Η Μικρή μας Πόλη από το θίασο Α.Σ. Τυφλών ''ΗΦΑΙΣΤΟΣ'' 8,9,10 Μαρτίου 2019 Θεσσαλονίκη | NEWSEAE.GR

 Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ

Μετά την τεράστια επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων "Η Μικρή μας Πόλη" επιστρέφει στο  Πολιτιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625 Θεσσαλονίκη) στις  8,9,10 Μαρτίου 2019.

Ο θίασος του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ ''ΗΦΑΙΣΤΟΣ'' με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από ηθοποιούς τυφλούς και βλέποντες, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Thornton Wilder ''Η Μικρή μας Πόλη'' σε διασκευή και σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα.

Λίγα λόγια για την πρωτότυπη παράσταση

Η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση βουτάει ''την Μικρή μας Πόλη'' στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής και της αφής. Ακυρώνεται ο συμβατικός φωτισμός.

Οι ηθοποιοί αυτο-φωτίζονται δίνοντας έτσι στο κείμενο μια νέα διάσταση καθαρά φιλοσοφική. Φωτίζομαι-Υπάρχω-Δημιουργώ γέφυρα επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο μου. 

Το φως είναι ορατό είτε από τα μάτια είτε από την ψυχή μας κι έτσι οι ουτοπίες καταργούνται.

Η δράση του έργου διευρύνεται σε όλο το χώρο του θεάτρου πέρα από την κεντρική σκηνή δηλαδή και στην πλατεία και στους εξώστες. Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά από τα δρώμενα των ηθοποιών. Ο βλέπων θεατής βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία του σκοταδιού που χάριν των ειδικών φωτισμών αποκτά μια μαγευτική οντότητα.

Η Μικρή μας Πόλη καταλήγει ένα αληθινό παραμύθι γεμάτο φαντάσματα  - ”προϊόντα φαντασίας”, μιας άλλης διάστασης της ανθρώπινης ζωής που καλούμαστε να ανακαλύψουμε.

Eίσοδος με προτεινόμενη συνεισφορά: 10€

Κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων: Τηλ: 6948266214

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!