσεων εργασίας 18/2/2020 | NEWSEAE.GR

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Κήρυξη στάσεων εργασίας 18/2/2020 | NEWSEAE.GR

POSEEPEA ΠΟΣΕΕΠΕΑ

POSEEPEA ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Αθήνα, 15/02/2020

Αρ. Πρωτ.: 8

Θέμα: «Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε στάσεις εργασίας σχετικά με τα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα»

Την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, η Ομοσπονδία  συντάσσεται με τα αιτήματα  της απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα μέλη της σε στάσεις εργασίας για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση – Κατρούγκαλου προετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον και ένα βασανιστικό παρόν για τους εργαζόμενους της χώρας. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ με το Νέο Νόμο:

 • Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
 • Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
 • Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.
 • Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.
 • Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.
 • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.
 • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).

Ο μόνος δρόμος που μας απομένει για την ανατροπή των  νέων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων μέσω του αγώνα.

Διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ αποτελούν:

 1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
 2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
 4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο αντί επιβράβευσης προς τους εργαζόμενους που κρατάνε όρθια την Ειδική και τη Γενική αγωγή, μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα πετώντας ταυτόχρονα το τυράκι των αστείων αυξήσεων που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι κι αυτές προήλθαν από μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές μας.

Αυτό το νομοθέτημα ναρκοθετεί επίσης και το παρόν μας. Ουσιαστικά αποτρέπει τους εργαζόμενους από το να δημιουργήσουν οικογένεια. Οι αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και αντιμετωπίζονται άνισα αφαιρώντας τους άδειες και δικαιώματα.

Το νομοσχέδιο αφορά  και πλήττει όλους μας, μόνιμους και αναπληρωτές. Η πολιτική ηγεσία με το οικείο νομοσχέδιο φανερώνει ένα απάνθρωπο και αδίστακτο πρόσωπο. Από τα πιο κραυγαλέα σημεία αυτού είναι οι ημέρες άδειας που αφορούν βαριά νοσήματα (όπως καρκίνος), όπου συνεχίζει να τιμωρεί τους αναπληρωτές όταν αρρωστήσουν κόβοντας τους το μισό μεροκάματο για τις επιπρόσθετες των αναρρωτικών αδειών.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους συλλόγους σε στάση από τις 08:00 έως τις 11:00.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αγωνίζεται και απαιτεί:

 • Να σταματήσει η επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα
 • Δηµόσια Κοινωνική Ασφάλιση – Υγεία και Παιδεία για όλους
 • Εξίσωση των δικαιωµάτων των αναπληρωτών µε αυτά των µονίµων
 • Να προσµετράται η περίοδος της ανεργίας ως συντάξιµος χρόνος.
 • Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και εκπαιδευτικών καθώς και δημιουργία νέων (προσχολική , πρωτοβάθμια ,δευτεροβάθμια) σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολικών κοινοτήτων και των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης (ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ)
 • Να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας την τακτική των βαρύγδουπων δηλώσεων και να προσλάβει σε κάθε σχολείο τις απαραίτητες ειδικότητες του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ως προς αντιμετώπιση των θεμάτων σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας.
 • Να φροντίσει το Υπουργείο Παιδείας για την πραγματική υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, ως προς την πρόληψη εκπαιδευτικών, λειτουργικών και κοινωνικών αναγκών, την πρώιμη παρέμβαση και την κάλυψη αυτών, προσλαμβάνοντας σε κάθε σχολείο και ενδυναμώνοντας τις υποστηρικτικές δομές εκπαίδευσης με τις απαραίτητες ειδικότητες του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, καθώς και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στηρίζει τους συναδέλφους

στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 Είναι υπόθεση όλων μας κι όχι λίγων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ,

ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ  Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ!!

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ

ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Δ.Σ. ΝΕΟ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ