Σεμινάριο Cygnet Core Πιστοποίηση επαγγελματιών για γονείς παιδιών με αυτισμό της ΕΨΥΜΕ 10-11/11/2018 - NEWSEAE.GR

CYGNET NOV 2018 ΠΟΠΗ

To πρόγραμμα Cygnet είναι ένα δομημένο εργαλείο ψυχοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με αυτισμό που αναπτύχθηκε στο Bradford της Αγγλίας.

Έχει τιμηθεί με βραβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο (Children & Young People Now Awards 2017 Finalist, Autism Professionals Awards winner 2015, National Training Awards UK winner 2010, Regional Winner Yorkshire and the Humber National Training Awards 2008) και η E.ΨΥ.ΜΕ διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα για την εφαρμογή του στην Ελλάδα.

 Το σεμινάριο πιστοποίησης επαγγελματιών στην εφαρμογή του Bασικού προγράμματος Cygnet (Cygnet Core Programme)  απευθύνεται σε  παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές,  κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικούς παιδαγωγούς με τουλάχιστον 4ετή εμπειρία στον αυτισμό που επιθυμούν να συντονίσουν ομάδες γονέων και φροντιστών παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι επαγγελματίες αναμένεται να είναι σε θέση να συντονίσουν ομάδες γονέων βάσει της μεθόδου Cygnet.

Στόχος των ομάδων αυτών θα είναι να αυξήσουν την κατανόηση των γονέων/φροντιστών για τις καταστάσεις αυτιστικού φάσματος, να τους καθοδηγήσουν μέσω στρατηγικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δουλέψουν με τα παιδιά τους και να τους δώσουν την  δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους.

Περιεχόμενο σεμιναρίου

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου παρουσιάζεται από τις εισηγήτριες η φιλοσοφία της μεθόδου, οι ενότητες του βασικού προγράμματος (Αυτισμός και διάγνωση, Επικοινωνία, Αισθητηριακά θέματα, Κατανόηση συμπεριφοράς, Διαχείριση συμπεριφοράς) καθώς και η επιπρόσθετη ενότητα με θέμα τα αδέλφια των παιδιών στο αυτιστικό φάσμα.

Tην δεύτερη ημέρα οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν μια σύντομη παρουσίαση μέρους των ενοτήτων.

Διαδικασία πιστοποίησης

Κατά την διάρκεια της παρουσίασής τους, οι συμμετέχοντες αξιολογούνται τόσο από τις εισηγήτριες όσο και από τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους, σε μια ανώνυμη φόρμα αξιολόγησης που δίνεται στην έναρξη του σεμιναρίου.

Το βασικό κριτήριο μιας επαρκούς παρουσίασης και της απόκτησης της Βεβαίωσης Επάρκειας στην Εφαρμογή της Μεθόδου Cygnet,  είναι ο υποψήφιος να μπορεί να σχολιάσει έναν μικρό αριθμό διαφανειών που περιέχουν γνωστές πληροφορίες, με τρόπο απλό και κατανοητό από μια υποτιθέμενη ομάδα γονέων.

Στην περίπτωση που μια παρουσίαση δεν κριθεί ικανοποιητική:

    Ο συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει το συνολικό περιεχόμενο του προγράμματος και να παρουσιάσει μια ενότητα της επιλογής του στις εισηγήτριες. Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου σε ημερομηνία που θα εξυπηρετεί και τις δυο πλευρές.
    Εναλλακτικά ο υποψήφιος  μπορεί να συμμετέχει σαν παρατηρητής σε 2-3 πρώτες συναντήσεις ψυχοεκπαίδευσης γονέων και στη συνέχεια σαν συν – εκπαιδευτής σε ομάδα που θα συντονίζουν 2 έμπειροι βασικοί εκπαιδευτές.

 Προϋποθέσεις συμμετοχής

Κριτήριο επιλογής των υποψηφίων επαγγελματιών είναι η τουλάχιστον 4ετής εμπειρία με άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Συμπληρωματικά θα ληφθούν υπόψη προηγούμενα σχετικά σεμινάρια ψυχοεκπαίδευσης (π.χ. EarlyBird ή Early BirdPlus) και άλλη εξειδικευμένη για τον αυτισμό εκπαίδευση (π.χ. PECS, TEACCH, Makaton, Κοινωνικές Ιστορίες, Εντατική Αλληλεπίδραση), εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και εκπαίδευση /εμπειρία στον συντονισμό ομάδων.

Το Πρόγραμμα Cygnet εφαρμόζεται σε ομάδες γονέων από δύο πιστοποιημένους επαγγελματίες. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται να δηλώσετε στην αίτησή σας άλλον έναν υποψήφιο εκπαιδευόμενο ή ήδη εκπαιδευμένο στο Πρόγραμμα Cygnet με τον οποίο σκοπεύετε να το εφαρμόσετε.

Σημείωση: Στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Βασικού προγράμματος Cygnet (Cygnet Core Programme) παρέχεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην ενότητα: Εφηβεία, Σεξουαλική Ευεξία και Σχέσεις (Puberty, Sexual Wellbeing and Relationships – PSR).   Για τo αντίστοιχο σεμινάριο πατήστε εδώ.

*Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευόμενος κλείσει ταυτόχρονα τη συμμετοχή του και στα δύο σεμινάρια θα τύχει έκπτωσης 10%.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Διεξαγωγή: 10 -11 Nοεμβρίου 2018

Διάρκεια: 2 ημέρες (12,5 ώρες)

    1η ημέρα (09:30-16:45)
    2η ημέρα (09:30-14:45)

Φορέας: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Ε.ΨΥ.ΜΕ. «Κατάρτι»

Τόπος: Μ. Μπότσαρη 33, 3ος όροφος, 18648 Δραπετσώνα, Πειραιάς

Εκπαιδευόμενοι: 15 έως 19 άτομα

Εκπαιδευτική ομάδα: Μάρω Σταθοπούλου, Παιδοψυχίατρος, Σμαράγδα Γρηγοράκη, Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός, Όλγα Ρωμανού, Ψυχοπαιδαγωγός, Αγγελική Μίχου, Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός, Έλενα Αυγερινού, Εκπαιδευτικός, Μαίρη Ιωαννίδη, Ψυχολόγος

Εκπαιδευτές Σεμιναρίου:  Μάρω Σταθοπούλου, Σμαράγδα Γρηγοράκη

Κόστος: 200 ευρώ

Παρέχονται στον συμμετέχοντα:

   • Όλο το υλικό του Βασικού Προγράμματος Cygnet για γονείς  και οι διαφάνειες παρουσίασης μεταφρασμένα στα Ελληνικά σε ψηφιακή μορφή.
   • Βεβαίωση Παρακολούθησηςαπό το ΚΔΒΜ της Ε.ΨΥ.ΜΕ «Κατάρτι»
   • Βεβαίωση Επάρκειας στην Εφαρμογή του Προγράμματος,εφόσον κριθεί επαρκής η παρουσίαση από τον εκπαιδευόμενο.
   • Στα διαλείμματα θα προσφερθούν καφές και ελαφρύ γεύμα.

Υπεύθυνη Σεμιναρίου – Πληροφορίες: κ. Δήμητρα Σταμούλη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 210 4328281

Αίτηση Εγγραφής έως: 26 Οκτωβρίου 2018 στη φόρμα αίτησης που θα βρείτε εδώ.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!