Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Από τις 23 Απριλίου 2018 και για ένα χρόνο, η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018.

Η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού»

Η Αθήνα απευθύνει προσκλητήριο στους κατοίκους και στους επισκέπτες της, σε ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο, να απολαύσουν λογοτεχνικούς θησαυρούς, να αποκαλύψουν άγνωστες πολιτιστικές πτυχές της πόλης, σε περισσότερα από 30 ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού της Αθήνας, στα μεγάλα φεστιβάλ της πόλης, αλλά και στις μικρές υπαίθριες γωνιές της.

Το βιβλίο πηγαίνει στις γειτονιές της πόλης και σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Συνδέεται με χαρά, απόλαυση και δημιουργία.

H διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων είναι μια ακόμη ευκαιρία διεθνούς διάκρισης για την πόλη της Αθήνας και ανάδειξής της σε προορισμό πολιτισμού.

Σκοπός της διοργάνωσης, που ξεκινά τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, είναι να εμπνεύσει, να δημιουργήσει, να δώσει κίνητρα για ανάγνωση, να αφήσει πολιτιστικό αποτύπωμα στην πόλη και να υπενθυμίσει ότι βιβλίο σημαίνει ιστορίες, αφήγηση, σημαίνει φαντασία, πρωτοπορία και δημιουργικότητα, τέχνες, επιστήμες, ακόμη και νέες τεχνολογίες. Σημαίνει περιπέτεια και απόλαυση.

«Θέλουμε να φτάσει το βιβλίο σε κάθε γειτονιά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη τύπου. Με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στους επόμενους μήνες, σίγουρα ο στόχος θα επιτευχθεί!

Δείτε το πρόγραμμα εδώ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!