Η Διεθνής Ημέρα ''Λευκού Μπαστουνιού'' στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 13/10/2018 | NEWSEAE.GR

 Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού NEWSEAE.GR

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας ''Λευκού Μπαστουνιού'', το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και o Φάρος Τυφλών της Ελλάδος διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 11:00-13:00, που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνουν προτάσεις για νέους βιωματικούς τρόπους προσέγγισης της ιστορίας, της γνώσης και του πολιτισμού και θα περιλαμβάνει:

Α. Ένα μικρό αφιέρωμα στη διεθνή ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με αναφορά στον Λουδοβίκο Braille και τη γραφή Braille.

Β. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Αγγίζουμε την Ιστορία!» (''A Touch of History!''), το οποίο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος.

Θα παρουσιαστεί η απτική διαδρομή και το εργαστήρι απτικής διερεύνησης. Το έργο «Αγγίζουμε την Ιστορία!», (''A Touch of history!'') πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω του Cultural Heritage without Borders Bosnia & Herzegovina/Balkan Museum Network.

Γ. Οι τυφλοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ξενάγηση με θέμα τη νεότερη ιστορία της χώρας, βασισμένη στην Απτική Διαδρομή, μέσα από τις συλλογές του Μουσείου και τις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται. Στην υποδοχή του Μουσείου θα υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια της γραφής Braille, της τεχνικής βλέποντα συνοδού καθώς και ενημερωτικό υλικό των δράσεων των φορέων.

Πρόκειται για μια δράση διάδοσης και εκπαίδευσης του κοινού στη διαφορετικότητα και την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών στο Μουσείο, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης «διαφορετικών προσεγγίσεων» προσαρμοζόμενων στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Είσοδος ελεύθερη.

Επιτρέπεται η παρουσία των σκύλων οδηγών στους χώρους του Μουσείου.

Πληροφορίες:

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Κωνσταντίνα Καλαϊντζή 210 3237315, εσωτ. 222, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φάρος Τυφλών: Αντιπρόεδρος Δ.Σ και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων, κα Ρουκουτάκη Γεωργία, τηλ. 6945373081, κα Μαριόλη Γιώτα, κα Καγκαράκη Όλγα, τηλ. 210 9415222, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!