Θέση εργασίας για Ψυχολόγο στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας της Λάρισας. Αιτήσεις έως 24/11/2018 | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΘΕΨΥΘΑ

Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΣTΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΠΕ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Η’ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙ-ΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Πλήρους Απασχόλησης Αορίστου χρόνου  
                              

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας από τα οικοτροφεία/ξενώνες που λειτουργούν ως Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης. Στις Μονάδες Ψυχιατρικής Αποκατάστασης (ΜΨΑ) φιλοξενούνται για διαβίωση, συνόλη φροντίδα, υποστήριξη, συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση ασθενείς με ψυχικές διαταραχές ή/και νοητική υστέρηση, με σκοπό να διασφαλιστεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας. Τα οικοτροφεία βρίσκονται στο ν. Λάρισας.

Η Θεσσαλική Εταιρεία Περίθαλψης- Αποκατάστασης με την παρούσα ανάρτηση καλεί τους ενδιαφερόμενουςγια την παρακάτω ειδικότητα:

- (1) Ψυχολόγος στο ν. Λάρισα


Αντικείμενο Σύμβασης - Περιγραφή καθηκόντων

Ο Ψυχολόγος του Οικοτροφείου/Ξενώνα παρακολουθεί την ψυχολογική κατάσταση των ασθενών, διενεργεί την εβδομαδιαία θεραπευτική συνάντηση με όλους τους ασθενείς και σημειώνει στο Ψυχολογικό Ιστορικό σε εβδομαδιαία βάση τις παρατηρήσεις του ως προς την ψυχολογική κατάσταση των ασθενών. Μαζί με τον Ψυχίατρο του Οικοτροφείου/Ξενώνα και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο καταρτίζουν κάθε εξάμηνο το Ατομικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα των ασθενών. Αναλαμβάνει μαζί με τον Κοινωνικό Λειτουργό την επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς και την ενημέρωση των συγγενών για θέµατα που αφορούν την διαδικασία της κοινωνική επανένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης του ασθενούς.

    Ο ψυχολόγος υποχρεούται στην ψυχολογική παρακολούθηση και εκτίμηση των διαμενόντων ασθενών, στο σχεδιασμό, στην οργάνωση και στην εφαρμογή ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων και ομάδων εμψύχωσης σε συνεργασία με την ΠΘΟ του Οικοτροφείου.

    Υποχρεούται να τηρεί φακέλους για κάθε ασθενή, να ενημερώνει αυτούς, να συνεργάζεται και να ενημερώνει τη διοίκηση για την πορεία και εξέλιξη των ασθενών.

    Αναλαμβάνει την υποχρέωση να οργανώνει και να υλοποιεί προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

    Υποχρεούται να συμμετέχει στις τακτικές και έκτακτες ομάδες συγκεντρώσεις των ασθενών και του προσωπικού των ΜΨΑ.

    Υποχρεούται να αναλαμβάνει μαζί με τον κοινωνικό λειτουργό την επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών και την ενημέρωση των συγγενών τους για θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική πορεία τους.

    Υποχρεούται να σημειώνει στο Ψυχοκοινωνικό Ιστορικό κάθε ασθενούς την πορεία της νόσου και κάθε θέματος που άπτεται της ειδικότητάς του.

    Υποχρεούται να προβαίνει σε όλες τις ενέργειες προστασίας των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων των ασθενών.

Επεξηγηματικά προς τα ανωτέρω και όχι περιοριστικά ο Ψυχολόγος οφείλει να έχει κατά νουν και να ενεργεί σύμφωνα και με τις παρακάτω Αρχές, Κανόνες, Οδηγίες, Καθήκοντα, Υποχρεώσεις:

1. όταν ασκεί την επαγγελματική πράξη βασίζεται σε μεθόδους και τεχνικές που είναι αποδεκτά ως όργανα επιστημονικής ψυχολογικής εξέτασης, να έχει υπ’ όψη του τα όριά του και φροντίζει να επαληθεύει τα ευρήματά του.

2. δεν ιδιοποιείται την εργασία άλλου επιστήμονα.

3. κατά την άσκηση επαγγελματικής πράξης στις ΜΨΑ ή Υπηρεσίες της ΘΕΨΥΠΑ τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο όχι μόνο προκειμένου για πρόσωπα που εξετάζει, αλλά και για θέματα που αφορούν τις μονάδες αυτές.

4. έχει πρωταρχική υποχρέωση απέναντι στον ασθενή ή χρήστη υπηρεσιών της ΘΕΨΥΠΑ να τηρεί πλήρη εχεμύθεια για ό,τι περιέρχεται σε γνώση του από την ιδιωτική ζωή και τις πράξεις του, ακόμα και αν δεν του τα έχει ζητήσει ο ίδιος ο ασθενής. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τα υποκείμενα έρευνας, που πρέπει οπωσδήποτε να κατοχυρώνεται η ανωνυμία τους.

5. δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει για ιδιοτελείς σκοπούς πληροφορίες που έτυχε να αντλήσει από τον ασθενή του.

6. λύση της υποχρέωσης για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου ο ψυχολόγος έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι κινδυνεύει η ζωή (ασφάλεια) του ασθενή του ή η ζωή και η σωματική ακεραιότητα τρίτων προσώπων. Στην περίπτωση αυτή, η ανακοίνωση γίνεται μόνο σε αρμόδια πρόσωπα ή φορείς (οικείους, κηδεμόνα, δικαιοσύνη).

7. μεριμνά για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του υλικού που κατέχει και αφορά τους ασθενείς, περιλαμβανομένων στοιχείων που διατηρεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όταν δεν μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο των κατοχυρωμένων στο αρχείο του πληροφοριών, κάνει διάκριση στις πληροφορίες που εισάγει ή κωδικοποιεί τις περιπτώσεις.

8. κατά την διεξαγωγή ερευνών, πληροφορεί τους εξεταζόμενους για τις πτυχές της έρευνας που πιθανώς να επηρέαζαν τη θέληση τους να συμμετέχουν σε αυτήν και δίνει εξηγήσεις σε θέματα που εγείρουν οι συμμετέχοντες. Σε περιπτώσεις παιδιών ή ατόμων που αδυνατούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, πρέπει να ζητείται η συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου τους. Ο ερευνητής αναγνωρίζει το δικαίωμα στα συμμετέχοντα σε μια έρευνα υποκείμενα, να αποσυρθούν από την έρευνα, οποιαδήποτε στιγμή.

9. Δεν επιτρέπεται η υπ’ αυτού διάδοση παντός είδους παραχθέντος επιστημονικού υλικού σε τρίτους κατά οποιοδήποτε τρόπο, είτε η κυκλοφορία τους, είτε η ανατύπωση ή περιγραφή τους σε εκλαϊκευτικές περιοδικές εκδόσεις, έντυπα ή εκπομπές χωρίς την άδεια του Δ.Σ.

10. οφείλει να γνωρίζει ότι η χορήγηση, αξιολόγηση και ερμηνεία ψυχολογικών τεστ., από υπηρεσίες ή μονάδες που χρησιμοποιούν γι’ αυτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θεωρείται επαγγελματική δραστηριότητα και διέπεται από τις ανάλογες αρχές, τις οποίες ο υπεύθυνος της μονάδας και οι συνεργάτες του οφείλουν να εφαρμόζουν.

11. αν χρειασθεί να χορηγήσει γραπτή γνωμάτευση για ασθενή της ΘΕΨΥΠΑ οφείλει να το αναφέρει στο Δ.Σ και να έχει την έγκριση αυτού. Ψυχολογικές γνωματεύσεις ή εκθέσεις χορηγούνται από τον ψυχολόγο της ΘΕΨΥΠΑ μόνο στα πλαίσια του εκτελούμενου έργου (και όχι για ιδιωτική χρήση) και απευθύνονται μόνο σε αρμόδια πρόσωπα ή κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες όπως προβλέπει ο Νόμος και ο Κανονισμός 2016/679.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1.Ψυχολόγος ΠΕ εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου

- Πτυχίο ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής με ισότιμο τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος

- Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος αναγνωρισμένη από τα κράτη μέλη της Ε.Ε

- Αναγνωρισμένες μεταπτυχιακές σπουδές (Msc) στην Κλινική Ψυχολογία ή την Ψυχοκοινωνική Επανένταξη/Αποκατάσταση

- Ξένη γλώσσα (προχωρημένου επίπεδου)

- Τουλάχιστον 2 έτη προϋπηρεσία σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και σε αντίστοιχη με τη ζητούμενη εξειδίκευση θέση

- Δύο (2) συστατικές επιστολές από Διευθυντές των Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις οποίες υπηρέτησε.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν :

-  Την Ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο επίπεδο που προσδιορίζεται και διαπιστώνεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ Α 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.

-  Εκπληρώσει (αφορά τους άνδρες) τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, ή, εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης, να έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

ΕΓΓΡΑΦΑ

Βιογραφικό Σημείωμα  αναλυτικό (για την απόδειξη των ανωτέρω απαραίτητων και επιθυμητών προσόντων και σημειώνοντας επιπρόσθετα την ύπαρξη συστατικών επιστολών)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα κατατεθούνκαι θα συνοδεύουν την αίτηση συμμετοχής είναι:

1. Αστυνομική ταυτότητα

2. Τίτλος σπουδών

3. Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών

3. Άδεια άσκησης επαγγέλματος

4. Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας

5. Συστατικές επιστολές

6. Βεβαιώσεις εθελοντικής εργασίας ή προσφοράς

7. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

8. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία να δηλώνεται ότι ο υποψήφιος:

α) δεν έχει καταδικαστεί σε κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

β) δεν είναι υπόδικος και δεν έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε,

γ) δεν έχει, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα κατατεθούν σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους (ν.4250/2014).  

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καταθέτουν την αίτηση υποψηφιότητας τους με τα δικαιολογητικά και το βιογραφικό τους σημείωμα:

Αυτοπροσώπως στα γραφεία του φορέα στη διεύθυνση Αγ. Όρους 6Α, Τ.Κ. 41335, Λάρισα μέχρι και τη λήξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ήτοι  Τετάρτη 21-11-2018 και ώρα 15.00μ.μ. στην αρμόδια υπάλληλο κα Τσιτσώνη.

Με την ένδειξη:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Υποβολή αιτήσεων - βιογραφικών

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει την Τετάρτη 21/11/2018.

Κριτήρια της τελικής επιλογής θα είναι:

Το βιογραφικό σημείωμα του/της Υποψηφίου

Η εμπειρία του/της στον «χώρο» της ψυχικής υγείας - πρόνοιας

Η προφορική συνέντευξη με την επιτροπή. (Στη συνέντευξη θα συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση σωστής γνώμης για τις γνώσεις, την εμπειρία, την προσωπικότητα και την καταλληλότητα των υποψηφίων.)

Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια.

Αφού γίνει ο έλεγχος και η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και των δικαιολογητικών των Υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή, θα ακολουθήσει η διαδικασία συνέντευξης. Μετά την ολοκλήρωση  της διαδικασίας επιλογής, θα ανακοινωθούν και θα αναρτηθούν τα ονόματα των επιτυχόντων και των επιλαχόντων.

Γίνεται ρητή μνεία στο παρόν ότι όλες οι αιτήσεις, τα βιογραφικά σημειώματα και τα σχετικά έγγραφα που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις, θα αντιμετωπιστούν με πλήρη εμπιστευτικότητα και σύμφωνα με την πολιτική προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από τη Θ.Ε.ΨΥ.Π.Α., σε συμμόρφωση με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων EU 2016/679.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τις εργάσιμες ημέρες και στις ώρες 12.00 - 14.00 στην αρμόδια υπάλληλο στο τηλ. 2410-627363 (EΣΩΤΕΡΙΚΟ 4)

Διαβάστε εδώ την Αναλυτική Προσκληση.

Δείτε την εδώ την Αίτηση


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!