Εκδήλωση: Μια βραδυά αφιερωμένη στις γυναίκες Πρόσφυγες & μετανάστες 4/10/2018, Τεχνόπολη - NEWSEAE.GR

ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 4.10.2018 ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης και η ΜΕΤΑδραση συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 20:00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού) στην ειδική προβολή της ταινίας ''Strange strangers: migrant women talking about themselves'' και τον ανοιχτό διάλογο που θα ακολουθήσει με θέμα «Ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των γυναικών προσφύγων και μεταναστών».

Η ταινία της Εlisa Αmoruso μοιράζεται τις ιστορίες πέντε γυναικών που φθάνουν στην Ιταλία από διαφορετικές χώρες: τη Sihem (Τυνησία), τη Ραντί (Βουλγαρία), τη Σόνια (Κίνα), την Άννα (Κροατία) και τη Λιούμπα (Σερβία) σε αναζήτηση αγάπης, εργασίας, Ελευθερία, και μερικές φορές από τη μοίρα. Ενώ οι ατομικές τους ιστορίες είναι διαφορετικές, ο καθένας μοιράζεται την εμπειρία του να είναι ξένοι σε μια ξένη χώρα.

H ταινία παρουσιάζει τις ιστορίες τους μπλέκοντας και υφαίνοντας μια αφήγηση μέσα από τα συναισθήματα, τις χαρές και τις δοκιμασίες τους στην αναζήτηση της νέας τους ταυτότητας σε μια άλλη χώρα.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των τεχνών και του πολιτισμού στην ευαισθητοποίηση και την ένταξη των μεταναστών και των γυναικών προσφύγων.

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!