Ημερίδα: ''Η Τέχνη στην Αποκατάσταση'' με τη συμμετοχή της Πελίνας Ευαγγέλου 20/10/2018 Λάρισα - NEWSEAE.GR

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλω, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και την απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής, και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS συνδιοργανώνουν την 6η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα ''Η Τέχνη στην Αποκατάσταση''

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 από τις 10 π.μ. – 7 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Animus, (8ο χλμ Λάρισας-Τρικάλων (δίπλα από την Τερψιθέα), στη Λάρισα.

Η εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και βιωματικά εργαστήρια και απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει το αντικείμενο.

Η ημερίδα στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου του χορού.

Εισαγωγική εισήγηση θα παρουσιάσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κ. Γουργουλιάνης.

Οι ομιλητές της ημερίδας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τα βιωματικά εργαστήρια και θα  παρουσιάσουν τα αντίστοιχα είδη θεραπειών μέσω τέχνης μιάμισης ώρας (1,5h) έκαστος, με παράλληλη ανάλυση θεωρίας είναι:

•    Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συλλόγου πτυχιούχων επαγγελματιών μουσικοθεραπευτών, υπεύθυνη του  τομέα μουσικοθεραπείας του ωδείου Φιλιππος Νακας, Μουσικοθεραπεύτρια στο σύλλογο Αμυμώνη.
•    Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ
•    Αναστασία Βαρσαμοπούλου MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθ/τρια Gestalt
•    Μαρία Καραπαναγιώτη, Χορογράφος (Ομ. Χορού Δρυάδες Εν Πλω) – Εκπαιδευτικός – Χοροθεραπεύτρια,
 
Για τη συμμετοχή σας στα WORKSHOPS θα χρειαστεί να συμπληρώσετε φόρμα συμμετοχής που θα ζητήσετε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης  στους συμμετέχοντες.

Είσοδος Ελεύθερη

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!