Σεμιναριακός Κύκλος Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία με την Πελίνα Ευαγγέλου | NEWSEAE.GR

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΛΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου 2019 ο νέος Σεμιναριακός Κύκλος Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία διάρκειας 40 ωρών με την δυνατότητα και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση, με υπεύθυνη την μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).

Φέτος, ο σεμιναριακός κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2020. Για όσους δεν καταφέρουν να τον παρακολουθήσουν αυτό το διάστημα, ο κύκλος θα επαναληφθεί από τις 19 Φεβρουαρίου 2020 έως και τις 17 Ιουνίου 2020. Θα δημιουργηθούν δύο ξεχωριστά τμήματα.

Δημιουργία δύο ξεχωριστών τμημάτων:

Α)Τμήμα με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων
Β)Τμήμα παρακολούθησης εξ αποστάσεως, με ένα τριήμερο φυσικής παρουσίας (20 ώρες εξ αποστάσεως και 20 ώρες ένα τριήμερο από Παρασκευή έως Κυριακή)

Το ένα τμήμα θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις από κοντά, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00-19:30 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα. Το άλλο τμήμα θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου και οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19:45-21:00.

Αναλυτικά οι ώρες και μέρες:
Α) Τμήμα με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων
Διάστημα: 2 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2020
2, 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου / 6, 13 20, 27 Νοεμβρίου / 11, 18 Δεκεμβρίου / 8,15, 22, 29 Ιανουαρίου / 5 Φεβρουαρίου
Ημέρα: Τετάρτη
ώρες: 18:00-19:30
χώρος: Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Επιπλέον: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 ώρες: 12:00-18:00 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ώρες 10:00-16:00 (χώρος: Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα). Επίσης, ένα πρωινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 10:00-14:00 παρακολούθηση συνεδριών μουσικοθεραπείας που πραγματοποιεί η κ. Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, "Aμυμώνη" (διεύθυνση: πρώην Αμερικανική Βάση, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό, έξω από τη στάση του μετρό Ελληνικού). Η ακριβής ημερομηνία παρακολούθησης των συνεδριών στην Αμυμώνη θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης των μελών του συγκεκριμένου ολιγομελούς τμήματος.

Β) Τμήμα παρακολούθησης εξ αποστάσεως, με ένα τριήμερο φυσικής παρουσίας (20 ώρες εξ αποστάσεως και 20 ώρες ένα τριήμερο από Παρασκευή έως Κυριακή)
Διάστημα: 2 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2020
2, 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου / 6, 13 20, 27 Νοεμβρίου / 11, 18 Δεκεμβρίου / 8,15, 22, 29 Ιανουαρίου / 5 Φεβρουαρίου
Ημέρα: Τετάρτη
ώρες: 19:45-21:00, Παρακολούθηση μέσω διαδικτύου
Επιπλέον: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ώρες 10:00-14:00: Παρακολούθηση συνεδριών μουσικοθεραπείας που πραγματοποιεί η κ. Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, "Aμυμώνη" (διεύθυνση: πρώην Αμερικανική Βάση, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό, έξω από τη στάση του μετρό Ελληνικού). Επίσης: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ώρες 15:00-19:00, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 ώρες: 12:00-18:00 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ώρες 10:00-16:00 (χώρος: Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα).
Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετέχοντες δεν μπορέσει να έρθει το συγκεκριμένο τριήμερο (Παρασκευή έως Κυριακή) μπορεί να παρακολουθήσει το αντίστοιχο τριήμερο του επόμενου σεμιναριακού κύκλου (Φεβρουάριος-Ιούνιος).


Ο κύκλος απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής ή επαγγελματίες μουσικούς, φοιτητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας και της ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς κ.ά. που επιθυμούν να γνωρίσουν το αντικείμενο της μουσικοθεραπείας και τη φιλοσοφία της (Η γνώση μουσικού οργάνου δεν είναι απαραίτητη). Απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν ή επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική ως εργαλείο στη θεραπεία ή στην εκπαίδευση και προετοιμάζει, δίνει την βάση (foundation), σε όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μουσικοθεραπεία. Τον «Σεμιναριακό Κύκλο Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία» μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το πώς η μουσική μπορεί να διευκολύνει την έκφραση, την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία (λεκτική ή μη) και το πώς η μουσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναπτύξει τις συναισθηματικές, επικοινωνιακές και κοινωνικές του δεξιότητες καθώς και τη δημιουργική του ικανότητα και να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής του.
Τα σεμινάρια μουσικοθεραπείας είναι θεωρητικά και βιωματικά και περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
• Ορισμός της Μουσικοθεραπείας
• Σε ποιους απευθύνεται
• Εκφραστικές Θεραπείες, Θεραπείες μέσω τέχνης
•Οι Ιδιότητες της Μουσικής και η Χρήση της Μουσικής στη Μουσικοθεραπεία
•Βασικές σχολές και είδη Μουσικοθεραπείας
•Εφαρμογές της Μουσικοθεραπείας σε κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια
• Στόχοι και αποτελέσματα της Μουσικοθεραπείας
•Μουσικοθεραπεία και Μουσική Τεχνολογία
•Κλινικά παραδείγματα (βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από συνεδρίες, παρακολούθηση συνεδριών)
• Η μουσικοθεραπεία στον κόσμο και στην Ελλάδα
• Η εκπαίδευση στη Μουσικοθεραπεία
• Κοινωνική Μουσικοθεραπεία
• Έργα Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας (βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από μουσικές εμφανίσεις, συναυλίες, ντοκιμαντέρ κ.α.)
• Προσαρμοσμένες εφαρμογές των βασικών αρχών και παρεμβάσεων της μουσικοθεραπείας από μη μουσικοθεραπευτές
• Βιωματικά εργαστήρια (αυτοσχεδιασμοί, μουσική ακρόαση κ.α.)
• Βιβλιογραφία

[Στους συμμετέχοντες χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης]

Πληροφορίες στο link: http://www.nakas.edu.gr/default.aspx?id=172&sectId=13

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2103634000

Συνολικό κόστος Σεμιναριακού Κύκλου: 380 € (με την δυνατότητα αποπληρωμής σε δόσεις)

Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας είναι η Πελίνα Ευαγγέλου, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και μέλος της Aμερικανικής Ένωσης Mουσικοθεραπείας (ΑΜΤΑ). Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΕΣΠΕΜ το διάστημα 2011-2014.

Για να δείτε το βιογραφικό της κυρίας Ευαγγέλου https://www.nakas.edu.gr/selida-viografikou?profId=484

Επιστημονική Συνεργάτης: Ντόρα Ψαλτοπούλου, Μουσικοθεραπεύτρια PhD, MA-CMT, Eπίκουρη Καθηγήτρια Μουσικοθεραπείας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!