Κοινό Π.Μ.Σ. ''Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (MEd)'' των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας (Εξ αποστάσεως) - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΜΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ  & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ &
ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας (Εξ αποστάσεως):       

''Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (MEd)''

Συνεχίζεται και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 (ΦΕΚ 3053/27.07.2018 τ. Β΄) το Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»  το οποίο λειτουργεί ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών  σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (ΦΕΚ 2560/19.8.2016 τ. Β΄ και ΦΕΚ 3221/6.10.2016 τ. Β΄).

Τo πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσει ο φοιτητής βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ταυτόχρονα να ασκηθεί σε δεξιότητες έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποσκοπεί στην εμβάθυνση στις σύγχρονες τάσεις της ειδικής εκπαίδευσης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, αλλά και να παράσχει την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν διάφορα εργαλεία αξιολόγησης για τον εντοπισμό παιδιών με ειδικές ανάγκες και να ασκηθούν στη χρήση τους.

Ένας επιπλέον στόχος είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να γίνουν κριτικοί αναγνώστες εκπαιδευτικών ερευνών και ικανοί να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν τη δική τους ερευνητική δράση.

Το πρόγραμμα στοχεύει, τέλος, στην πρακτική άσκηση των φοιτητών, η οποία θα είναι υποχρεωτική και θα προσφέρεται με τις συμβατικές (δια ζώσης) μεθόδους εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, αποκτούν επίσημο κοινό μεταπτυχιακό τίτλο από τα δύο συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Joint degree). Η γλώσσα διδασκαλίας του ΠΜΣ είναι η ελληνική. Στο πλαίσιο των μαθημάτων, ωστόσο, χρησιμοποιείται και αγγλική βιβλιογραφία.

Ο χορηγούμενος τίτλος: «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» απονέμεται στην ελληνική γλώσσα.

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master) απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση με ορθή αναλογία υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων. Ο ελάχιστος χρόνος σπουδών πλήρους φοίτησης είναι 2 έτη (4 εξάμηνα), με υποχρεωτική την επιτυχή συμπλήρωση των 120 πιστωτικών μονάδων (ECTS).

Αιτήσεις εγγραφών πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, με έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο (Χειμερινό εξάμηνο) ή τον Φεβρουάριο (Εαρινό εξάμηνο). Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2018 έχει ήδη ξεκινήσει. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου 2018. Ειδικά όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν το Χειμερινό εξάμηνο φοίτησης 2018, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω των πολλών αιτήσεων και του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το μεταπτυχιακό στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.unic.ac.cy/el/special-education-med-2-years-joint-degree-with-the-university-of-patras-distance-learning/

Πληροφορίες θα βρείτε και εδώ

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βασιλική Κοζία, τηλ. 2610969303 & 6944819233

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, Γραφείο Ελλάδος

Tηλ.: 8011000709 (αστική χρέωση)
Κιν.: 697 208 9310 (από κινητό και σταθερό)

Το ΦΕΚ (27/7/2018)


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!