Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Ενημέρωση: Μεταθέσεις ΕΕΠ & ΕΒΠ, Μετατάξεις, Προκήρυξη ΑΣΕΠ | NEWSEAE.GR

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΕΕΠ

Της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια

Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 

Ενημερωτικό Σημείωμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2019 


Μεταθέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2019 


Η Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α.) που αφορά στη σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Σ.Μ.Ε.Α.Ε.), έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και αναμένεται να υπογραφεί και από τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μετά τις υπογραφές πρέπει να πάρει Φ.Ε.Κ. η Κ.Υ.Α. και αμέσως μετά να υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η κατανομή των θέσεων. Ακολούθως  θα εκδοθεί(πιθανολογούμε μετά το Πάσχα και μακάρι να διαψευσθούμε) και η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων 2019 για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όπου θα κοινοποιηθούν και οι νέες Οργανικές θέσεις προς κάλυψη. 

Μετατάξεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π


Προ ημερών το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) απέρριψε αίτηση συναδέλφου Ε.Ε.Π. για Μετάταξη. Η συνάδελφος μέσω του συστήματος κινητικότητας είχε υποβάλλει αίτηση και ένας Δήμος την είχε αποδεχθεί, αναμένοντας την έγκριση του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, το οποίο όμως απέρριψε την αποδέσμευση της συναδέλφου, παρά την αντίθετη γνώμη των Αιρετών. 
Το σκεπτικό ήταν πως δεν μπορεί να αποδεσμεύεται εκπαιδευτικός ή Ε.Ε.Π. και να αποχωρεί από το δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας την στιγμή που το Υπουργείο επιχειρηματολογεί με βάση την έλλειψη προσωπικού, ώστε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. 
Την ίδια στάση με το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. επί του θέματος, έχουν και τα Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αντιστοίχως. Από την πλευρά μας καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαρίσει επισήμως τη στάση της επί του θέματος των Μετατάξεων, ώστε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι  τι ακριβώς να πράξουν, από τη στιγμή που ήδη ξεκίνησε ο Πρώτος κύκλος Κινητικότητας για το 2019.
Όσον αφορά στο θέμα των εσωτερικών, εντός Υπουργείου, Μετατάξεων (από εκπαιδευτικός σε  Ε.Ε.Π., από κλάδο Ε.Ε.Π. σε άλλο κλάδο Ε.Ε.Π., από Ε.Β.Π. σε Ε.Ε.Π. ή σε εκπαιδευτικό κ.λ.π.), θα υπάρξει διευκρινιστική Εγκύκλιος από το Υπουργείο, ελπίζουμε σύντομα. 

Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. 


Για το θέμα της Προκήρυξης Α.Σ.Ε.Π. θεωρούμε πως λογικά αρχές Απριλίου πρέπει να εκδοθεί, μετά το Φ.Ε.Κ. της Τροπολογίας για τους διορισμούς στην Ε.Α.Ε. Επίσης με επιφύλαξη κοινοποιούμε πως δεν θα είναι μια η Προκήρυξη αλλά τόσες όσοι και οι Πίνακες. Όσον αφορά στην περιβόητη ημερομηνία – προθεσμία 15.7.2019* που ως γνωστόν αποτελεί Μεταβατική Διάταξη, άρθρο 66 του νόμου 4589/2019, θεωρούμε πως, αν το Υπουργείο θέλει, με μια Τροπολογία μπορεί να την αλλάξει και να γίνει, φερειπείν, έως  31.8.2019, αν παρ ελπίδα δεν είναι έτοιμοι οι Οριστικοί πίνακες από το Α.Σ.Ε.Π. έως τις 15.7.2019. 

Βασίλης Βούγιας και Γεωργία Μπουλμέτη

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 


*Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί. – Αρθρο 66, νόμος 4589/2019 


Πόπη Γ. Γεωργίου

  • Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής - ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης - Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
  • Ψυχολόγος

I love Papaki
Τιμής Ένεκεν - Πόπη Γεωργίου, Όροι Χρήσης
X

Αντιγραφή περιεχομένου

Η αντιγραφή περιεχομένου απαγορεύεται!