11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο 14-16/6/2019 Αθήνα | Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

11o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2019

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διοργανώνει  το 11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: ”Θεωρία και κλινική στην Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες”.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Ιουνίου 2019, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της European Society for Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω τη διοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεωρία και κλινική στην ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες», που θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της European Society for Child & Adolescent Psychiatry (ESCAP), στις 14–16 Ιουνίου 2019, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η έμφαση που δόθηκε από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το 2018 στην ψυχική υγεία των νέων σε έναν κόσμο που αλλάζει, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα επίκαιρη για τη χώρα μας καθότι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων τόσο των κοινωνικο-οικονομικών, όσο και των βίαιων γεωπολιτικών αλλαγών είναι ήδη ορατές.

Οι νέοι βιώνουν μια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα σκληρή, συχνά προκλητικά ανάλγητη, περίπλοκη, αντιφατική, απρόσωπη και συχνά εικονική. Μέσα σε αυτές τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ερχόμαστε αντιμέτωποι στην κλινική πράξη με νέες και σοβαρές ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειές τους, όπως ο εθισμός στο διαδίκτυο, αυτοτραυματισμοί, αποσυνδετικού τύπου διαταραχές, αναδυόμενες διαταραχές προσωπικότητας, χρήση ουσιών, κοινωνική βία, κ.ά.

Επιπλέον, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα με τις οικογένειες και τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες απαιτούν δεξιότητες αναγνώρισης και κατανόησης των διαπολιτισμικών διαφορών στη φαινομενολογία των ψυχικών προβλημάτων.

Το ψυχικό τραύμα, η απομόνωση, η μοναξιά, η περιθωριοποίηση, και η «στείρα» επικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις φαίνονται να βρίσκονται στον πυρήνα των κοινωνικών κρίσεων και των ψυχικών ρήξεων.

Προσβλέπουμε σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, ανοικτό στον επιστημονικό διάλογο με το βλέμμα στραμμένο στις ψυχικές ανάγκες του σύγχρονου κόσμου των νέων μας.
Στην προσπάθειά μας αυτή προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους παιδοψυχιάτρους, καθώς και όλους τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων και κλάδων, συνεργάτες μας στο καθημερινό έργο προάσπισης της ψυχικής υγείας, να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου μας.

Για το σκοπό αυτό:
Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους θεσμικούς φορείς, επιστημονικούς και κοινωνικούς, του χώρου μας για ενεργό συμμετοχή υπό την μορφή συμποσίων, ομάδων εργασίας, και υποβολής επιστημονικών εργασιών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε βέβαιοι ότι με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη όλων σας θα πραγματοποιήσουμε ένα επιτυχημένο και χρήσιμο συνέδριο.

Με τιμή

ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Καθηγητής Δημήτρης Κ. Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΕ
Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αλεξανδρίδης Αθανάσιος
Βλασσοπούλου Μαρία
Γκριτζέλας Γεώργιος
Ζερβής Χρήστος
Θεμελή Όλγα
Ιεροδιακόνου-Μπένου Ιωάννα
Καλπάκογλου Θωμάς
Καραγιαννάκη Ιωάννα
Καραγιάννης Δημήτριος
Κιάνα Σουλτάνα
Κολαΐτης Γεράσιμος
Κόρπα Τέρψη
Κυπριανός Σπύρος
Κυριαζής Δημήτρης
Λαδοπούλου Κωνσταντία
Λιακοπούλου Μάγδα
Μάλαμα Ειρήνη
Μπαζαρίδης Κωνσταντίνος
Μπαρδάνη Ειρήνη
Μπελιβανάκη Μαρία
Ντινόπουλος Αργύρης
Παντελίδου Βορκά Καλλισθένη
Παπαγεωργίου Βάγια
Παπανικολάου Γεώργιος
Πολυχρόνης Πέτρος
Προκοπάκη Καλλιόπη
Σιαμούλη Φανή
Σιγάλα Βιολέτα
Σκούλικα Αριστέα
Φαϊτάκης Εμμανουήλ
Χαριτάκη Στέλλα
Χριστογιώργος Στυλιανός
Χριστοφή Νίκη

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Νέες ψυχοπαθολογίες
Θυματοποίηση
Διαταραχές ταυτότητας
Διαταραχές προσωπικότητας
Μεθοριακές διαταραχές
Αυτοτραυματισμοί
Αυτοκτονικότητα
Παραβατικότητα
Τραύμα
Υστερία
Μανία
Μελαγχολία
Νέες μορφές οικογένειας
Διαπολιτισμικότητα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες:

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κερασούντος 24, Ζωγράφου, 15771

Τηλ: 215 56 01 205 Κιν: 6956332399 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." data-type="mail">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!