Παρουσίαση βιβλίου της Δώρας Τσιλούνη-Τζίκα: «Επί σκηνής»! Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο 26/1/2019, Αθήνα | NEWSEAE.GR

 ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ ΔΩΡΑΣ ΤΣΙΛΟΥΝΗ ΤΖΙΚΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ 26.01. 2019 ΑΘΗΝΑ

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δραματοθεραπεύτριας Δώρας Τσιλούνη-Τζίκα: «Επί σκηνής»! Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο.
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12.00 στις Εκδόσεις Αρμός (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Πόπη Γεωργίου, Ψυχολόγος, Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, υπεύθυνης της ιστοσελίδας Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Κατερίνα Κουρούκλη- Ρόμπερτσον, Δραματοθεραπεύτρια-Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδική παιδαγωγός
Νίκος Τάκης, Κλινικός Ψυχολόγος, εκπ. μέλος της ΕΨΕ, Ψυχοδραματιστής
και η συγγραφέας του βιβλίου Δώρα Τσιλούνη-Τζίκα

Το βιβλίο Επί σκηνής προέκυψε από τη δεκαετή εργασία της συγγραφέως με τα παιδιά μιας «θεατρικής ομάδας». Η εργασία αυτή βασίστηκε στη σύνθεση της δραματοθεραπείας με τη θεατρική τέχνη. Αποτέλεσμά της ήταν η προετοιμασία, το στήσιμο και το ανέβασμα διασκευασμένων θεατρικών έργων από το κλασικό ρεπερτόριο – και όχι μόνο (Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Αντιγόνη, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο και άλλα).

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδαγωγούς της γενικής και της ειδικής αγωγής, δραματοθεραπευτές και υπεύθυνους ομάδων θεατρικών εργαστηρίων, προκειμένου να αξιοποιήσουν την εμπειρία της συγγραφέως. Απευθύνεται επίσης στους γονείς, ώστε από τη συμμετοχή των παιδιών τους σε τέτοιου είδους δημιουργικές διαδικασίες να γνωρίσουν τα οφέλη τους: βελτίωση έκφρασης, διευκόλυνση επικοινωνίας, κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ομαδικής συνεργασίας. Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο, εξελίσσεται σε πρόβα των δυνατοτήτων του παιδιού προτού βγει στη σκηνή της ζωής.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα 106 78

ΤΗΛ. 21 0330 4196

ΧΑΡΤΗΣ

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!