Προγράμμα ''Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων'' 2019 σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Πάτρα της ΑΣΠΑΙΤΕ | NEWSEAE.GR

 logo

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ανακοινώνει την έναρξη του επιμορφωτικού προγράμματος 150 ωρών με τίτλο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» για το έτος 2019. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση σύμφωνα με την παρούσα Πρόσκληση.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών προκειμένου να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, διδακτικές ενότητες και να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ενδεικτικά: Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης των Δήμων, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Σχολές Γονέων, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Εκπαιδευτικές Δομές οργανισμών και Επιχειρήσεων, Δομές Μαθητείας).

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: πτυχιούχους  σχολών τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης, εκπαιδευτές  ενηλίκων εγγεγραμμένους στο εισαγωγικό μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ,

•      όσους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες της διδασκαλίας τους και να τις εμπλουτίσουν με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους εκπαίδευσης ενηλίκων.

Θεματικές ενότητες προγράμματος

•      Αλληλογνωριμία, Παρουσίαση στόχων προγράμματος, Διαμόρφωση εκπαιδευτικού συμβολαίου

•      Μεθοδολογία εναρκτήριας συνάντησης: διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών, προσδοκιών εκπαιδευόμενων

•      Θεωρίες μάθησης ενηλίκων, Χαρακτηριστικά ενηλίκων εκπαιδευόμενων, Προϋποθέσεις αποτελεσματικής μάθησης, Αρχές μάθησης ενηλίκων, Ρόλος εκπαιδευτή

•      Δυναμική της εκπαιδευόμενης ομάδας (διαμόρφωση συνεργατικού μαθησιακού κλίματος, ρόλοι στην ομάδα, επικοινωνία στην ομάδα)

•      Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες

•      Το σύστημα μαθητείας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων

•      Σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές διδασκαλίας ενηλίκων (πχ. εργασία σε ομάδες, καταιγισμός ιδεών, παιχνίδι ρόλων, debate)

•      Διαμόρφωση εκπαιδευτικού χώρου, Χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας

•      Αξιολόγηση διδακτικού έργου (Μοντέλα, τύποι, τεχνικές)

•      Εκπαίδευση ενηλίκων και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

•      Αξιοποίηση του Γπθηΐοππς στην εκπαίδευση ενηλίκων

•      Μεθοδολογία σχεδιασμού διδακτικής ενότητας & μικροδιδασκαλίας

•     Παρουσίαση εικοσάλεπτων μικροδιδασκαλιών από τους εκπαιδευόμενους, σχολιασμός, ανατροφοδότηση

Μέθοδος υλοποίησης του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 εβδομάδες και η διάρκειά του είναι 150 ώρες εκπαίδευσης. Είναι μεικτού τύπου (βΙθηόθόίθαίΎπηςι) και βασίζεται σε συνδυασμό διά ζώσης συναντήσεων και εκπαίδευσης από απόσταση, με κατ'ιδίαν μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού. Αναλυτικότερα:

•     100 διδακτικές ώρες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δια ζώσης συναντήσεων,

•     50 ώρες πραγματοποιούνται με κατ'ιδίαν μελέτη και εκπόνηση γραπτών δραστηριοτήτων και μικροδιδασκαλίας από τους/τις εκπαιδευόμενους/νες.

Τα τμήματα αποτελούνται από 20 τουλάχιστον εκπαιδευόμενους. Καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτές για την υποστήριξη της μελέτης τους. Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα (εκπόνηση εργασιών και μαθησιακών δραστηριοτήτων και υλοποίηση μικροδιδασκαλίας) χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος διάρκειας 150 ωρών.

Πόλεις διεξαγωγής

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε 3 πόλεις στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα (Σταθμός Η.Σ.Α.Π Ειρήνη), στη Θεσσαλονίκη, και στην Πάτρα.

Διάρκεια μαθημάτων: Μάρτιος- Ιούνιος 2019.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 9 εβδομάδες. Το δια ζώσης μέρος του προγράμματος θα υλοποιηθεί σε 7 εβδομάδες με έναρξη το Μάρτιο 2019 και λήξη τον Ιούνιο 2019 (2 εβδομάδες το Μάρτιο, 2 εβδομάδες τον Απρίλιο, 2 τον Μάιο και 1 τον Ιούνιο).

Ώρες υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Παρασκευή 16:00-22:00 (6 ώρες) και Σάββατο 9.00-18:00 (9 ώρες).

Εκπαιδευτικές τεχνικές: Για την επιτυχή υλοποίηση των επιμορφωτικών συναντήσεων πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ενεργητικές, βιωματικές, συμμετοχικές τεχνικές, οι οποίες αξιοποιούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Διδάσκοντες: Οι διδάσκοντες είναι Μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. οι οποίοι διαθέτουν αποδεδειγμένο επιστημονικό, επαγγελματικό και διδακτικό έργο στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Επίσης, είναι εξωτερικοί συνεργάτες, πιστοποιημένοι ως εκπαιδευτές ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., με επιστημονικό, επαγγελματικό και διδακτικό έργο στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 τουλάχιστον άτομα ανά τμήμα σε κάθε πόλη, με ανώτερο αριθμό 25 άτομα ανά τμήμα σε κάθε πόλη. Για την παρακολούθηση του προγράμματος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής της αίτησης και του αποδεικτικού καταβολής των διδάκτρων.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για τη λειτουργία του προγράμματος είναι π συυπλήοωση τουλάχιστον 20 εννενοαυυένων εκπαιδευόυενων σε κάθε πόλη. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του παραπάνω αριθμού, δε θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και το καταβληθέν ποσό θα επιστραφεί στους/ις υποψήφιους/ες εκπαιδευόμενους/ες.

Υποχρεώσεις Εκπαιδευόμενων

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την απονομή του πιστοποιητικού παρακολούθησης απαιτείται οι εκπαιδευόμενοι/ες:

1.   να εκπονήσουν επιτυχώς το σύνολο των γραπτών εργασιών που προβλέπεται στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Οι εργασίες αυτές αφορούν την απόκτηση στην πράξη των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων του εκπαιδευτή ενηλίκων και αξιολογούνται από τους εκπαιδευτές του προγράμματος. Οι εργασίες ολοκληρώνονται όταν έχουν λάβει βαθμό «ικανοποιητικά» ή «εξαιρετικά».

2.   να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν επιτυχώς τη μικροδιδασκαλϊα τους στο πλαίσιο των δια ζώσης συναντήσεων. Οι μικροδιδασκαλίες αξιολογούνται από τους εκπαιδευτές των μικροδιδασκαλιών στο πρόγραμμα.

Δίδακτρα

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προβλέπονται δίδακτρα 380 € ευρώ συνολικά, τα οποία καταβάλλονται εφάπαξ μαζί με την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Όροι Συμμετοχής

Οι καταρτιζόμενοι με την ένταξη τους στο πρόγραμμα αποδέχονται τα ακόλουθα:

1.   Τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος

2.   Την βιντεοσκόπηση της μικροδιδασκαλίας τους

3.   Την υπογραφή ενημέρωσης- δήλωσης συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Προϋποθέσεις & διαδικασίες συμμετοχής

1. Συμπλήρωση με υπογραφή Αίτησης Συμμετοχής (επισυνάπτεται). 2. Συμπλήρωση και υπογραφή ενημέρωσης- δήλωσης συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (επισυνάπτεται με την αίτηση). 3. Αποστολή αίτησης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 15/02/2019. 4. Καταβολή συμμετοχής στο κόστος του προγράμματος: Η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στο κόστος φοίτησης είναι 380 €. Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται εφάπαξ μαζί με την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Το αποδεικτικό καταβολής των χρημάτων αποστέλλεται μαζί με την αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Η καταβολή του ποσού γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο τίτλος του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», το επίθετο και το όνομα του/ης ενδιαφερόμενου/ης.

Αρ. Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος : 154/545047-03

ΙΒΑΝ: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703, Δικαιούχος: Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.

Σημείωση: Τυχόν έξοδα διατραπεζικών συναλλαγών βαρύνουν τον/την συμμετέχοντα/ουσα.

 PDF ICON POPI

 

Δείτε εδώ την Πρόσκληση


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!