Θέση Empowerment specialist με Πτυχίο Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων κλπ Επιστημών από τη ΔΙΟΤΙΜΑ. Αιτήσεις έως 10/8/2018 - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΟΤΙΜΑ WWW. NEWSEAE.GR

To Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα αναζητά:

Empowerment specialist

Αστικός Ιστός Αθήνας

Πλήρη Απασχόληση: 5 μήνες

Προθεσμία υποβολής 10/08/2018

Το ΚΓΜΕ Διοτίμα σχεδίασε και υλοποιεί πρόγραμμα παρεμβάσεων που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας (GBV case management) σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην περιοχή της Αττικής, της Κεντρικής Ελλάδας και της Λέσβου, και στον αστικό ιστό της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης, ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα, και ειδικότερα ατόμων που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας (όπως γυναίκες αρχηγοί οικογενειών, νεαρά κορίτσια κ.ά.). Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και το International Rescue Committee (IRC).

Στο πλαίσιο του προγράμματος προκηρύσσει θέση ειδικής/ού επιστημόνισσας/α για την υλοποίηση δράσεων ενδυνάμωσης και ένταξης προσφυγισσών στην Αθήνα.

Ο/Η κάτοχος της θέσης θα είναι υπεύθυνος/η για όλες τις πτυχές του προγράμματος ενδυνάμωσης ατόμων που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας στον αστικό ιστό της Αθήνας  σε συνεργασία με την Επιστημονικά Υπεύθυνη και την Υπεύθυνη Έργου.

Κύρια καθήκοντα

   - Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση δραστηριοτήτων ενδυνάμωσης του προγράμματος σύμφωνα με την μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα
   - Δικτύωση και ανάπτυξη σχέσεων με φορείς στον αστικό τομέα για τον εντοπισμό και την σύνθεση των ομάδων ενδυνάμωσης
   - Οργάνωση δομημένων συζητήσεων και δραστηριοτήτων και διασφάλιση ενός ασφαλούς, εμπιστευτικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την υλοποίηση ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων.
   - Προσδιορισμός αναγκών για την προστασία των ωφελούμενων και παραπομπή στην κοινωνική υπηρεσία του φορέα ή σε άλλους φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες, σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του φορέα και σύμφωνα με τις υφιστάμενες υπηρεσίες και referral pathways.
   - Τήρηση παρουσιολογίων και άλλων εργαλείων αποτύπωσης του φυσικού αντικειμένου.
   - Εκπόνηση αναφορών προόδου προς την συντονίστρια της ομάδας.
   - Ανάλυση του υλικού που προκύπτει και συγγραφή εκθέσεων αποτελεσμάτων με τη χρήση συστηματικών εργαλείων ποιοτικής ανάλυσης.
   - Συμμετοχή στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδας διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας στον αστικό ιστό
   - Διεξαγωγή ενημερωτικών συναντήσεων για θέματα δικαιωμάτων, φύλου, αναπαραγωγικής υγείας και άλλων θεμάτων όπως προκύπτουν από τις ανάγκες για ενημέρωση του πληθυσμού.
   - Συμμετοχή στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων ενδυνάμωσης του φορέα.
   - Άλλα καθήκοντα που μπορεί να προκύψουν από τις ανάγκες τις θέσης.

Απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες

  -  Πτυχίο Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών (Μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο θα συνεκτιμηθεί)
  -  Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
  -  Τουλάχιστον 2 χρόνια εμπειρίας σε αντίστοιχη θέση με καθήκοντα όπως περιγράφονται ανωτέρω.
   -  Επιθυμητή η εμπειρία με ομάδες ενδυνάμωσης γυναικών, ανδρών και ΛΟΑΤΚΙ που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας.
  -  Κατανόηση και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας των φύλων, σεξουαλικής βίας και βίας λόγω φύλου ειδικότερα σε μετακινούμενους πληθυσμούς και σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  -  Ικανότητα εργασίας ως συντονιστικό μέλος μιας πολυπολιτισμικής και διεπιστημονικής ομάδας.
  -  Πολύ καλή γνώση Η/Υ
  -  Εξαιρετική γνώση Ελληνικών και Αγγλικών (γραπτά και προφορικά), γνώση άλλων γλωσσών (Αραβικά, Γαλλικά, Φαρσί) θα συνεκτιμηθεί
  -  Πολιτισμική ευαισθητοποίηση.
  -  Εμπειρία στη συνεργασία με τους εθνικούς και διεθνείς φορείς (π.χ. Διεθνείς Οργανισμούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) καθώς και με τις κυβερνητικές και τοπικές αρχές.

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό και τη συνοδευτική Επιστολή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_ΑΤΗ_EMP.  Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου  Name_CV/ Name_Cover_Letter.

Οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες/οι υποψήφιες/οι, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης τους προγράμματος.

Λόγω αναμενόμενου μεγάλου όγκου βιογραφικών, επικοινωνία θα γίνει μόνο με τις υποψήφιες/τους υποψήφιους που θα κληθούν για συνέντευξη.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!