ΠΟΣΕΕΠΕΑ Αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ - NEWSEAE.GR

ΠΟΣΕΕΠΕΑ logoΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,
τηλ.: 6972056448
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                

                                                                                      ΑΘΗΝΑ,  17/04/2018
                                                                                               Αρ. Πρωτ.: 80
                                                           
·         Προς τον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π.  κο Γεράσιμο Κουζέλη

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ι.Ε.Π.»

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του Ι.Ε.Π.
            Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε και επισήμως να σας υποβάλλουμε αίτημα για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας θέσουμε το μείζον και ακανθώδες ζήτημα της συνάφειας των μεταπτυχιακών που αφορά αρκετά από τα μέλη  Ε.Ε.Π. που εργάζονται σε δομές της Ειδικής και της Γενικής Εκπαίδευσης.
     Πριν από δύο περίπου χρόνια, δημιουργήθηκε στο Ι.Ε.Π. επιτροπή, η οποία είχε ως αρμοδιότητα  την γνωμοδότηση επί των μεταπτυχιακών τίτλων και τη χορήγηση της προβλεπόμενης συνάφειας. Η επιτροπή συγκροτήθηκε από μέλη του Ι.Ε.Π. και μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, τακτικά και αναπληρωματικά, από διαφορετικές ειδικότητες.
Από την αρχή είχαν επισημανθεί οι ιδιαίτερες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε η επιτροπή, ο μεγάλος αριθμός των αιτημάτων, η ιδιαιτερότητα και η πολυμορφία των μεταπτυχιακών τίτλων, καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ήταν υποχρεωμένη να συνεδριάζει (έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης, έλλειψη βάσης δεδομένων πάνω στην οποία θα καταγράφονταν τόσο τα παραστατικά των αιτούντων, όσο και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις της επιτροπής στην οποία θα είχαν πρόσβαση όλα τα μέλη, εναλλαγή των μελών στις συνεδριάσεις χωρίς συνέχεια και συντονισμό, μη τήρηση πρακτικών στη διάρκεια των συνεδριάσεων κ.λ.π.).
Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών ήταν να υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες, λάθη και αντιφατικές γνωμοδοτήσεις, δημιουργώντας δικαιολογημένα αισθήματα αδικίας, αδιαφανών διαδικασιών, που πλήττουν το κύρος της ίδιας της επιτροπής, αλλά και του επιστημονικού οργάνου που είναι το Ι.Ε.Π. Πολλοί συνάδελφοι έχουν προβεί σε ενστάσεις κατά των γνωμοδοτήσεων και ένας σημαντικός αριθμός έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Παρατηρήθηκε δε το φαινόμενο ίδιοι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών να μοριοδοτούνται με διαφορετικό τρόπο δημιουργώντας όπως είναι κατανοητό εύλογες απορίες για τη νομιμότητα αυτών των αποφάσεων.
Παρ΄όλες τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης και με πλήρη διαφάνεια διαδικασίας εξέτασης των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των μελών της Ομοσπονδίας μας και την πρόθεση της κατάργησης της επιτροπής του Ι.Ε.Π., διαπιστώνουμε ότι η τελική απόφαση του Υ.Π.Π.Ε.Θ. ήταν να επαναλειτουργήσει η παλαιά επιτροπή και μάλιστα με την ίδια σύνθεση, απόφαση που προβλημάτισε ιδιαίτερα την Ομοσπονδία μας και δημιούργησε έντονα συναισθήματα ανησυχίας στα μέλη μας που πρόκειται να καταθέσουν αίτηση αναγνώρισης της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών τους.
Στην παρούσα στιγμή μας είναι άγνωστη η σύνθεση της επιτροπής, οι ειδικότητες που την απαρτίζουν καθώς και η επιστημονική ικανότητά τους να κρίνουν τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
Από την πλευρά μας ως Ομοσπονδία, έχουμε την υποχρέωση να υποστηρίξουμε  τις αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, να διαφυλάξουμε το κύρος των θεσμών, αλλά και να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και αναμένουμε άμεσα  μια επίσημη συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα παραπάνω ζητήματα.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ υπογραφες ΝΕΟ 1


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!