«Για Φαντάσου...» η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 της Εθνικής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε | NEWSEAE.GR

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019

«Για Φαντάσου...» Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019  της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ξεκίνησε!

Και φέτος, στο ξεχωριστό περιβάλλον των τοπικών βιβλιοθηκών, θα λάβει χώρα μια σειρά βιωματικών δράσεων που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, αλλά και τα μαθηματικά κ.α.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη θα μπορέσουν να ζήσουν όσα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…».

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία διαρκεί από την 1η Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Υλοποιείται από το ΔΕΒ με τον συντονισμό της ΕΒΕ και ο σχεδιασμός της πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία απαρτίζεται από τις: Καλή Κυπαρίσση, Σοφία Λεβαντή, Ιωάννα Ρωμηού, Μαρία Σταγώνη. Τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες.

227 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, «Για φαντάσου…».

Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, τα οποία θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

«Για φαντάσου…» ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο με τις βιβλιοθήκες να συντονίζουν τις δράσεις τους στο network.nlg.gr!


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!