Τζούφη Μ.: ''Πρόθεση του ΥΠΠΕΘ το Ν/Σ για τους διορισμούς να έχει κατατεθεί μέχρι τέλος του έτους'' στη συνάντηση της με την ΕΝΕΛΕΑ | NEWSEAE.GR

ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ 1

Με το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, για θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς τόσο για τους κλάδους των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, όσο και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή της απόψεις των εκπροσώπων, οι οποίες καταγράφηκαν, στο πλαίσιο του εν εξελίξει δημόσιου διαλόγου. Επεσήμανε δε ότι οι διορισμοί στην ΕΑΕ δεν θα γίνουν με ένα σύστημα ξεκομμένο από τους διορισμούς της γενικής εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, απάντησε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να έχει κατατεθεί μέχρι τέλος του έτους, αφότου θα έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Τέλος, η κ. Τζούφη επεσήμανε ότι τα ποσοστά στην κατανομή των θέσεων διορισμών μεταξύ των βαθμίδων ή/και του ΕΕΠ & ΕΒΠ, βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και επεξεργασίας.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!