Θέσεις Εργασίας Υπευθύνου Δομής, 2 Κοινωνικών Λειτουργών, 2 Ψυχολόγων, Εκπαιδευτικού, Φροντιστών κλπ στον ΕΕΣ | NEWSEAE.GR

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
1. Σύντομη περιγραφή Φορέα
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 και αποτελεί το μεγαλύτερο Ανθρωπιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα. Το έργο του βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους και γενικότερα τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική, φυλετική, θρησκευτική ή ιδεολογική διάκριση. Για την επίτευξη του ανθρωπιστικού του έργου συνεργάζεται με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη. Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ε.Ε.Σ. συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις διεθνούς βοήθειας και την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού.
Στην Ελλάδα, το έργο του Ε.Ε.Σ., είναι πολυδιάστατο (κοινωνική πρόνοια, Ιατρονοσηλευτική φροντίδα, αναζήτηση και επανασύνδεση οικογενειών, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών, διάδοση των αρχών Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, προσέλκυση νέων για την προώθηση μέσω του εθελοντισμού των θεμελιωδών αρχών και ανθρωπιστικών αξιών του Κινήματος κλπ.) υλοποιείται σε 83 Περιφερειακά Τμήματα και Επιτροπές.
2. Περιγραφή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας (Β)
Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) με χρονική διάρκεια ενός έτους (έναρξη υλοποίησης έργου την 13η Σεπτεμβρίου 2019 και λήξη την 12η Σεπτεμβρίου 2020). Αφορά στη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας (Β) δυναμικότητας 32 ανηλίκων (προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας) και έχει ως βασικό στόχο τη διασφάλιση ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας και την σταδιακή αυτονόμηση των ασυνόδευτων ανήλικων. Ο εν λόγω στόχος επιτυγχάνεται με την παροχή υπηρεσιών στέγασης και υποστηρικτικών υπηρεσιών στους ωφελούμενους (ασυνόδευτοι ανήλικοι) με τρόπο που να διασφαλίζεται η ελευθερία κίνησης και έκφρασης, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας, η αναγνώριση της ατομικής αξίας, η κατοχύρωση της ανεξαρτησίας, το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, η δυνατότητα επιλογής και η παροχή ευκαιριών για ανάπτυξη ικανοτήτων σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής, εντός και εκτός δομής.

Ειδικότερα, το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας (Β) εξασφαλίζει προστατευμένο περιβάλλον σε ανηλίκους, που βρίσκονται στη χώρα χωρίς τη συνοδεία της οικογένειάς τους, μέσω ενός πλέγματος δράσεων που περιλαμβάνει την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης με ισότιμη πρόσβαση σε παρεχόμενα αγαθά και υπηρεσίες.
Αναλυτικότερα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
- Κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης
- Παροχές σε είδος (είδη ατομικής υγιεινής, ιματισμού, υπόδησης)
- Οικονομική ενίσχυση
- Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο
- Φροντίδα της υγείας των ανηλίκων
- Νομική συμβουλευτική
- Υπηρεσίες διερμηνείας/ διαμεσολάβησης
- Εκμάθησης ελληνικών, δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας και
οργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων
3. Περιγραφή θέσεων
Για την επιτυχή υλοποίηση του Έργου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προτίθεται να προβεί σε σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για: μία (1) θέση υπευθύνου δομής, δύο (2) θέσεις κοινωνικών λειτουργών, δύο (2) θέσεις ψυχολόγων, μία (1) θέση διερμηνέα ουρντού, μία (1) θέση διερμηνέα φάρσι, μία (1) θέση διερμηνέα αραβικών, μία (1) θέση εκπαιδευτικού, επτά (7) θέσεις φροντιστών ανηλίκων, μία (1) θέση νομικού συμβούλου, μία (1) θέση διοικητικού υπάλληλου & μία (1) θέση διατροφολόγου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας (Β) και καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να υποβάλουν αίτηση ως ακολούθως:
- Υπεύθυνος δομής, 1 άτομο – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου
- Κοινωνικοί λειτουργοί, 2 άτομα – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου
- Ψυχολόγοι, 2 άτομα – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου
χρόνου
- Διερμηνέας ουρντού, 1 άτομο – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου
- Διερμηνέας φάρσι, 1 άτομο – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου
- Διερμηνέας αραβικών, 1 άτομο - Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου
- Εκπαιδευτικός, 1 άτομο –Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου
χρόνου
- Φροντιστές ανηλίκων, 7 άτομα – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου
- Νομικός σύμβουλος, 1 άτομο – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης
ανεξάρτητων υπηρεσιών
- Διοικητικός υπάλληλος, 1 άτομο - Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου
- Διατροφολόγος, 1 άτομο - Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης
ανεξάρτητων υπηρεσιών

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή αποστέλλονται ταχυδρομικά στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Λυκαβηττού 1, Τ.Κ. 106 72, Αθήνα, (Υπηρεσία Πρωτοκόλλου, 6ος Όροφος), Υπόψη Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, έως και 02/10/2019, από 9.00 έως 14.30.

 PDF EIKONA 2

 

Δείτε εδώ την Αναλυτική Ανακοίνωση

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!