Διάλεξη με τον Philippe Meirieu ''Ποια παιδαγωγική για ένα σχολείο πραγματικής ισότητας; 26/2/2019 Αθήνα | NEWSEAE.GR

PHILIPPR MEIRIEU ΓΑΛΛΙΚΟ Ι ΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, διάλεξη με τον διάσημο Γάλλο παιδαγωγό Philippe Meirieu με θέμα: Ποια παιδαγωγική για ένα σχολείο πραγματικής ισότητας;

Η διάλεξη θα πραγματθοποιηθεί στις 19.00 μ.μ. στο Auditorium Theo Angelopoulos

Ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Lumière-Lyon 2, Philippe Meirieu, θα θέσει το ζήτημα της ισότητας στο σχολικό περιβάλλον.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, οι κοινωνιολόγοι συμφωνούν σε μια διαπίστωση: το σχολείο αναπαράγει, όταν δεν τις επιδεινώνει, τις κοινωνικές ανισότητες. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν προωθήσει τον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στο σχολικό τους σύστημα· ωστόσο, αυτός ο εκδημοκρατισμός της πρόσβασης δεν οδήγησε σε εκδημοκρατισμό της επιτυχίας.

Πρέπει να οικοδομήσουμε εκ νέου τα σχολικά μας συστήματα πάνω σε αρχές ικανές να υλοποιήσουν μια πραγματική ισότητα; Ποιος είναι ο ρόλος της παιδαγωγικής σε αυτό το ζήτημα των ανισοτήτων;

Τέτοιου είδους προβληματικές θα αναπτύξει ο Philippe Meirieu,, ένας από τους πιο σημαίνοντες Γάλλους ειδικούς στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης.

Δίδαξε γαλλικά στο Γυμνάσιο και φιλοσοφία στο Λύκειο, προτού αναλάβει παιδαγωγικές και διοικητικές αρμοδιότητες, ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημών και Πρακτικών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Lumière-Lyon 2, ως Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών και ως Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Κατάρτισης Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Λυών.

Στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων του, έχει διεξάγει πολλές έρευνες, κυρίως στον τομέα της παιδαγωγικής διαφοροποίησης και της φιλοσοφίας της εκπαίδευσης. Παράλληλα με τις παιδαγωγικές του αρμοδιότητες, υπήρξε Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Rhône-Alpes, αρμόδιος για ζητήματα δια βίου εκπαίδευσης για τη περίοδο 2010-2015.

‘Έχει δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό έργων σχετικών με την παιδαγωγική και υπήρξε εμπνευστής πολλών εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία.

Συντονισμός: Έλενα Θεοδωροπούλου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Παιδείας και Πρακτικής Φιλοσοφίας, Αντιπρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ταυτόχρονη μετάφραση

Είσοδος ελεύθερη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα βρίσκεται στην οδό Σίνα 31, Αθήνα.

Με το μετρό
Στάση «Πανεπιστήμιο»

Με λεωφορείο
Στάση «Ακαδημία» : εξυπηρετεί πολλές γραμμές αστικών λεωφορείων
Στάση «Διδότου» (Αρ. Γραμμών 230, 813, 026, 027)

Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 3398600
fax: +30 210 3646873
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!