Π.Μ.Σ. Σχολική Ψυχολογία 2018-2019, του Πανεπιστημίου Αθηνών. - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μ. Σ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 2018 19 ΕΙΚΟΝΑ

 

Προκήρυξη Π.Μ.Σ. "Σχολική Ψυχολογία" για το ακαδ. έτος 2018-2019

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Σχολική Ψυχολογία" με δύο κατευθύνσεις: 

α) Σχολική Ψυχολογία και

β) Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη Σχολική Κοινότητα.

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σχολική Ψυχολογία» είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση ειδικών στη Σχολική Ψυχολογία, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στο πλαίσιο του μοντέλου επιστήμονα-επαγγελματία

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 προβλέπεται η εισαγωγή σαράντα (40) φοιτητών/τριών, για τις δύο κατευθύνσεις του ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία».

Η επανίδρυση και ο Κανονισμός του ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία» έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ .

Δικαίωμα υποψηφιότητας:

Α) για την ειδίκευση «Σχολική Ψυχολογία» ως υποψήφιοι γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Ψυχολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων και αντιστοίχων της αλλοδαπής, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Β) για την ειδίκευση «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη Σχολική Κοινότητα» ως υποψήφιοι γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντιστοίχων της αλλοδαπής, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, Σχολών ή/και Τμημάτων Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Αγωγής, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Μουσικών Σπουδών, Θεατρικών Σπουδών, Καλών Τεχνών, Θετικών Επιστημών, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Βιολογίας/Μοριακής Βιολογίας, καθώς και Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΑΤΕΙ, της ημεδαπής ή αντιστοίχων της αλλοδαπής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν, επίσης, φοιτητές των ανωτέρω Τμημάτων, οι οποίοι έχουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών, αλλά δεν έχουν ακόμη ορκισθεί. Οι υποψήφιοι της περίπτωσης αυτής οφείλουν να καταθέσουν το πτυχίο τους μέχρι την ημερομηνία της συνέντευξης.

Πρόγραμμα Σπουδών- Μεταπτυχιακοί τίτλοι

Για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται επιτυχής ολοκλήρωση των υποχρεώσεων σε μαθήματα, εργαστήρια, πρακτικές ασκήσεις, εποπτεία καθώς και η εκπόνηση μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας, όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό Σπουδών και στον Κανονισμό λειτουργίας του Π.Μ.Σ. Η παρακολούθηση των μαθημάτων, των πρακτικών ασκήσεων και των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική. Η χρονική διάρκεια για την απονομή Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα και η μέγιστη σε έξι (6).

Τέλη φοίτησης

Οι φοιτητές φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δαπανών καταβάλλοντας α) το ποσό των 2.400,00 € ετησίως για την κατεύθυνση «Σχολική Ψυχολογία» (1200 € για κάθε εξάμηνο φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται στην έναρξη κάθε εξαμήνου) και β) το ποσό των 1.800,00 € ετησίως για την κατεύθυνση «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη Σχολική Κοινότητα» (900 € για κάθε εξάμηνο φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται στην έναρξη κάθε εξαμήνου).

Υποβολή αιτήσεων έως 31/08/2018

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας αυτοπροσώπως ή μόνο με εταιρεία ταχυμεταφορών-courier (τα έξοδα βαρύνουν τον αποστολέα) έως και 31/8/2018  . Διεύθυνση αποστολής: Γραμματεία Τμήματος Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γραφ. 533, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Τ.Κ. 157 03, Αθήνα.

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο.: 210-7277965 και στην  ιστοσελίδα του Τμήματος Ψυχολογίας : http://www.psych.uoa.gr

 

PDF ICON POPI

 

 

Δείτε εδώ την Αναλυτική Προκήρυξη του Π.Μ.Σ. "Σχολική Ψυχολογία"
   

 

 

Η Αίτηση υποψηφιότητας για το ΠΜΣ "Σχολική Ψυχολογία"


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!