Επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα | NEWSEAE.GR

Φρανσουά Ολάντ ΕΛΑΙΩΝΑΣΕγκαίνια Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα

Το Υοιυργείο Παιδείας ενημερώνει:

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα επισκέφθηκε το χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ενώ παρών ήταν και ο πρώην Υπουργών Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου, είδε από κοντά το παράρτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την κοινωνική υπηρεσία, ενώ εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη και συνομίλησε με πρόσφυγες και εθελοντές, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Σημειώνεται πως στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα λειτουργεί το Παράρτημα του 54ου Νηπιαγωγείου Αθήνας, στο οποίο φοιτούν 35 παιδιά νηπιακής ηλικίας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και προνηπιακό τμήμα.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση των νηπιαγωγών των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) του Βορείου Αιγαίου και της Αττικής, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας - Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής - Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας του Κέντρου Φιλοξενίας πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής, παρακολουθώντας το πρωινό πρόγραμμα. Στα σχολεία αυτά λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής.


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!