Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙ» 20-29/9/2019, Αθήνα | NEWSEAE.GR

H Tέχνη Θεραπεύει Art

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙ» για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.
Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 20 Σεπτεμβρίου έως και 29 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίες έκθεσης: 11:00. έως και 21:00

Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙ» ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο “ΑRT 16” (Αρτεμισίου 16, Κεραμεικός).
Καλλιτέχνες εμπνευσμένοι και ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμβάλλουν με την τέχνη τους στην «μεταμόρφωση» για μια όμορφη ζωή.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να αποκτήσει αυθεντικά έργα τέχνης, μέσω λαχειοφόρου αγοράς 10€/λαχνό. Τα έσοδα της έκθεσης (από την πώληση των λαχνών) θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών η οποία στηρίζει και προβάλλει το πρόγραμμα «Φροντίδα στο σπίτι», που ενθαρρύνει τον καθημερινό αγώνα στήριξης των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα λάβουν χώρα παράλληλες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, ενώ θα υλοποιηθεί και αιμοδοσία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Στις 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 εως και τις 14:00, θα διεξαχθεί αιμοδοσία έξω ακριβώς από τον εκθεσιακό χώρο.
Στις 21 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα:
➤ «Η νόσος, Αλτσχάιμερ σήμερα – Κοινότητες Φιλικές προς την άνοια», Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, πρόεδρος Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια.
➤ «Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφορά σε άτομα με άνοια», Κωστής Προύσκας, ψυχολόγος - δρ Γεροντολογίας, Διευθυντής ΜΦΗ Άκτιος,
**ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΑΧΝΩΝ:
⬤ ΑΠΟ 24/7 ΕΩΣ 28/9 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ (Στίλπωνος 33 Παγκράτι - Ζήνωνος Ελεάτου 8 Μαρούσι - Βαθέως 25 Πανόρμου - Αγ.Κωνσταντίνου 7 Ηλιούπολη)
⬤ ΑΠΟ 20/9 ΕΩΣ 29/9 ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00, τα έργα των καλλιτεχνών θα διατεθούν μέσω λαχειοφόρου αγοράς (10€/ λαχνό)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!