Σεμινάριο ''Προστασία των Παιδιών με Αναπηρία Ευαισθητοποίηση & Κατάρτιση'' της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ - Τα Νέα Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΕΔΡΑ LOGO POPI GEORGIOU x

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" διοργανώνει πεντάωρο Σεμινάριο με θέμα: Προστασία των Παιδιών με Αναπηρία «Ευαισθητοποίηση και Κατάρτιση».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με αναπηρία.

Εισιγήτρια: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, msc ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

"Τα παιδιά με αναπηρία μπορούν να κακοποιηθούν και να παραμεληθούν με τρόπους που τα παιδιά δίχως αναπηρία δεν μπορούν και οι πρώτοι δείκτες που υποδηλώνουν κακοποίηση ή αμέλεια μπορούν να είναι πιο περίπλοκοι από εκείνους που αφορούν τα παιδιά χωρίς αναπηρία" DfE (2009) Προστασία των παιδιών με αναπηρία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των επαγγελματιών και θεραπευτών οι οποίοι ασχολούνται με παιδιά με αναπηρία έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διάφορες μορφές κακοποίησης σε άτομα με αναπηρία (παιδιά και εφήβους).

Έπειτα από την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουν τις ιδιαίτερες και συχνά δυσδιάκριτες μορφές κακοποίησης που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί με αναπηρία
  • να γνωρίζουν τους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας με το άτομο και να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαφορετικά συστήματα επικοινωνίας με το άτομο (παιδί-έφηβο)
  • Να ερμηνεύσουν σωστά και αποτελεσματικά τα λεγόμενα του ατόμου αλλά και τα σήματα που εκείνο μας δίνει
  • Να ερευνούν ορθά το κάθε περιστατικό και να αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις της κακοποίησης για το παιδί και το περιβάλλον του
  • Να αναγνωρίζουν πότε πρέπει να δράσουν και τις μορφές της δράσης που ενδείκνυται να αναλάβουν.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις).

Λίγα Λόγια για την Εισηγήτρια Χριστίνα Κουρκούνα:

Κοινωνική λειτουργός με πτυχίο Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας (Δημοκρίτειο Παν/μιο Κομοτηνής) με εξειδίκευση MSc στην Ψυχική Υγεία των Παιδιών και Εφήβων (Παν/μιο Νορθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ έχει λάβει πτυχίο επαγγελματικής πρακτικής από το Bournemouth Παν/μιο, Ηνωμένο Βασίλειο που επικεντρώνεται σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Η κ. Χριστίνα Κουρκούνα  έχει διατελέσει Κοινωνική Λειτουργός στην Κοινωνική Υπηρεσία και Διεύθυνση Πρόνοιας στο Ηνωμένο Βασίλειο  για την προστασία των παιδιών και εφήβων με αναπηρία όπως αυτισμός, ψυχώσεις, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα και θέματα σπάνιων παθήσεων. Επίσης, έχει δουλέψει σε ειδικό σχολείο στην Ελλάδα και σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Σήμερα, εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία για Πρόσφυγες στην Αθήνα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, 10.00 – 15.00 στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» Αισχύλου 5 Περιστέρι.

Κόστος Συμμετοχής 100 ευρώ (για όσους κάνουν έγκαιρη εγγραφή έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 μείωση κόστους στα 80 ευρώ)

Πληροφορίες στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 211 0127476


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!