Π.Μ.Σ. ''Θεωρία, Πράξη & Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου'' 2018-2019 του Φ.Π.Ψ. ΕΚΠΑ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΕΚΠΑ ΠΟΠΗ

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

Π.Μ.Σ.: Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο αντικείμενο Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου. Το Πρόγραμμα αυτό αναμορφώθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ν. 4485/2017 και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης ίδρυσης και του κανονισμού του ΠΜΣ.  
Η παρούσα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αφορά την εισαγωγή εβδομήντα (70), κατ’ ανώτατο όριο, σπουδαστών του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση για:
•    20-25 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Ειδίκευση «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση»
•    20-25 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Ειδίκευση «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση»
•    17-20 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Ειδίκευση «Ειδική Αγωγή»


(Διευκρίνιση: ο ελάχιστος αριθμός προκηρυσσόμενων θέσεων ανά κατεύθυνση δεν είναι περιοριστικός και εξαρτάται από την γενική επίδοση των υποψηφίων)

Η φοίτηση θα ξεκινήσει στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2018-2019. Η παρακολούθηση του Προγράμματος προϋποθέτει την καταβολή διδάκτρων 800 Ευρώ για καθένα από τα 4 εξάμηνα φοίτησης (προβλέπονται υποτροφίες επίδοσης για τους πρώτους εισακτέους σε κάθε Ειδίκευση).

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.    Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής (εκτυπώσιμη από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://thepae.ppp.uoa.gr/).
2.    Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία, καθώς και επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα (απλά φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων).
3.     Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων (ευκρινές φωτοαντίγραφο πρωτότυπου ή επικυρωμένου τίτλου) ή βεβαίωση του Τμήματος για την περάτωση των σπουδών τους (όπου θα αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου).
4. Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από τον αρμόδιο φορέα αναγνώρισης τίτλων (ΔΟΑΤΑΠ) – για όσους προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού.
5. Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (ευκρινές φωτοαντίγραφο πρωτότυπου ή επικυρωμένου τίτλου).
6. Πιστοποιητικό κατοχής ξένης γλώσσας Β2 (αγγλική γλώσσα) (ευκρινές φωτοαντίγραφο πρωτότυπου ή επικυρωμένου τίτλου). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος/η υποψήφια δεν έχει ούτε πιστοποιητικό επιπέδου Β2, δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση στο ΠΜΣ.
7. Δημοσιεύσεις ή/και ανακοινώσεις σε συνέδρια (αν υπάρχουν).
8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία ο υποψήφιος/η υποψήφια δηλώνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της υποχρεωτικής φοίτησης σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών του ΠΜΣ και την προκήρυξη αυτή
9. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας (δύο όψεων)
10.  Σύντομο κείμενο (έως 200 λέξεις), στο οποίο ο υποψήφιος/η υποψήφια θα εκθέτει τους λόγους επιλογής της Ειδίκευσης του συγκεκριμένου ΠΜΣ

Καμία αίτηση δεν θα εξετάζεται εάν δεν είναι πλήρης.
Τα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.

Διαδικασία επιλογής:

1. Γραπτή εξέταση σε δύο αντικείμενα: στη Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας και στο γνωστικό αντικείμενο της Ειδίκευσης για την οποία οι υποψήφιοι ενδιαφέρονται.
2. Όσοι ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της γραπτής εξέτασης καλούνται σε συνέντευξη ενώπιον τριμελούς επιτροπής, η οποία αποτελείται από μέλη ΔΕΠ με συναφή προς την Ειδίκευση γνωστικά αντικείμενα, έτσι ώστε να γίνει η τελική επιλογή, στην οποία θα συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία της υποψηφιότητας ως εξής:
α. Γραπτή Εξέταση: 50% (20% για τη Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας και 30% για την εξέταση στην ύλη της Ειδίκευσης για την οποία ενδιαφέρονται)
β. Βαθμός Πτυχίου: 8%
γ. Βαθμολογία γνωστικών αντικειμένων ειδίκευσης στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών: 6%
δ. Επιπλέον προσόντα (2η και 3η ξένη γλώσσα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσθετοι ακαδημαϊκοί τίτλοι, συγγραφικό και ερευνητικό έργο, συμμετοχή σε συνέδρια – επιμόρφωση): 16%.
ε. Συνέντευξη: 20%

Η εξεταστέα ύλη και η ενδεικτική βιβλιογραφία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://thepae.ppp.uoa.gr.

Οι ημερομηνίες για την εξέταση στα γνωστικά αντικείμενα και τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων (περίπου δύο εβδομάδες μετά τη γραπτή εξέταση) θα ανακοινωθούν αργότερα. Για τον καλύτερο προγραμματισμό της μελέτης των υποψηφίων, η εξέταση στα γνωστικά αντικείμενα τοποθετείται όχι νωρίτερα από το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν:

Α. Για την Ειδίκευση «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών των Φιλοσοφικών Σχολών της χώρας ή ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής. Η λειτουργία της κατεύθυνσης αυτής απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων και πλήρη απασχόληση, και τα μαθήματα της κατεύθυνσης θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 9.00-16.00, και, σε ειδικές περιπτώσεις, τα Σάββατα 9.00-15.00.
Β. Για την Ειδίκευση «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» οι πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων που καταρτίζουν εκπαιδευτικούς για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η λειτουργία της κατεύθυνσης αυτής απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων και πλήρη απασχόληση, και τα μαθήματα θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 14.30-19.00 και, σε ειδικές περιπτώσεις, τα Σάββατα 9.00-15.00.
Γ. Για την Ειδίκευση «Ειδική Αγωγή» οι πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων που καταρτίζουν εκπαιδευτικούς για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση [ειδικά για τους πτυχιούχους Τμημάτων τα οποία καταρτίζουν εκπαιδευτικούς για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά δεν ανήκουν στις καθηγητικές σχολές, απαιτείται πιστοποιητικό που να τους χορηγεί παιδαγωγική επάρκεια (πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ ή Παιδαγωγικού Τμήματος)]. Επίσης, στην Κατεύθυνση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. Η λειτουργία της κατεύθυνσης αυτής απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων και πλήρη απασχόληση, και τα μαθήματα θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 9.00-16.00 και, σε ειδικές περιπτώσεις, τα Σάββατα 9.00-15.00.

Για την απόκτηση του ΔΜΣ απαιτούνται συνολικά εκατόν είκοσι (120) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Η χρονική διάρκεια για τις σπουδές που οδηγούν στην απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) του συγκεκριμένου Προγράμματος ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών, ορίζεται στα έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 14/9/2018, ώρες 10.30-13.30, Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους ταχυδρομικά (σφραγίδα ταχυδρομείου ως 14/9), στη διεύθυνση:

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ,
ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου»,
Πανεπιστημιούπολη – Τ.Κ. 15784 Ιλίσια, γραφείο 547
(υπόψη  κ. Α. Παπαδοπούλου / Κ. Καλογεράκου)

Πρόσκληση

'Υλη και ενδεικτική βιβλιογραφία των εξετάσεων

Έντυπο αίτησης

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!