ΒΟΥΛΗ: Απάντηση στο Ερώτημα ΚΚΕ σχετικά Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού

 ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 1

Απάντηση στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννη Γκιόκα, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστο Κατσώτη προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν στις 24/1/2018, οι βουλευτές του ΚΚΕ  σχετικά με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Αριθμός:
    2885
Τύπος:
    Ερωτήσεις
Συνοδος / Περίοδος:
    Γ΄ Σύνοδος ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα:
    Σχετικά με το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού
Κόμμα:
    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ημερομηνία:
    24/01/2018
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
    06/03/2018
Καταθέτοντες:
    Γκιόκας Χρήστου Ιωάννης
    Κανέλλη Χρήστου Γαρυφαλλιά (Λιάνα)
    Κατσώτης Περικλή Χρήστος
    Μανωλάκου Εμμανουήλ Διαμάντω
Υπουργεία:
    Εσωτερικών
    Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
    Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργοί:

        Γαβρόγλου Κωνσταντίνος (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)
        Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος) (Υπουργός Εσωτερικών)
        Σπίρτζης Χρήστος (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών)

Αρχεία Ερωτήσεων:

            PDF 150.150

 

 

Αρχεία Απαντήσεων:

       PDF 150.150

PDF 150.150

PDF 150.150

Η Ερώτηση:

ΚΚΕ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Σχετικά με το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού είναι σχολείο Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης που ιδρύθηκε το 1988. Στην αρχή ήταν 2/θέσιο, από το 2002 και μετά η οργανικότητά του αυξήθηκε και έγινε 7/θέσιο. Μέσα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού ιδρύθηκε και από το 2001 λειτουργεί & Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ηλικίας 6 έως 14 ετών, ενώ στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, οι μαθητές είναι ηλικίας από 4 έως 6 ετών.

Το σχολείο λειτούργησε πρώτη φορά στη διεύθυνση Μακεδονίας 31, καθώς όμως οι μαθητές αυξάνονταν, μεταστεγάστηκε σε δικό του κτίριο, το οποίο όμως εξαιτίας σεισμού κρίθηκε ακατάλληλο και το σχολείο φιλοξενήθηκε προσωρινά για λίγους μήνες, σε αίθουσες του 4ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Από το 2006 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού, στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται προσωρινά τοποθετημένες σε χώρο πάρκινγκ του Δήμου Κορυδαλλού (Πλαταιών και Πάροδος Σολωμού).

Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, οι οικογένειές τους, αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται σ’ αυτό.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις που εδώ και χρόνια ασκούνται από τους γονείς, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει. Κι αυτό γιατί το σχολείο, παρά τις αλλεπάλληλες δημοπρατήσεις και τις εξαγγελίες τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και του υπουργείου, εξακολουθεί να στεγάζεται σε κοντέινερ στοιβαγμένα σε πάρκινγκ του Δήμου. Σε ένα χώρο ακατάλληλο και επικίνδυνο μιας και δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Για το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο έχει δεσμευτεί οικόπεδο στην περιοχή Σταματοπούλου στον Κορυδαλλό, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί νέο σύγχρονο διδακτήριο. Το χτίσιμο του νέου σχολείου έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια κι όμως βρίσκεται ακόμα στα τούβλα, ενώ οι εργασίες έχουν σταματήσει για μια ακόμα φορά.

Ταυτόχρονα όμως εκτός από το σοβαρό πρόβλημα στέγασης, το σχολείο δεν είναι με επάρκεια στελεχωμένο. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι αναπληρωτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συναισθηματική ισορροπία των παιδιών και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Ενώ άλλες ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται με συμβασιούχους του Δήμου (8μηνα) και πρόσφατα ακόμα και με ανειδίκευτους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

Γιατί έχουν παγώσει οι εργασίες χτισίματος του νέου σχολείου και τι άμεσα μέτρα θα πάρουν για τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή του, προκειμένου οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου να στεγαστούν σε σύγχρονο, ασφαλές, με όλους τους αναγκαίους χώρους που θα υπηρετούν το επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο.

Καθώς επίσης, τι μέτρα θα λάβουν για την άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού που θα στελεχώσει με επάρκεια επιστημονική και αριθμητική με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σε ολόκληρο το σχολείο.

Οι Βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Χρήστος Κατσώτης

 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!