Διήμερο Συνέδριο ΙΕΠ ''Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών'' 4-5/4/2019 Αθήνα | NEWSEAE.GR

IEP SYNEDRIO Sygxrones Didakt Meth

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργανώνει στις 4 και 5 Απριλίου 2019 Επιστημονικό Διήμερο Συνέδριο με θέμα Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί στο Goethe Institut (Ομήρου 14-16, Αθήνα). 

Στο διήμερο θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί, στελέχη του ΙΕΠ, εκπαιδευτικοί και άλλοι ειδικοί.

 Στο διήμερο θα υπάρξουν (την πρώτη ημέρα) κεντρικές ομιλίες και μία συζήτηση (σε στρογγυλό τραπέζι) για την Οπτικοακουστική Παιδεία. Στη συνέχεια (τη δεύτερη ημέρα, με την εξαίρεση της θεματικής περιοχής της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), η βασική προβληματική του διημέρου θα συνδεθεί με τις επιμέρους γνωστικές περιοχές: Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, Ιστορία, Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλολογία, Τέχνες, Φυσικές Επιστήμες, ΤΠΕ, Μαθηματικά. Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα καταθέσουν τις απόψεις τους τόσο για τα Προγράμματα Σπουδών (περιεχόμενο, διάρθρωση, φιλοσοφία) όσο και για τη Διδακτική. Επίσης τα στελέχη του ΙΕΠ θα παρουσιάσουν ενδεικτικά καινοτόμα Προγράμματα Σπουδών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Λυκείου. Έπειτα από κάθε ενότητα του διημέρου θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων και συζήτησης.

Στόχος του διημέρου είναι να τεθούν και να συζητηθούν δύο ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα για την εκπαιδευτική κοινότητα: τα Προγράμματα Σπουδών και η Διδακτική. Αναντίρρητα η εκπαιδευτική πράξη (και η αποτελεσματικότητά της σε μεγάλο βαθμό) προσδιορίζεται από τη φιλοσοφία των Προγραμμάτων Σπουδών όσο και από τη σύνδεσή τους με τη Διδακτική. Η εκδήλωση έχει επιστημονικό χαρακτήρα και πρόθεση του ΙΕΠ είναι να δοθεί στους εκπαιδευτικούς που θα το παρακολουθήσουν η δυνατότητα να αναστοχαστούν πάνω στα καίρια αυτά ζητήματα. Η εξειδίκευση των εισηγήσεων ανά θεματική περιοχή θα τους επιτρέψει ακόμα περισσότερο να εστιάσουν στα ειδικότερα ζητήματα της επιστήμης τους, να προβληματιστούν πάνω στη βασική θεματική του διημέρου με τρόπο γόνιμο, να ακούσουν προτάσεις και ιδέες και ενδεχομένως να αναπροσανατολίσουν τόσο τη σκέψη τους όσο και την πράξη τους.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το διήμερο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο

https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php

( έως 03-04-2019 και ώρα 24:00).

Βεβαιώσεις συμμετοχής στο διήμερο θα δοθούν ηλεκτρονικά.

Για τη συμμετοχή στο διήμερο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (350 άτομα).

Πρόγραμμα

Ιστοσελίδα Συνεδρίου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!