ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ενημέρωση για τη συνάντηση με το Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΕΘ - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,
τηλ.: 6972056448
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr


ΑΘΗΝΑ, 12/09/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Υ.Π.Π.Ε.Θ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με το Διευθυντή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  του Υ.Π.Π.Ε.Θ. κο Μουστάκα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκτός του προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  Δημήτρη Παπαευθυμίου, η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε.Α.Α. Αττικής κα Γεωργία Μπουλμέτη και ο πρόεδρος του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε  κος Σταμάτης Πίττας.

Η συνάντηση έγινε θετικό κλίμα και πέρα από το χαρακτήρα γνωριμίας  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σύνδεση της Ειδικής Επαγγελματικής με την Γενική Επαγγελματική Εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας όλοι την αναγκαιότητα συνεργασίας και αξιοποίησης των εργαστηρίων των Ε.Π.Α.Λ. και από τα Ενιαία Ειδικά  Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια, καθώς και τη στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ψυχολόγοι που προσελήφθησαν στα Ε.Π.Α.Λ. με την πρόσληψή τους σε περισσότερα του ενός σχολεία και σε περισσότερες και απομακρυσμένες περιοχές και  λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί φέτος με την πρόσληψη σε γειτονικά Ε.Π.Α.Λ.  και όχι σε περισσότερα νησιά.

Στη συνάντηση τέθηκε έντονα το θέμα της επιμόρφωσης των ψυχολόγων των  Ε.Π.Α.Λ. καθώς και το θέμα της εποπτείας τους  και ο πρόεδρος του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. παρουσίασε τη δυνατότητα του επιστημονικού μας φορέα να παίξει ενεργό ρόλο σε όλα αυτά τα θέματα.

Βεβαίως αν και μας είναι γνωστό ότι την επιμόρφωση  των ψυχολόγων την έχει αναλάβει το ΙΕΠ, το οποίο δημιουργεί για το σκοπό αυτό μητρώο επιμορφωτών,  τονίστηκαν και διευκρινίστηκαν  από την πλευρά μας οι ιδιαίτερες ανάγκες σε επίπεδο επιμόρφωσης καθώς και η αναγκαιότητα απόκτησης αξιολογικών εργαλείων  για να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για την διαφορετική  υπηρεσιακή αντιμετώπιση του Ε.Β.Π. σε σχέση με τον αντίστοιχο κλάδο  που εργάζεται στα Ε.Π.Α.Λ. και επισημάνθηκε από τον κο Μουστάκα η αναγκαιότητα επικοινωνίας με την Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε., ώστε να γίνει επίσημα το αίτημα απόκτησης της παιδαγωγικής επάρκειας του Ε.Β.Π. και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αποδοχής του Ε.Β.Π. στα προγράμματα επιμόρφωσης.

Τέλος, αποφασίστηκε σύντομα να γίνει μία κοινή συνάντηση των διευθυντών της Ειδικής Αγωγής και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και το Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., ώστε να συζητηθούν και παρθούν αποφάσεις που θα είναι χρήσιμες και ωφέλιμες για όλους.


                                                     Με εκτίμηση

 ΠΟΣΕΕΠΕΑ Δ.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!