Το λουλούδι της ισότητας παραμύθι για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας από το ΚΕΘΙ – NEWSEAE.GR

 ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΕΘΙ

Το λουλούδι της ισότητας : Η Σύμβαση Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την εξάλειψη όλων των μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW), σε μορφή παραμυθιού για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, εκδόθηκε από  Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας - ΚΕΘΙ.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας - ΚΕΘΙ, εδώ και χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προωθήσει την ισότητα των φύλων στον χώρο της εκπαίδευσης  δημιούργησε αυτό το βιβλίο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η εκλαΐκευση και η απλοποίηση του κειμένου της Σύμβασης, έγινε  έτσι ώστε να γίνει κατανοητό σε παιδιά και εφήβους και να θέσει με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο τα θέματα ισότητας και φύλου στις συζητήσεις παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων και θα καταστήσει προσιτά, σαφή και κατανοητά τα ζητήματα έμφυλης ανισότητας, που εντοπίζονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή, την εργασία, την εκπαίδευση, αλλά ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια.

Οι ηρωίδες του βιβλίου, η Ελένη και η Δανάη, δύο φίλες και συμμαθήτριες, αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της μετάδοσης του μηνύματος της ισότητας των φύλων.

Δείτε εδώ το Λουλόυδι της ισότητας


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!